GROOMING

Τα σωστά βήματα για να είσαι γοητευτικός σε κάθε ηλικία

Μήπως ήρθε η ώρα να βάλεις στο παιχνίδι την περιποίηση του προσώπου; Ήρθε, ναι.

Τώρα θίγω ένα ευαίσθητο θέμα για πολλούς άνδρες. Γιατί η ανδρική περιποίηση προσώπου για πολλούς ακόμα εκεί έξω αποτελεί ταμπού και στη συζήτηση και στην πράξη. Έλα, όμως, που όταν ένα μικρό πρόβλημα – τύπου σπυράκι – ή τα πρώτα σημάδια γήρανσης εμφανιστούν δεν σε αφήνουν καθόλου αδιάφορο. Κι εκεί αρχίζει η αναζήτηση λύσης, πάντα με διακριτική προσέγγιση για να μη θιγεί ο ανδρισμός σου.

Προτείνω να ξεπεράσεις αυτό το εμπόδιο και να συνειδητοποιήσεις ότι και το πρόσωπό σου έχει ανάγκες, ακριβώς όπως έχουν τα μαλλιά και το σώμα σου. Μπορεί οι ρυτίδες να σου προσθέτουν γοητεία, αλλά αυτό ισχύει από μία ηλικία και μετά. Μήπως να το ξανασκεφτείς και να μπεις σε πρόγραμμα για να έχεις ένα όμορφο πρόσωπο σε όλες τις δεκαετίες;

Τα πράγματα είναι απλά. Δεν θα σε τρομοκρατήσω με botox, θεραπείες, μάσκες, μαντζούνια και βότανα και μαγικές συνταγές. Αυτό που θέλω είναι να εφοδιαστείς με όλη την καλή σου διάθεση και να διαβάσεις προσεκτικά τα παρακάτω απλά βήματα που χρειάζεται το πρόσωπό σου. Αν τα τηρήσεις, πίστεψέ με, η εμφάνισή του θα σε αποζημιώσει άμεσα και σε βάθος χρόνου.

Πότε ξεκινάς

Με βάση τους κανόνες ομορφιάς – οι βασικοί είναι unisex – η κατάλληλη ηλικία είναι τα 20. Αλλά για να μην σε τρομάξω και απορρίψεις καθετί που μοιάζει με κρέμα προσώπου, θα σου βάλω όριο έναρξης τα 30. Τότε, όμως, δεν κάνεις καμία έκπτωση και τηρείς το πρωτόκολλο κατά γράμμα αν θες αποτελέσματα.

Βασική αρχή: Ενυδάτωση

Ακόμα κι αν δεν έχεις εντρυφήσει σε θέματα περιποίησης και δεν έχεις ιδέα τι θα πει αντιγήρανση της επιδερμίδας του προσώπου πρακτικά, έχεις σίγουρα ακούσει για την ενυδάτωση. Είναι το Α και το Ω για όλο τον οργανισμό σου, για να είναι υγιής. Αυτό φυσικά συμβαίνει και με το πρόσωπο, αφού η υγρασία της επιδερμίδας του είναι αυτή που το διατηρεί τη νεανική του όψη. Οι ρυτίδες είναι απόρροια της απώλειας της υγρασίας της επιδερμίδας σου, πράγμα που σημαίνει ότι αν εσύ φροντίζεις να την ενυδατώνεις σωστά από νωρίς, θα καθυστερήσεις τα σημάδια γήρανσης.  Η ανδρική επιδερμίδα έχει την τάση να ξηραίνεται και να αφυδατώνεται λόγω του ξυρίσματος γι’ αυτό μην παρακάμπτεις να χρησιμοποιείς μία ενυδατική κρέμας σε καθημερινή βάση, όχι μόνο μετά το ξύρισμα. Κι αν δεν σ’ αρέσει η υφή που έχει μία ενυδατική κρέμα, υπάρχουν κι άλλες λύσεις με υφές πιο ελαφριές, όπως το serum.

Βαθιά ενυδάτωση για να αποφύγεις την ξηρότητα της επιδερμίδας με την Biotherm Homme Aquapower 72h.

 

Απαραίτητο βήμα: Καθαρισμός

Ίσως θυμάσαι τον εαυτό σου στην εφηβεία να πλένεται με ένα σαπούνι για να φύγουν τα σπυράκια. Βλέπεις, το σμήγμα έκανε πάρτι στο πρόσωπό σου όταν ήσουν 15. Από τότε, όμως, λίγο νερό το πρωί και την ώρα τους ντους σου φαίνεται αρκετό για να έχεις ένα καθαρό πρόσωπο. Έλα, όμως, που χρειάζεται κι ένα σαπούνι για να απομακρύνει τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί στο πρόσωπό σου από την ατμόσφαιρα. Λόγω της τριχοφυΐας που έχεις στο πρόσωπο, η σκόνη και τα μικρόβια που απελευθερώνονται από τον ιδρώτα (σαν άνδρας ιδρώνεις πολύ περισσότερο και πιο εύκολα) παγιδεύονται πιο εύκολα και φράζουν τους πόρους.

Εφοδιάσου με ένα καθαριστικό προϊόν ειδικό για το πρόσωπο και χρησιμοποίησέ το πρωί-βράδυ. Θα μου πεις γιατί το βράδυ; Γιατί το μαξιλάρι σου είναι το ίδιο πηγή μικροβίων που επίσης επιβαρύνουν την επιδερμίδα του προσώπου σου. Διάλεξε ένα καθαριστικό σαπούνι σε μορφή gel, υγρή ή σε αφρό και ξεκίνα. Η συμβουλή μου είναι να το χρησιμοποιείς αμέσως μετά το πλύσιμο των δοντιών, πρωί – βράδυ, για να απομακρύνει και τυχόν υπολείμματα που αφήνει η οδοντόκρεμα και φυσικά δεν τα βλέπεις.

Το Original Gel καθαρισμού προσώπου της Nivea Men θα καθαρίσει σε βάθος την επιδερμίδα σου και θα απομακρύνει τη σκόνη και την περιττή λιπαρότητα, χαρίζοντάς σου μία αίσθηση αναζωογόνησης.

 

Επιτακτική ανάγκη: Αντηλιακή προστασία

Σε αυτό το κομμάτι μάλλον έχεις καλύτερη ενημέρωση. Ειδικά στην Ελλάδα, η αντηλιακή προστασία είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα, λόγω της συχνής ηλιοφάνειας δεν πρέπει να την παραμελείς. Εντάξει, δεν θα σου ζητήσω να βάλεις ενυδατική κρέμα, να περιμένεις να απορροφηθεί και να συνεχίσει με αντηλιακή. Τουλάχιστον όχι τους χειμερινούς μήνες, αφού μπορείς να συνδυάσεις ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία με μία κρέμα. Θυμήσου ότι ο ήλιος και οι βλαβερές του ακτίνες μπορούν να προκαλέσουν επιπτώσεις στην επιδερμίδα σου ακόμα κι αν εσύ βλέπεις συννεφιά το πρωί από το παράθυρο.  Το πιο αθώο που μπορεί να σου συμβεί είναι η πρόωρη γήρανση, η λεγόμενη φωτογήρανση, αλλά κι άλλες δερματικές παθήσεις που θα ταλαιπωρήσουν την επιδερμίδα σου. Γιατί να το διακινδυνεύσεις αφού μπορείς να το προλάβεις;

UV Defense Sport SPF 30 Face από τη Biotherm Homme σε δύο υφές για να είσαι προστατευμένος από την βλαβερή αντηλιακή προστασία κάθε μέρα.

 

Για προχωρημένους: Μάτια

Τα μάτια είναι το πιο ευαίσθητο σημείο του προσώπου σου αφού το δέρμα στην περιοχή είναι πιο λεπτό και εμφανίζει πιο εύκολα σημάδια αφυδάτωσης και γήρανσης. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχουν ειδικές κρέμες για τα μάτια που στοχεύουν στις ανάγκες της περιοχής. Αν είσαι διατεθειμένος να τα προσέξεις ξεκίνα με μία ενυδατική για αρχή.

Για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών η Anti-Age Eye Cream από την ανδρική σειρά της Clinique είναι ιδανική επιλογή.

 

Εξειδικευμένη περιποίηση

Φτάσαμε αισίως στην αντιγήρανση. Για να τη διαβάζεις, σημαίνει ότι δεν έχεις τρομοκρατηθεί με τα παραπάνω και είναι το πρώτο θετικό σημάδι ότι θα δοκιμάσεις να περιποιηθείς το πρόσωπό σου επιτέλους. Η αντιγήρανση, λοιπόν, είναι ένα κομμάτι που πρέπει να σε απασχολήσει στη δεκαετία των 30. Μην ταράζεσαι, δεν γερνάς στα 30 αλλά εδώ μιλάμε για πρόληψη πρωτίστως κι έπειτα για αντιμετώπιση. Στην πραγματικότητα, αυτό που πρέπει να αλλάξεις σε αυτό το στάδιο είναι μόνο το προϊόν. Τελειώνεις τη σχέση σου με μία απλή ενυδατική και την αντικαθιστάς με μία αντιγηραντική κρέμα που εκτός από ενυδάτωση θα τροφοδοτήσει την επιδερμίδα σου και με συστατικά που θα τη βοηθήσουν να διατηρήσει τη νεανική της όψη.

Δοκίμασε την Age Defender Moisturizer της Kiehl’s που επανορθώνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα σου καθώς φροντίζει για τη διατήρηση της νεανική σου όψης.

 

Σημείωση: Για τις γυναίκες είναι δεδομένο, για σένα μάλλον όχι. Γι’ αυτό θέλω να επισημάνω ότι όταν πάρεις την απόφαση να ασχοληθείς σοβαρά με το πρόσωπό σου, τότε πρέπει να το κάνεις με τυπική ευλάβεια. Διαφορετικά μην περιμένεις θεαματικά αποτελέσματα.