GROOMING

Τι δουλειά έχει ένας άνδρας σε έναν πλαστικό χειρουργό;

Το ONEMAN αποφάσισε να κάνει μια βόλτα σε ένα πλαστικό χειρουργό. Για να μάθουμε κυρίως τι ζητούν οι άνδρες από εκείνον.

Ο πλαστικός χειρουργός και οι γιατροί που ασχολούνται αμιγώς με θέματα εικόνας και ομορφιάς πολλές φορές αντιμετωπίζεται σαν τον ψυχολόγο. Κάποιοι διαφωνούν κάθετα όταν ακούν φίλους τους να τον επισκέπτονται και άλλοι τον έχουν στο speed dial του κινητού τους τηλεφώνου. Εμείς πάλι είχαμε απλά απορία να μάθουμε τι μπορεί να κάνει έναν άνδρα να επισκεφθεί τον πλαστικό χειρουργό.

Πήγαμε λοιπόν στην Luxurious Medical Aesthetics και το γραφείο του Ελευθέριου Δημητραδιού, εξειδικευμένου ιατρού σε θέματα ομορφιάς, για να λύσει τις απορίες που είχαμε. Για να αντιληφθούμε κυρίως πέρα από τις γνωστές σε όλους αποτριχώσεις, τις λιπαναρροφήσεις και τις επεμβάσεις μετά από ατυχήματα, τι άλλο επιζητούν οι άνδρες σαν αισθητική αλλαγή στον εαυτό τους.

(Και να πούμε ότι ήμουν και ο ιδανικότερος για να κάνω αυτή την κουβέντα με τον γιατρό με μια μύτη που κοιτάει μονίμως ανατολή και μία πλάτη πιο πυκνοφυτεμένη κι από το Schwarzwald στη νοτιοδυτική Γερμανία)

Από την κουβέντα αντιλήφθηκα κυρίως τα εξής: Ότι οι άνδρες πλέον νιώθουν αρκετά άνετα να καταφεύγουν σε ενέσιμες θεραπείες για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Και ότι αυτά που πριν από δέκα χρόνια έμοιαζαν χρονοβόρα επίπονα, τώρα μπορούν να πραγματοποιηθούν γρήγορα και σχεδόν ανώδυνα. Αλλά δεν θα κάνω τον δικηγόρο των πλαστικών. Τουλάχιστον όχι μέχρι να γυρίσει η πυξίδα που έχω στο πρόσωπο προς βορρά. Πάμε να δούμε τι είπαμε με τον γιατρό…

 

Γιατί μπαίνει ένας άνδρας στη διαδικασία να προσεγγίσει έναν γιατρό;

Ο άνδρας μπαίνει πλέον στη διαδικασία να ρωτήσει έναν γιατρό. Και όσο περισσότερο ασχολείται με αυτό τόσο περισσότερο ενδιαφέρον δείχνει και του αρέσει. Ναι μεν οι ρυτίδες ή τα άσπρα μαλλιά είναι γοητευτικά στον άνδρα αλλά όχι οι πάρα πολλές ρυτίδες ή γενικώς τα άσπρα μαλλιά.

 

Οι θεραπείες στους άνδρες έχουν τελείως διαφορετική προσέγγιση απ’ ό,τι στις γυναίκες. Στους άνδρες προσπαθούμε να διατηρήσουμε την αρρενωπότητα του προσώπου αλλά και ενδεχομένως τη γοητεία μίας μικρής γήρανσης στο πρόσωπο. Αλλά δεν είναι ωραίο ένα γερασμένο ανδρικό πρόσωπο όπως δεν είναι ωραίο και ένα γυναικείο γερασμένο πρόσωπο. Απλά στις θεραπείες ομορφιά στους άνδρες δεν αφαιρούμε ίχνος από την αρρενωπότητα του προσώπου.

Υπάρχουν βέβαια και πιο απλά προβλήματα. Ας πούμε τους άνδρες τους ενοχλούν πολύ οι τρίχες. Σε αισθητικές θεραπείες οι άνδρες αφαιρούν κατά κόρον τις τρίχες της πλάτης τους.

Δεν είναι όλος αυτός ο κόσμος ένας κόσμος γυναικείος;

Όλη η βιομηχανία ασχολείται με το πώς δεν θα γεράσει μία γυναίκα και κανείς δεν ασχολείται με τη γήρανση του άντρα. Τα τελευταία χρόνια αυτό αλλάζει και οι άντρες αποκτούν ίσα δικαιώματα στην αντιγήρανση, ίδια δικαιώματα με τις γυναίκες στην ομορφιά και την εικόνα τους.

 

Είναι πολύ μεγαλύτερο το ποσοστό των ανδρών που ασχολούνται πλέον τόσο με την ομορφιά όσο και με την αντιγήρανση. Οι άντρες ασχολούνται με την αντιγήρανση πολύ περισσότερο απ’ ό,τι τη δεκαετία του 90.

 

Τι σημαίνει αντιγήρανση για έναν άνδρα;

Σε θεραπείες αντιγήρανσης οι άνδρες κάνουν αρκετά bottox και αντιυαλουρονικά τα οποία έχουν ως σκοπό να προσδώσουν μεγαλύτερη αρρενωπότητα στο πρόσωπο. Το bottox ένας άνδρας δεν το κάνει για να φύγουν οι ρυτίδες αλλά για να δώσει μία ακόμα πιο αρρενωπή όψη στο πρόσωπό του.

 

Στους άνδρες τονίζουμε τα ανδρικά χαρακτηριστικά, στις γυναίκες τα γυναικεία. Στον άνδρα ας πούμε ενδεχομένως να τονίσουμε τα ζυγωματικά του με ένα υαλουρονικό για να φαίνονται πιο σφριγηλά, πιο ζωντανά. Στους άνδρες προσπαθούμε να δημιουργήσουμε γωνίες. Στις γυναίκες θες κάτι τελείως διαφορετικό.

Τα ενέσιμα δεν είναι εντελώς γυναικεία υπόθεση;

Πολλοί άντρες μπορεί να θεωρούν τα ενέσιμα ως γυναικεία υπόθεση. Είναι όμως όσο ήταν πριν μερικά χρόνια και το παντελόνι ανδρική υπόθεση. Οι ενέσιμες θεραπείες είναι κάτι πιο καθημερινό. Κάτι που μπορείς να το ακολουθήσεις πολύ πιο εύκολα με πολύ μικρότερο κόστος και χωρίς να μπαίνεις στη διαδικασία μιας επέμβασης. Χωρίς το ένα να αναιρεί το άλλο.

 

Για την αντιγήρανση πλέον προτείνουμε πολύ περισσότερο τις ενέσιμες θεραπείες από τις επεμβάσεις. Πάντα υπήρχαν και τα χειρουργεία για τους άνδρες όπως και για τις γυναίκες. Πλέον είναι πολύ λιγότερα τα χειρουργεία. Κυρίως χάρη στην φοβερή ανάπτυξη των ενεσίμων.

Υπάρχει ηλικία που πρέπει να αρχίσεις να αγχώνεσαι;

Συνήθως από τα 45 και μετά έρχονται οι άνδρες εδώ. Όταν αρχίζει δηλαδή ο άνδρας να νιώθει μια φυσική κόπωση ή ότι η γοητεία των 35-40 δεν είναι γοητεία αλλά γήρανση. Για το δέρμα βέβαια είναι ήδη λίγο αργά σε αυτή την ηλικία. Το πρόσωπο σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα είναι καλό να μην το αφήνουμε γιατί όσο περνούν τα χρόνια γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο το να το θεραπεύσουμε.

 

Έρχονται άνδρες χωρίς να ξέρουν τι θέλουν;

Φυσικά. Η περιποίηση στον άνδρα είναι μια τελείως εξατομικευμένη υπόθεση. Ενώ στις γυναίκες είναι συνήθως πιο συγκεκριμένες οι θεραπείες που απαιτούνται. Γι’ αυτό και πολλές γυναίκες ξέρουν ακριβώς τι θέλουν όταν έρχονται εδώ ενώ ένας άνδρας θα αφεθεί στα χέρια του γιατρού του γιατί δεν είναι σίγουρος πώς θα επιτύχει το αποτέλεσμα που επιδιώκει.

Τι θεραπείες υπάρχουν για το σώμα τους άνδρα;

Οι άνδρες κυρίως ζητούν θεραπείες χωρίς χειρουργείο για το σώμα τους. Θα ζητήσουν μία σμίλευση του λίπους, μια λιπαναρρόφηση, μία κρυολιπόλυση, λιποcavitation. Υπάρχουν βέβαια και τα χειρουργία για κοιλιοπλαστική, lifting μηρών, λιπαναρρόφηση και διόρθωση της γυναικομαστείας. Το ανδρικό στήθος που έχει γυναικομαστεία είναι χειρουργικό περιστατικό. Η αποκατάσταση γίνεται μόνο με χειρουργείο, όχι με ενέσιμες θεραπείες.

Η μόδα με τις επεμβάσεις στο ανδρικό μόριο είναι υπαρκτή;

Η περιποίηση των γεννητικών οργάνων του άνδρα είναι κάτι που στην Ελλάδα δεν απασχολεί πολύ κόσμο. Την επόμενη δεκαετία έτσι όπως δυτικοποιείται η κοινωνία μας, θα απασχολεί όλο και περισσότερο κόσμο. Στο μόριο μπορείς να κάνεις μόνο κάποιες λεπτές μικροεπεμβάσεις. Στο δέρμα κυρίως. Καταγράφονται πολλές θεραπείες αλλά λόγω της ιδιαίτερης ανατομίας δεν ξεκινάμε την οποιαδήποτε θεραπεία στο μόριο ελαφρά τη καρδία. Πρέπει να υπάρχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα. Αυτό που έχω να καταθέσω είναι τις γυναίκες τις ενδιαφέρει η εικόνα του ανδρικού μορίου. Περισσότερο απ’ όσο νομίζουν οι άνδρες.

Τα κάνουμε τελικά όλα αυτά για να αρέσουμε σε εμάς ή στις γυναίκες μας;

Έχουμε καταπολεμήσει την πεποίθηση ότι ένας άνδρας δεν πρέπει να αλλάζει τίποτα πάνω του. Είναι ωραίο ένας άνδρας να είναι περιποιημένος, να νοιάζεται για την εικόνα του, γιατί όπως έχει την απαίτηση μια γυναίκα να νοιάζεται για την εικόνα της, έτσι πολύ περισσότερες γυναίκες απαιτούν από τους άνδρες να νοιάζονται για την εικόνα τους.

 

Ευχαριστώ πολύ τον Ελευθέριο Δημητραδιού, ειδικευμένο στην ιατρική αισθητική για την κουβέντα και την φιλοξενία στην Luxurious Medical Aesthetics.