STYLE

Μια Oneman κουβέντα με τη Milla Jovovich

Στην παρουσίαση του Toyota C-HR είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την εκρηκτική ηθοποιό και να της ζητήσουμε να πάμε παρέα στη γαλάζια λίμνη. Όχι, αλλά κατάλαβες.

Πού είχαμε μείνει; Α ναι, στο λονδρέζικο bar παρέα με την Milla Jovovich. Είμαστε στο launch του νέου Toyota C-HR και στον θεατρικό κόσμο που έπλασε η Toyota σε όσους ήταν αρκετά τυχεροί για να βρεθούν στον Λονδίνο για αυτή την εμπειρία. Προηγήθηκαν πολλά. Προηγήθηκαν πάρα πολλά και θαυμαστά πριν φτάσω παρέα με δύο Ρουμάνους δημοσιογράφους να φωτογραφίζομαι με την Milla Jovovich με το γνωστό στιλ παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου που υιοθετώ για κάποιο λόγο κάθε φορά που φωτογραφίζομαι με μία star του Hollywood.

 

Τα λόγια της, στο σύντομο tet a tet μας; “Όταν μία πόρτα ανοίγει και σε καλεί να μπεις στο ρυθμό, οφείλεις να απαντήσεις”. Η πόρτα η οποία είχε ανοίξει για εμάς στην μισή ώρα εμπειριών που είχε προηγηθεί ήταν ο κόσμος του C-HR. Η Milla και το νέο δημιούργημα της Toyota μας καλούσαν να απαντήσουμε στην πρόκληση και να γνωρίσουμε από κοντά το δικό τους flow αλλά και να αναζητήσουμε το δικό μας.

Η συνάντηση με την Milla Jovovich εκείνο το βράδυ κράτησε λίγο. Για καλή μου τύχη όμως, την άλλη μέρα το πρωί η ηθοποιός κάθησε αναπαυτικά σε μία καρέκλα και μια ομάδα δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και εγώ, την πυροβόλησε με ερωτήσεις. Αυτό που έζησα εκείνη την ώρα δεν ήταν τίποτα λιγότερο από αυτό που περίμενα. Έναν ούμπερ κουλ άνθρωπο που γελάει ασταμάτητα, δεν έχει θέμα να απαντήσει και στις πιο άβολες ερωτήσεις και φυσικά είναι παθιασμένος με ό,τι κι αν κάνει.

Αναμφίβολα η κουβέντα ξεκίνησε από το θεατράλε δρώμενο που είχαμε ζήσει το προηγούμενο βράδυ. “Ήταν η πρώτη φορά που έκανα διαδραστικό θέατρο. Και το έχει πει βασικά ότι εγώ δεν κάνω για θέατρο για έναν απλό λόγο. Μετά τη δέκατη φορά θέλω πάντα κάτι να αλλάξω, κάπως να το διαφοροποιήσω. Ξέρω ότι παίζαμε Τσέχοφ αλλά το έζησα πραγματικά με όλη μου την καρδιά, γι’ αυτό και πόσταρα αυτό στο τέλος της βραδιάς. Ήμουν τόσο χαρούμενη που πέρασα 3 ώρες γνωρίζοντας κόσμο μέσα από μια παράσταση”.

 

Φαινόταν πραγματικά εκστασιασμένη από αυτό που είχε βιώσει. Με τους υπόλοιπους να την κοιτάμε σαν θεοπάλαβη γιατί αν είχε περάσει αυτή τόσο καλά, εμείς τι έπρεπε να πούμε; “Δεν περίμενα να είναι τόσο καλλιτεχνικό, να συμμετέχουν τόσοι άνθρωποι και να είναι τόσο αρμονικά συνδεδεμένοι μεταξύ τους σαν σε χορογραφία. Ήταν απίστευτο, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα. Συνήθως μπαίνεις σε ένα booth να πεις δυο ατάκες και να φύγεις. Εδώ πήρα ένα σενάριο 8 σελίδων και αναρωτιόμουν σε τι μπλέχτηκα. Τρεις ώρες μετά όμως, όταν τέλειωσε το event ένιωθα τόσο όμορφα που συμμετείχα κι εγώ σε αυτό το διαδραστικό θεατρικό. Υπήρχε τόσο πάθος και ψυχή σε αυτό το σενάριο. Η αναζήτηση του καλύτερου εαυτού σου, του δικού σου flow”.

Αυτό είναι και το moto του νέου Toyota C-HR. Ενός αυτοκινήτου που καλεί τον κόσμο να μπει στον ρυθμό του, καλεί τους ανθρώπους να βρουν τον ρυθμό μέσα τους και να συγχρονιστούν με αυτόν. Ένα πάρα πολύ άνετο αυτοκίνητο για την πόλη και το ταξίδι, ένας κινητήρας που μένει πιστός στην υβριδική τεχνολογία που έχει θεμελιώσει η Toyota στην αγορά και μία σχεδίαση που πραγματικά κάνει αυτή την κατηγορία SUV πάρα μα πάρα πολύ ελκυστική.

 

Τι είναι όμως για εκείνη το flow; Τι σημαίνει για τη δική της ζωή; “Το flow είναι μία μυστηριώδης συνθήκη στην οποία όλοι θέλουν να βρεθούν. Μία τέλεια συνθήκη στην οποία είμαστε ο καλύτερός μας εαυτός, όλοι μας βρίσκουν γοητευτικούς και διασκεδαστικούς, το αφεντικό βρίσκει εκπληκτική τη δουλειά μας και κάνουμε τα πάντα στο μάξιμουμ. Κάποιες φορές είσαι στο flow σου και κάποιες όχι. Αλλά όταν είσαι εκεί, η αυτοπεποίθηση και μόνο που έχεις είναι μία τρομερή ενέργεια για να κάνεις ακόμα περισσότερα και καλύτερα”. Κι εκείνη; Πότε βρέθηκε σε τέλειο flow στην καριέρα της; “Νιώθω σε perfect flow σήμερα. Ήμουν πολύ τυχερή γιατί έχω κάνει πράγματα για πολύ ειλικρινείς λόγους. Δεν με ενδιέφερε ποτέ το αν μια ταινία θα την δουν εκατομμύρια άνθρωποι ή απλά δυο παρέες. Έκανα ταινίες γιατί παθιαζόμουν με ένα σενάριο ή έναν ηθοποιό ή έναν σκηνοθέτη. Δεν με ενδιέφερε το υπόλοιπο σενάριο αρκεί να έπαιζα εγώ αυτό το κορίτσι. Δεν πιστεύω λοιπόν ότι θα έλεγα ναι σε ταινία αν δεν ένιωθα αυτό το perfect flow στον ρόλο που μου έδιναν κάθε φορά”.

Ξεκινά να διηγείται τη δική της ζωή. Το πώς έφτασε να γίνει η ίδια ηθοποιός. “Όλα έγιναν χωρίς να το πολυσκεφτώ ή να το καταλάβω. Η μητέρα μου ήταν πολύ γνωστή ηθοποιός στη Ρωσία και όταν μετακομίσαμε στις ΗΠΑ μου έμαθε όλα όσα έπρεπε να ξέρω για τον κόσμο της υποκριτικής. Μεγάλωσα παίζοντας, προσπαθώντας να βρω το δικό μου flow. Αυτό με οδήγησε στην υποκριτική, στο design, στην μουσική. Το modeling είναι κάτι ξεχωριστό, το ξεκίνησα πολύ μικρή. Μου αρέσει να κάνω διαφορετικά πράγματα, μου αρέσει να αναλαμβάνω προκλήσεις, όπως η σημερινή με το διαδραστικό αυτό θεατρικό. Έτσι ζω όλη μου τη ζωή. Κάνοντας συνέχεια πράγματα που με ευχαριστούν, πράγματα στα οποία νιώθω ότι μπορώ να είμαι καλή”.

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι παραήταν καλή σε αυτό που έκανε. Η ερώτηση για το ποια ταινία καθόρισε τη ζωή της περισσότερο δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να έχει ποτέ άλλη απάντηση. “Σίγουρα το Πέμπτο Στοιχείο άλλαξε όλο το παιχνίδι για εμένα σε τόσα επίπεδα και με συνέδεσε με τον εαυτό μου σαν ηθοποιό. Εκεί γνώρισα την αγάπη μου για τις πολεμικές τέχνες και τη δράση. Εκεί συνδέθηκα με το να παίζω δυναμικές γυναίκες στον κινηματογράφο και να αποτελώ έμπνευση για άλλες γυναίκες. Εδώ στην Ευρώπη οι άνδρες και οι γυναίκες είναι πιο δεκτικοί στο να εμπνευστούν από δυναμικές γυναίκες. Αντίστοιχο ρόλο στη ζωή μου έπαιξε φυσικά και το Resident Evil αλλά πολύ διαφορετικά”.

Εκείνη όμως πότε αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. Ποιες ήταν οι δικές της παραστάσεις; Δεν περίμενω να ακούσω αυτό το όνομα που θα διαβάσεις παρακάτω αλλά μοιάζει τόσο ταιριαστό σε ό,τι έχει κάνει η Jovovich στη ζωή της. “Μία από τις σημαντικές στιγμές για μένα σαν παιδί στην απόφασή μου να γίνω ηθοποιός ήταν να βλέπω την Sigourney Weaver στις ταινίες Alien. Ήταν μία από τις αποφασιστικές στιγμές και χαίρομαι όταν τώρα ένα κορίτσι μου λέει ότι με είδε στο Resident Evil και την ενέπνευσα να ακολουθήσει αυτό το δρόμο, να φύγει από το σπίτι της ή τη χώρα της για να κυνηγήσει το όνειρό της. Όταν είδα το Alien πρώτη φορά είχα σοκαριστεί από το γεγονός ότι μια γυναίκα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή ότι υποκρινόταν. Την πίστεψα. Πίστεψα σε αυτή τη γυναίκα και δεν μπορώ ούτε καν να περιγράψω πόσο σημαντικό ήταν. Το να βλέπω μια γυναίκα να βρίσκεται στη θέση του πρωταγωνιστή και να είναι τόσο δυναμική σε ένα ρόλο που κανονικά τον υποδύονταν άνδρες, με έκανε να σκεφτώ ότι υπάρχουν ευκαιρίες εκεί έξω για εμένα”.

 

Μυστικό δεν υπάρχει για να γίνεις Milla Jovovich. Η ίδια άλλωστε πιστέυει ότι μόνο η σκληρή δουλειά μπορεί να σε φτάσει εκεί που θες. “Το μόνο που θα έλεγα σε μια γυναίκα ηθοποιό η οποία κάνεις ταινίες δράσεις είναι να είναι παθιασμένη με αυτό που κάνει. Αυτός είναι ο λόγος που έκανα τόσες ταινίες Resident Evil. Οι άνθρωποι μπορούν να δουν ότι αγαπάω πάρα πολύ αυτό που κάνω. Αν δεν έχεις αγάπη και πάθος για τις σκηνές δράσης, για τις πολεμικές τέχνες, για όλα την σκληρή δουλειά μιας τέτοιας ταινίας, δεν μπορείς να το κάνεις. Αν τα κάνει όλα κάποιος που σε ντουμπλάρει, ο κόσμος θα το καταλάβει, θα το νιώσει. Αν το κάνεις στα αλήθεια ο κόσμος θα το δει και θα το εκτιμήσει”.

Δυστυχώς δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να είσαι πολύ καλός σε κάτι. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά

Στην αίθουσα υπάρχουν αρκετοί φανατικοί του Resident Evil. Η ίδια δεν μπορεί παρά να νιώθει ευγνωμοσύνη για όλη αυτή την πορεία. Το ότι βλέπει εφιάλτες με ζόμπι είναι μάλλον επόμενο. “Εννοείται ότι έχω εφιάλτες με ζόμπι πολλές φορές εξαιτίας του Resident Evil. Το καλό με αυτό είναι ότι τα γράφω και πολλοί από αυτούς τους εφιάλτες γίνονταν τρομερές σκηνές δράσης στις ταινίες. Είναι καλό να μπορεί ο άντρας σου να μετατρέπει τους εφιάλτες σου σε σενάριο”. Τι κοινά στοιχεία έχει όμως με την Alice; “Παίζοντας την Alice για περίπου 15 χρόνια, νιώθω ότι έχουμε βιώσει πολλά μαζί, έχουμε επιβιώσει μαζί. Δεν είναι εύκολες ταινίες αυτές και όχι απλά από άποψη προπόνησης και προετοιμασίας για αυτές. Ήμασταν πάντα σε τρελά location, κάνοντας δύσκολες σκηνές. Σίγουρα έχω ζήσει τεράστιες εμπειρίες που έκαναν τη γέννα μια πολύ εύκολη διαδικασία χαχαχα. Εγώ και η Alice μοιραζόμαστε πολλά στοιχεία. Εγώ παίρνω έμπνευση από εκείνη, είναι το πρότυπό μου σε πολλά σημεία. Όταν νιώθω αδύναμη, όταν νιώθω ευάλωτη, ενεργοποιώ την Alice μέσα μου και λέω στον εαυτό μου ότι θα τα καταφέρω και μάλιστα καλά”.

Μιλά για τις κόρες της με τεράστια αγάπη και συγκίνηση. Μας λέει ότι το προηγούμενο βράδυ πριν κοιμηθεί ένιωθε την ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί τους. Την ρωτούν πώς νιώθει όταν είναι σε ένα τέτοιο ταξίδι ή τα γυρίσματα μιας ταινίας. “Είμαι απλά ξεθεωμένη και γεμάτη ενοχές. Πέρασα χθες βράδυ ας πούμε 45 λεπτά βλέποντας την κόρη μου να κάνει προπόνηση Tae Kwon Do. Έχω τεράστια περηφάνια όταν βλέπω την κόρη μου να παθιάζεται τόσο πολύ για κάτι, να είναι πρώτη στην τάξη της, να πέφτει με όλη της την δύναμη σε αυτό που θέλει να πετύχει. Είναι τρομερό το να μπορώ να έχω τέτοιες στιγμές ακόμα κι όταν είμαι στην άλλη άκρη της γης”.

 

Κι όταν είναι στο Λος Άντζελες; Πώς είναι σαν μαμά; “Όταν βάζω την μικρή κόρη μου για ύπνο, της λέω κάθε φορά πόσο περήφανη είμαι για εκείνη και πόσο καταπληκτική νομίζω ότι είναι. Προσπαθώντας να γίνω συγκεκριμένη για το τι έκανε τόσο καλά. Θέλω να έχω μαζί της αυτόν τον χρόνο επαφής, το χρόνο να κοιταχτούμε, να μιλήσουμε και να καταλάβει ότι είμαι εκεί για εκείνη. Η μεγάλη μου κόρη είναι άλλη περίπτωση. Είναι τόσο φυσικό ταλέντο. Αν εγώ χρειάστηκα το Πέμπτο Στοιχείο για να συνδεθώ με την ηθοποιό μέσα μου, εκείνη δεν χρειάστηκε τίποτα. Κι αν συνεχίσει να επιδιώκει αυτό το όνειρο όπως το κάνει τώρα, είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μεγάλο αστέρι στο μέλλον”.

Αυτό που λέω στην κόρη μου κάθε πρωί είναι ‘kick the A of the day’. Προσπαθώ να ζω με αυτόν τον κανόνα

Εκείνη πήρε σκυτάλη από τη μητέρα της στην υποκριτική. Και τώρα την δίνει στην κόρη της. Πόσο όμως έχει αλλάξει ο κόσμος από τότε στο να καταφέρει η κόρη της να πετύχει όπως εκείνη; “Προσπαθώ με επιτυχία μέχρι τώρα να πω στις κόρες μου ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν τίποτα αν δεν δουλέψουν πολύ σκληρά για αυτό. Η μεγάλη μου κόρη θέλει να ανοίξει το δικό της Youtube κανάλι. Της έλεγα συνέχεια όχι αλλά ποια είμαι εγώ να της πω τι να κάνει; Τους ανθρώπους που θαυμάζει η κόρη μου τώρα, νομίζω δεν τους ξέρει κανένας μας σε αυτή την αίθουσα κι όμως έχουν εκατομμύρια followers. Θέλει λοιπόν να αλλάξει κανάλι και της λέμε να κάνει αυτό που θα έκανε ο πατέρας της αν ήθελε να κάνει μια σειρά. Γράψε σενάριο για 12 επεισόδια, δώσε μας μια σύνοψη, γύρισε το πρώτο, φτιάξε ένα επαγγελματικό πακέτο και τότε εγώ και ο μπαμπάς της θα συζητήσουμε αν θα το κάνει. Υπάρχουν βήματα σε μία οικογένεια για να κάνεις κάτι. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να καταλάβει ότι πρέπει να κάνει κάποια βήματα για να φτάσει στην επιτυχία. Αν της το κάναμε απλό, δεν θα μάθαινε τίποτα”.

Το φανταστικό είναι ότι η Jovovich ήταν πάρα πολύ δεκτική στο να ακούσει το σχόλιο και τη βλακεία του καθενός, να απαντήσει σε όλους, να μιλήσει για κάθε μικρή πτυχή της ζωής της. Ακόμα και για το πώς συμπεριφέρεται μέσα στο αυτοκίνητο. “Είμαι αρκετά ψύχραιμη στο δρόμο. Είμαι μαμά, ξεκινάω νωρίτερα να πάω εκεί που θέλω, βάζω τη μουσική μου, παίρνω το χρόνο μου. Όπου κι αν πηγαίνω φεύγω πολύ νωρίτερα για να το κάνω με την άνεσή μου, να πάρω το δρόμο με την ωραιότερη θέα. Εντάξει, καμιά φορά χάνω την ψυχραιμία μου αλλά σπάνια”.

A post shared by Oneman.gr (@onemangr) on

 

Ομολογώ ότι δεν θέλω να δω την Milla / Alice τσαντισμένη. Και κανείς στην αίθουσα που βρισκόμασταν. Οπότε πήγαμε σε ένα πιο ευχάριστο θέμα. Πώς της φαίνεται το νέο Toyota C-HR; “Έρχομαι από έναν κόσμο στον οποίο η αισθητική παίζει τεράστιο ρόλο και το Toyota C-HR μου φάνηκε από την αρχή πανέμορφο. Ο σχεδιασμός του μου φέρνει στο μυαλό την κίνηση της θάλασσας, μοιάζει να κινείται ενώ είναι στάσιμο. Έχει λεπτές και όμορφες γραμμές. Μοιάζει με sports car αλλά δεν είναι. Θεωρώ υπέροχο το design του. Α και προτιμώ το γκρι χρώμα. Και το μαύρο. Το τέλειο αυτοκίνητο πλησιάζει πολύ στο Toyota C-HR. Είναι πολύ εύχρηστο, έχει τρομερά καλή κατανάλωση καυσίμου και η υβριδική τεχνολογία είναι τόσο σημαντική. Εγώ όμως εκτιμώ και τα πιο απλά χαρακτηριστικά. Το πόσο βολικό και όμορφο είναι. Όλοι ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν θέλουμε να έχουμε;”.

Εξομολογείται ότι πέρα από το event δεν έχει οδηγήσει το αυτοκίνητο αλλά και γιατί πιστεύει ότι είναι ιδανικό για το δικό της προφίλ. “Δεν έχω οδηγήσει ακόμα το αυτοκίνητο, είμαστε στο Λονδίνο, δεν θέλω να σκοτώσω κανέναν. Αλλά ανυπομονώ να το οδηγήσω στο LA. Αυτό που αγαπάω στο αυτοκίνητο αυτό είναι ότι είναι πολύ compact. Είναι το τέλειο αυτοκίνητο για να κυκλοφορώ στην πόλη με τα παιδιά και να παρκάρω εύκολα. Είναι εύκολο στην οδήγηση και υπέροχο στην όψη. Και φυσικά έχει ένα φανταστικό ηχοσύστημα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να μπαίνεις σε ένα αυτοκίνητο με το bluetooth σου και να μην συμβαίνει τίποτα. Βασικά ο άντρας μου πρέπει να αλλάξει αυτοκίνητο”.

 

Μιλά συνέχεια για το JBL ηχοσύστημα του αυτοκινήτου, αυτή την τρομερή συνέργεια που χάρισε στο C-HR ένα μοναδικό ηχητικό και σχεδιαστικό αποτέλεσμα. Μιλά για το design και τις γραμμές του αυτοκινήτου, για το ποια είναι η ομορφιά σε ένα αυτοκίνητο. “Πάντα μου άρεσε ο μοντέρνος σχεδιασμός στα αυτοκίνητα. Το να είναι compact ένα αυτοκίνητο είναι πάντα sexy. Και πραγματικά, όταν ξεπεράσουμε το θέμα του σχεδιασμού και της όψης, σημασία έχει πόσο καλά εξολπισμένο είναι. Αυτό μπορεί να είναι πάρα πολύ ελκυστικό σε ένα αυτοκίνητο. Δεν παίζει πάντα ρόλο η εξωτερική εμφάνιση, μετρά κι αυτό που κρύβει μέσα του. Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας”.

Το τελευταίο μας βρίσκει σύμφωνους, όσο γραφικό κι αν ακούγεται. Το νέο Toyota C-HR είναι εξάλλου πανέμορφο και σύντομα θα σας μιλήσουμε και για τα οδηγικά χαρακτηριστικά του, σε ένα test drive από τον Πάνο Σεϊτανίδη. Για εμένα, αυτό που θαυμάζω σε αυτό είναι πραγματικά η καινοτομία που φέρνει σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων. Βάζοντας τον πήχη πάρα πολύ ψηλά για τον ανταγωνισμό όχι μόνο σε τεχνικά χαρακτηριστικά και σχεδιασμό αλλά και σε αυτό που περιέγραφε η Jovovich ως “fully loaded”. Το γεγονός ότι το C-HR έρχεται με πάρα πολύ σημαντικό εξοπλισμό, με πολλές λειτουργίες και ευκολίες που το καθιστούν ένα πολύτιμο εργαλείο για την καθημερινότητά μας.

Το Toyota C-HR είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για την Alice από το Resident Evil, την Leeloo από το Fifth Element, την Joan of Arc από το ομώνυμο έργο και την Lilli από τη Γαλάζια Λίμνη, εσένα και εμένα. Αρκεί να βρούμε και να ακολουθήσουμε το δικό μας flow.