GROOMING

Ώρα να αλλάξουμε μούτρα

Κάθε άνδρας πρέπει να περιποιείται τον εαυτό του. Εμείς απλά προτείνουμε τρόπους με κάτι γνωστά μας πειραματόζωα.

Πες μου, φίλε αναγνώστη του ONEMAN, εσύ που είσαι φανατικός ετούτου εδώ του σάιτ και δεν χάνεις κείμενο: Υπάρχει περίπτωση τα αγόρια που εργάζονται εδώ να ασχοληθούν ποτέ με το δέρμα τους; Μπορείς να φανταστείς τον Θοδωρή Δημητρόπουλο να γράφει την κριτική του τελευταίου επεισοδίου του Game of Thrones φορώντας την ενυδατική του; Ή τον Ηλία Αναστασίαδη να ολοκληρώνει το κείμενό του για το online flirting και έπειτα να κατευθύνεται προς το μπάνιο για να κάνει το scrub του; Τον Μάνο, τον Χρήστο, τον Στέλιο ή τον Στέφανο να περνούν το κατώφλι του καταστήματος καλλυντικών για να συζητήσουν (με αυτές τις πωλήτριες που πάντα μυρίζουν υπέροχα) τις ανάγκες της επιδερμίδας τους;

 

Το ίδιο σκέφτηκαν και εκείνοι, κι έτσι ανέθεσαν σε εμένα το δύσκολο έργο να τους πω, με όσο τακτ μπορώ, την αλήθεια για την όψη της επιδερμίδας τους. Όπως θα διαπιστώσεις, things aren’t looking good (παρότι, στα δικά μου μάτια, αυτά τα αγόρια είναι πάντα good looking).

Το extreme make over του Θοδωρή Δημητρόπουλου

 

Ααα, ο Θοδωρής. Γεια σου Θοδωρή, τι γίνεται; Τι ώρα κοιμήθηκες χθες; 6; Φαίνεται. Δεν υπάρχει διακριτικός τρόπος να στο πω, οπότε here it goes: ή θα κόψεις τα ξενύχτια ή θα κάνεις κάτι για αυτά τα puffy eyes. Όχι Buffy eyes, puffy eyes, δηλαδή κουρασμένα και έντονα πρησμένα μάτια. Και επειδή δεν σε έχω για τον τύπο που θα πάει στο ψυγείο του να κόψει ροδέλες αγγούρι για να βάλει στα μάτια του (βασικά δεν σε έχω για τύπο που έχει αγγούρι στο ψυγείο του), αυτές τις διακριτικές #όχι σακούλες μπορείς εύκολα να τις  εξαφανίσεις – ή, έστω, να τις «σιδερώσεις» λίγο – με ένα αποτελεσματικό roll-on προϊόν, που άμεσα δροσίζει και ενυδατώνει την περιοχή των ματιών, ξεφουσκώνει την επιδερμίδα και την επαναφέρει όσο γίνεται στα φυσιολογικά της επίπεδα. Δεν θέλω αποκλείεται, θα το κάνεις. Ή αυτό ή ύπνο από τις 12 (χαχαχαχα).

Το extreme make over του Ηλία Αναστασιάδη

 

Ηλία, τρόμαξα να σε γνωρίσω. Αφενός λόγω αυτής της πολύ κολακευτικής γκριμάτσας, αφετέρου λόγω χρώματος. Δεν ξέρω πώς την εποχή που όλοι μοστράρουν το βραζιλιάνικο μαύρισμά τους εσύ διατηρείς αυτή την γκρι αρζάν απόχρωση που σε κάνει να μοιάζεις με κομπάρσος στο Walking Dead. Ή μάλλον ξέρω. Κρύβεσαι από τον ήλιο με σχολαστικότητα βρυκόλακα, ακριβώς επειδή το δέρμα σου είναι λευκό, ευαίσθητο και κοκκινίζει για πλάκα, όχι μόνο από τον ήλιο αλλά και από το ξύρισμα και τους ρύπους. Ευτυχώς υπάρχουν τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού και ενυδάτωσης για σένα, που αν θυμηθείς να τα χρησιμοποιείς καθημερινά, μειώνουν τις κοκκινίλες και τα εξανθήματα, ενώ παράλληλα θωρακίζουν την ευαίσθητη επιδερμίδα σου.

 

Το extreme make over του Μάνου Μίχαλου

 

Γεια σου, Μάνο Μίχαλε, τι κάνεις; Τι κάνει ο διάδοχος; Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά η πατρότητα έχει αφήσει τα σημάδια της στην επιδερμίδα σου. Μην ανησυχείς, είναι απολύτως φυσιολογικό, συμβαίνει και στις καλύτερες και πιο κουρέλι-από-την-κούραση οικογένειες. Απαιτητική εργασία το πρωί, άστατος ύπνος το βράδυ, δεν θέλει και πολύ να δείχνει η επιδερμίδα σου θαμπή και στεναχωρημένη. Όσο μεγαλώνεις και οι υποχρεώσεις στο εικοσιτετράωρό σου αυξάνονται, το δέρμα σου έχει περισσότερη ανάγκη για θρέψη, αλλά – σε αντίθεση με τον γιο σου, που αν δεν τον ταΐσεις θα σηκώσει όλη τη γειτονιά – δεν ξέρει πώς να σου την εκφράσει. Θα άφηνες ποτέ το παιδί σου ατάιστο; Αποκλείεται. Γιατί λοιπόν αφήνεις το δέρμα σου; Αφού τα πράγματα είναι απλά: μια ενυδατική κρέμα κάθε πρωί αρκεί, καθώς τα ευεργετικά συστατικά της θα εισχωρήσουν αμέσως σε βάθος, κάνοντας το δέρμα σου να δείχνει υγιές, ξεκούραστο, λαμπερό, γεμάτο φρεσκάδα.

Το extreme make over του Στέλιου Αρτεμάκη

 

Αγαπητέ Στέλιο σε πόζα flappy bird, πόσο χρόνων είσαι; Κοιτάω αυτή την (ομολογουμένως γελοία) φωτογραφία και αναρωτιέμαι: να είσαι σπασμένος 30αρης ή καλοδιατηρημένος 40ρης; Είναι ένα αίνιγμα το δέρμα σου, γιατί από την μια δεν είναι θαμπό, οπότε δείχνει νεανικό, όμως από την άλλη εύκολα διακρίνονται κάποια πρώτα σημάδια γήρανσης στο μέτωπό σου. Ευτυχώς, λίγες ρυτίδες δεν είναι το τέλος του κόσμου (όπως θα ήταν για οποιαδήποτε γυναίκα) αλλά δεν χρειάζεται κιόλας να τις αφήσεις να γίνουν περισσότερες. Κάνε την χάρη στον εαυτό σου και χρησιμοποίησε ένα εξειδικευμένο προϊόν, ειδικά για το δέρμα των αντρών γύρω στα 30+, το οποίο θα γίνει η ασπίδα σου απέναντι στον χρόνο, ώστε να δείχνεις πάντα όσο νιώθεις.

 

Το extreme make over του Χρήστου Χατζηιωάννου

 

Φανταστικέ μου αρχισυντάκτη, για ευνόητους λόγους πολύ θα ήθελα να σου πω πως είσαι ένα κούκλος που το δέρμα του δεν χρειάζεται απολύτως τίποτα, όμως η αλήθεια είναι πρέπει κι εσύ να κάνεις χώρο στο ραφάκι του μπάνιου σου. Γιατί παρότι η επιδερμίδα σου δεν έχει εμφανώς κάποιο πρόβλημα (η ακμή είναι στο παρελθόν, οι ρυτίδες είναι στο μέλλον), η συνολική σου εικόνα μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί. Κατ’ αρχάς αυτά τα μούσια οφείλουν να είναι πάντα περιποιημένα, όχι μόνο ως προς το μήκος αλλά και ως προς την υφή (λυπηθείτε μας επιτέλους, μας φιλάτε και είναι σαν να μας τρίβετε με υαλόχαρτο). Κατά δεύτερον το δέρμα σου, το οποίο είναι λείο και λεπτό, χρειάζεται προστασία και διαρκή ενυδάτωση, αν θέλεις για πάντα να δείχνει νεανικό και φρέσκο. Ευτυχώς, στην αγορά θα βρεις επαναστατικά προϊόντα με διπλή δράση, που δηλαδή μαλακώνουν τα μούσια σου αλλά ταυτόχρονα θρέφουν την επιδερμίδα σου και της χαρίζουν υγιή όψη και ελαστικότητα.  

Το extreme make over του Στέφανου Τριαντάφυλλου

 

Αγαπητέ Στέφανε, μια χαρά σε βλέπω, στα καλύτερα σου. Αλλά λογικά στην εφηβεία σου ταλαιπωρήθηκες κάπως με ακμή και, ενίοτε, ακόμη και σήμερα, στις περιόδους έντονου στρες πετάς που και που κανένα σπυράκι. Συγχαρητήρια, είσαι ο μέσος Έλληνας. Μην εκνευρίζεσαι, αυτή η προσβλητική στα αυτιά σου φράση δεν είναι και τόσο αρνητική όταν μιλάμε για επιδερμίδες, διότι το κλασικό μεικτό σου δέρμα (λιπαρό στη μύτη και στο μέτωπο, νορμάλ έως ξηρό στο υπόλοιπο πρόσωπο) έχει την τάση να μην κάνει εύκολα ρυτίδες. Εσύ το μόνο που πρέπει να θυμάσαι είναι 2-3 φορές το μήνα να τρίβεσαι καλά με ένα scrub, που καθαρίζει σε βάθος τους φραγμένους πόρους και ρυθμίζει την λιπαρότητα του δέρματος.

Αν είχα φωτογραφίες για κάθε έναν αναγνώστη, θα σας μάλωνα όλους. Αφήστε τα αποκλείεται και ξεκινήστε να περιποιήστε τον εαυτό σας.