FOOD & DRINK

7 bubbly τρόποι να κάνεις τα ποτά σου καλύτερα

Τη χρονιά που έρχεται, έχεις τον καλύτερο σύμμαχο για τα cocktail και τα long drinks σου.

Η μπουρμπουλήθρα είναι κάτι που σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή που σαν πιτσιρικάς θα την αισθανθείς να σκάει στον ουρανίσκο σου και να καίει πρωτόγνωρα το λαιμό σου μέχρι όλες εκείνες τις φορές που σαν ενήλικας θα ζητάς διψασμένα να βάλεις μερικές ακόμα μπουρμπουλήθρες στο ποτήρι και τη ζωή σου.

Δεν θα αναλύσουμε σε αυτό το κείμενο την επιστήμη – μη γελάς – της μπουρμπουλήθρας. Πολύ σύντομα θα μιλήσουμε για αυτή μιας και πλησιάζει μια εβδομάδα γεμάτη μπουρμπουλήθρες. Θα πούμε όμως για μια παρέα τεσσάρων ανθρώπων που μας έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια να αγαπήσουμε τις φυσαλίδες έτσι λίγο περισσότερο και με τη δική τους ευρεσιτεχνία μάς έχουνε δώσει τα Three Cents, μερικά φανταστικά αναψυκτικά και mixers για να έχουμε στο σπίτι μας.

 

Το να γίνεις bartender και να κατακτήσεις την κορυφή του κόσμου με τις δημιουργίες σου είναι μάλλον κάτι που έπρεπε να είχες οραματιστεί σε λίγο μικρότερη ηλικία. Το να μπορείς όμως να φτιάχνεις γευστικά και σωστά ποτά για εσένα και τους φίλους σου είναι κάτι τόσο μα τόσο απλό, αρκεί να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία και να έχεις κάποιους να σου δείξουν το δρόμο.

Τα Three Cents είχαμε μάθει τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας τους να τα βλέπουμε στα bar. Να τα πίνουμε σαν αναψυκτικά και να παρακολουθούμε τους διάφορους bartender να τα βάζουν στα cocktail και στα long drinks γιατί βρήκαν επιτέλους σε αυτά ένα premium mixer, ιδανικό για να συνδυαστεί με τα ποτά. Το φανταστικότερο όλων; Ότι αυτά τα μικρά μπουκαλάκια των 200 ml είναι γεμάτα με τόσες μπουρμπουλήθρες που θα σου πάρουν το μυαλό.

 

(Μικρό διάλειμμα για την αερολογία του συντάκτη)

Θα προσπαθήσω σε αυτό το κείμενο να συγκρατηθώ και να μην δηλώσω για άλλη μια φορά την αγάπη μου για το Three Cents Pink Grapefruit Soda, το καλύτερο αναψυκτικό που δημιουργήθηκε ποτέ στη γη.

(Τέλος μικρού διαλείμματος)

 

Στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε απλά να σε συστήσουμε στα Three Cents. Γιατί μπορεί κι εσύ να έχεις γνωρίσει μία ή δύο εκδοχές τους αλλά αν ρίξεις μια ματιά και στα 7 μικρά όμορφα φιαλίδια, θα ανακαλύψεις πραγματικά 7 τρόπους να κάνεις τα ποτά σου καλύτερα. Γιατί είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, τα φρέσκα ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούν στην παρασκευή τους και η αγάπη των τεσσάρων δημιουργών για αυτό που κάνουν, που εγγυώνται ότι κάθε ένα από τα ποτά που θα φτιάξεις μαζί τους, θα είναι φανταστικό.

Three Cents Two Cents Plain

 

Θα μπορούσε να είναι μια απλή σόδα, μόνο που είναι μια φανταστική σόδα χάρη στην υψηλή πίεση στην ανθράκωσή της.

Θα σε βοηθήσει να φτιάξεις: Ένα τέλειο Americano. Με 30 ml Martini Rubino, 30 ml Martini Bitter και 100 ml από την Three Cents Two Cents Plain.

Three Cents Tonic Water

 

Και πάλι, θα μπορούσε να είναι ένα απλό tonic αλλά είναι ένα premium αναψυκτικό το οποίο κάνει τρομακτική διαφορά σε σχέση με τα άλλα αναψυκτικά της κατηγορίας του.

Θα σε βοηθήσει να φτιάξεις: Τα πιο ωραία gin & Tonic. Με 50 ml από κάποιο premium gin (π.χ. Bombay Gin) και 150 ml Three Cents Tonic Water. Η αναλογία που δεν χάνει ποτέ.

Three Cents Pink Grapefruit Soda

 

Το αναψυκτικό από το οποίο ξεκίνησαν όλα για την παρέα των τεσσάρων, μιας και το παρασκεύαζαν χρόνια πριν αποφασίσουν να το βάλουν σε ένα μπουκαλάκι με αυτό το υπέροχο logo.

Θα σε βοηθήσει να φτιάξεις: Ένα από τα πιο ωραία cocktail του κόσμου. Την μεξικάνικη Paloma. Με 50 ml από μία Blanco Tequila (π.χ. Sauza Silver) και 200 ml Three Cents Pink Grapefruit Soda.

Three Cents Lemon Tonic

 

Τρία διαφορετικά λεμόνια στο ίδιο αναψυκτικό, δίνουν στο tonic σου μια ξεχωριστή λεμονάτη γεύση, ιδανική για τα ποτά που το ζητούν.

Θα σε βοηθήσει να φτιάξεις: Ένα Citric Explosion Vermouth Cooler. Και μάντεψε τι χαρίζει αυτό το explosion. 50 ml Martini Ambrato, 100 ml Three Cents Lemon Tonic και μερικά φύλλα μέντας.

Three Cents Ginger Beer

Φρέσκο ginger και μπαχαρικά δίνουν ένα πολύ πιπεράτο αναψυκτικό που δεν είναι μεν τόσο διαδεδομένο αλλά είναι απολύτως απαραίτητο για κάποια από τα πιο ωραία cocktail.

Θα σε βοηθήσει να φτιάξεις: Οποιοδήποτε mule. Εδώ εμείς προτείνουμε το Carribean
Mule, με 50 ml Sailor Jerry Spiced Rum, 100 ml Three Cents Ginger Beer
και 2 dashes Angostura Bitters.

Three Cents Aegean Tonic

Μόλις το δοκιμάσεις, θα το λατρέψεις και όχι απλά γιατί θυμίζει Αιγαίο. Στη γεύση του κρύβονται εσπεριδοειδή, μυρωδικά και λαχανικά που συναντά κανείς στα νησιά και το Αιγαίο μας.

Θα σε βοηθήσει να φτιάξεις: Ένα πολύ ιδιαίτερο Spritz. Με 40 ml από ένα Martini Bitter, 10 ml Jasmine liquer και 100 ml Three Cents Aegean Tonic.

Three Cents Gentlemen’s Soda

 

Η τελευταία προσθήκη μέχρι την επόμενη. Με το μανταρίνι και το περγαμόντο να παίζουν κυρίαρχο ρόλο στο mixer ακριβώς όπως παίζουν στις ζωές και τα καλοκαίρια μας.

Θα σε βοηθήσει να φτιάξεις: Ένα Sir Collins. Με 40 ml από ένα London Dry Gin, 10 ml Yellow Chartreuse και 100 ml Three Cents Gentlemen’s Soda.

Βάλε τα Three Cents στη ζωή σου. Είτε σαν απλά αναψυκτικά είτε σαν mixer για τα ποτά σου, θα ανακαλύψεις ξανά στη γεύση τους γιατί ο κόσμος αγαπά τόσο πολύ τις μπουρμπουλήθρες.