GROOMING

Στο νεσεσέρ που συναντιόμαστε

Σου απαντώ καταφατικά. Ο σωστός ο άνδρας από το νεσεσέρ των διακοπών του φαίνεται.

Σαν να σε ακούω. ‘’Πάλι τέτοια γράφετε εκεί στο Oneman; Είμαστε άνδρες δε βάζουμε κρέμες, δεν στεγνώνουμε τα μαλλιά μας, δεν απλώνουμε ρούχα, δεν τρώμε αγκινάρες αλα πολίτα’’ κι άλλα τέτοια κουραστικά και χιλιοειπωμένα. Πάρτο απόφαση. Ο ανδρισμός σου δεν περιορίζεται αν περιποιηθείς την επιδερμίδα σου ή αν η βαλίτσα εκτός από εσώρουχα περιλαμβάνει και νεσεσέρ.

 

Δε θέλεις να σε βλέπει και και να σκέφτεται την ώρα και τη στιγμή που το αποφάσισε να πάτε τα δυο σας διακοπές. Θέλεις; Να σε έχει δίπλα της στο κρεβάτι και να αναπολεί τις οικογενειακές συναθροίσεις του Αυγούστου στο σπίτι της θείας Μαρίτσας στο Διακοφτό; Ξεφτίλα φίλε μου αγαπητέ.

Δεν είναι δύσκολο. Έτσι όπως θα φτιάξεις τα ρούχα και τα παπούτσια, κάνε και έναν παραπάνω κόπο και οργανώσου σωστά.

 

Δε σ’ αρέσει η λέξε νεσεσέρ; Τη θεωρείς γυναικεία κατά αποκλειστικότητα; Βάφτισε το με όποιο όνομα νομίζεις και ξεκινάμε.

Το σωστό νεσεσέρ περιλαμβάνει τα εξής:

Ξυριστικά

Να έχεις μαζί σου όλα τα εξαρτήματα. Ξυραφάκια, αφρούς και κάτι για το μετά (ίσως μία κρέμα ενυδατική, λέω εγώ τώρα). Μην πεις είναι καλοκαίρι και θα αφήσω τα μούσια μου έτσι γιατί είμαι και πιο γοητευτικός. Και ναυαγός να είσαι θέλει κάποιο συμμαζέμα το τριχωτό για να είσαι μπάνικος.

Αποσμητικό

Δεν μπορώ να διανοηθώ κάτι διαφορετικό. Να μην πάρεις μαζί σου το αποσμητικό σου; Να μην πάρεις μαζί σου το αποσμητικό σου; Είναι σαν να κάνεις ελεύθερη πτώση από τα 65 χιλιάδες πόδια χωρίς αλεξίπτωτο. Ιδρώνει το σώμα και χρειάζεται μία βοήθεια παραπάνω. Το νου σου.

Άρωμα

Πώς θα αφήσεις ανεξίτηλο το σημάδι σου; Πώς θα κάνεις το γυναικείο κοινό να πάθει την πλάκα του; Διέγειρε τις αισθήσεις με το σωστό άρωμα και μετά παίξε μπάλα.

Οδοντόβουρτσα-Οδοντόκρεμα

Η υγιεινή του στόματος είναι πρωτεύουσα. Ένα όμορφο και καθαρό χαμόγελο κερδίζει τις εντυπώσεις. Να φοράς την τελευταία λέξη της μόδας και τα δόντια να χρειάζονται tuboflo για τη μάκα; Για όνομα του Θεού και της Παναγίας.

Οδοντικό νήμα

Καλό το κοψίδι στην ταβέρνα αλλά το κρεατάκι που έκατσε στον προγόμφιο πώς θα το βγάλεις; Με το νύχι; Θέλεις να με τρελάνεις τελείως; Θα κάνεις μία προεργασία με την οδοντογλυφίδα διακριτικά και όταν επιστρέψεις στο δωμάτιο θα βουρτσίσεις τα δόντια σου και θα τα καθαρίσεις με νήμα.

Αφρόλουτρο-Σαμπουάν

Τα δειγματάκια του ξενοδοχείου δεν φτάνουν ούτε για δείγμα-τάκια. Να είσαι κύριος και να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα. Θα κάνεις το μπάνιο σου, θα λούσεις τα μαλλιά σου και έτοιμος. Να παιδεύεσαι με το σαπουνάκι ολόκληρος άνδρας;

Ζελέ-Λακ-Κερί

Ανάλογα με το μήκος και την πληθώρα τρίχας στο κεφάλι σου επιλέγεις και το κατάλληλο προιόν. Μετά το μπάνιο να φτιάξεις ελαφρά το μαλλί σου και να πας για ποτό χωρίς άγχος για το αεράκι.

Μπατονέτες

Η αδιάκοπη κίνηση με το μικρό δαχτυλάκι σε στιλ τρυπάνι που κοντεύει να φτάσει λαβύρινθο καλό θα ήταν να λείψει από κάθε σπίτι φέτος το καλοκαίρι. Δεν είναι κομψό, δεν είναι λειτουργικό. Πάρε μπατονέτα.

Νυχοκόπτη

Δεν είπαμε να κάνεις μανικιούρ-πεντικιούρ αλλά ένα κοψιματάκι χρειάζεται. Κάτι μπορεί να σπάσει, να μην έχεις να το διορθώσεις; Με τα δόντια θα το κόψεις; Τι είσαι;

Αντηλιακό

Ούτε 50άρι, ούτε λάδι. Ακολούθησε τη μέση οδό. Αν το ξεχάσεις θα θυμίζεις οπίσθιο μαιμούς. Ξενέρα εγγυημένη.

Κάτι για την κακοσμία των ποδιών

Θα είναι κρέμα, θα είναι πούδρα, θα είναι σκόνη, θα είναι υγρό; Κάτι πάντως θα είναι. Βάλε βερμούδα και πήγαινε στο πλησιέστερο φαρμακείο. Σε παρακαλώ ζήτα κάτι τέτοιο και πάρτο μαζί σου χωρίς αντιρρήσεις και σχόλια.

Άνοιξε βαλίτσα, βάλε νεσεσέρ, έφυγες.