FOOD & DRINK

Καλησπέρα σας, και καλωσορίσατε στο The Clumsies Hotel Bar

Πιθανότατα δεν έχει καταλάβει κανείς ακόμα τι έγινε την Τετάρτη το βράδυ στην Αθήνα.

Σε αυτό το event έπρεπε να είναι όλοι εκεί. Μα τι λέω; Ήταν όντως όλοι εκεί. Όσοι αγαπούν τα καλά cocktail και τα σπουδαία μπαρ. Όσοι λατρεύουν τα πεντάστερα ξενοδοχεία και την υψηλή ποιότητα στο service. Όσοι επιμένουν στην πρωτοπορία και επιμένουν πάντα να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, με πείσμα, με φιλόδοξο βλέμμα.

Το Clumsies Hotel Bar, ήταν πολλά περισσότερα από ένα event. Ήταν σαν μια μικρή περιγραφή του τι μπορεί να πετύχει κανείς όταν θέτει υψηλούς στόχους. Η κουκιδίτσα μας μπήκε πάλι στον παγκόσμιο χάρτη, συζητήθηκε, φωτογραφήθηκε, σχολιάστηκε και κέρδισε τις εντυπώσεις. Όλα αυτά από ένα μπαρ; Θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς. Μην το βλέπεις έτσι. Το Clumsies δεν είναι μόνο ένα μπαρ. Είναι ένα case study. Ένας μικρόκοσμος των σύγχρονων, ανήσυχων, δημιουργικών Ελλήνων που κατακτά καθημερινά όλο και υψηλότερα μαξιλαράκια.

 

Μέσα σε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο λειτουργίας κατάφερε να διακριθεί ως ένα από τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου. Να κάνει το όνομά του γνωστό σε κάθε γωνιά της χώρας και την ομάδα του μια από τις πιο αγαπητές και αξιοθαύμαστες σε παγκόσμιο επίπεδο. Ομάδα. Αυτό είναι το Clumsies και ίσως γι΄ αυτό τελικά να βγαίνει ανίκητο από κάθε ‘δοκιμασία’. Το Clumsies είναι ο Λέλος και ο Γιώργος, ο Θάνος, ο Βασίλης και ο Νίκος. Είναι ο Δημήτρης και η Κική, ο Κωνσταντίνος, και ο άλλος Κωνσταντίνος. Είναι και ο άλλος Γιώργος και τα παιδιά του σέρβις, και όλη η ομάδα του Theory από το Χαλάνδρι και όσοι βρίσκονταν πίσω από το Palmitas, το πρώτο pop up bar που στήθηκε ποτέ στην Αθήνα. Το Clumsies είναι πολλοί, αλλά και ταυτόχρονα και ένα. Και έτσι δυνατό σαν γροθιά χτυπάει με όλη του την δύναμη και ταρακουνά το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Σκεφτόμαστε να κάνουμε κάτι αρκετά πρωτοποριακό’, μου είπε κάποια στιγμή πριν από κάτι μήνες ο Λέλος. ‘Σκεφτόμαστε να φέρουμε τα καλύτερα ξενοδοχειακά μπαρ του κόσμου στην Αθήνα και να στήσουμε ένα ημερήσιο event στο οποίο θα σερβίρουν όλοι τα ποτά τους και θα δείχνουν στον κόσμο την δουλειά τους’, συνέχισε.

Και τα κατάφερε. Στις 16 Μαρτίου η Αθήνα μας έδειξε –και απέδειξε- τι σημαίνει global thinking. Η έπαυλη των 100 ετών στην Πραξιτέλους γέμισε κόκκινα χαλιά. Στους πολλούς της χώρους, και στους 2 της ορόφους υπήρχαν ‘είσοδοι’ άλλοτε για την Νέα Υόρκη, άλλοτε για το Λονδίνο, άλλοτε για το Χονγκ Κονγκ, το Μόναχο, την Σιγκαπούρη, τη Βαρκελώνη και το Μαϊάμι. Στήθηκε μια multicultural εμπειρία με αίγλη και με πολυτέλεια αλλά ταυτόχρονα με απλότητα, με άρωμα Αθήνας, με κομψότητα.

 

Στην είσοδο υπήρχε η ρεσεψιόν. Βρισκόμασταν άλλωστε στην είσοδο ενός ξενοδοχείου που απλώς το κάθε του δωμάτιο λειτουργούσε σαν check in για έναν διαφορετικό κάθε φορά κόσμο. Από εκεί, μπορούσε κανείς να πάρει τις μάρκες του και να πληρώσει έτσι το αντίστοιχο ‘εισιτήριο’ για την γευστική μεταφορά του σε κάποιο από τα φιλοξενούμενα μπαρ. Ανεβήκαμε την ξύλινη σκάλα και το παραμύθι ξεκίνησε.

Μπροστά μας βρίσκονταν ο Charles Schumann, ο θρυλικός ιδιοκτήτης του ‘Schumann’s Bar’ από το Μόναχο, μαζί με την υπέροχη ομάδα του. Μαγική στιγμή να σου σερβίρει ο ίδιος, ακούραστος, στα 74 του χρόνια, με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη, ένα Negroni για να σε καλωσορίσει. Δεν γκρίνιαξε λεπτό. Φάνηκε ότι το χάρηκε τόσο πολύ. Και ποιος δεν το χάρηκε άλλωστε…

 

Από το Schumman’s και το Μόναχο, μπορούσε κανείς να μεταφερθεί όπου αλλού επιθυμούσε. Στο Broken Shaker του Μαϊάμι (No. 14 World’s 50 Best Bars) ή στο Nomad της Νέας Υόρκης (Νο.36). Στο χιλιοβραβευμένο Dandelyan του Λονδίνου (No.50) ή το υπέρκομψο Dry Martini (Νο.42) της Βαρκελώνης, το μπαρ που φημολογείται ότι έχει σερβίρει περισσότερα από 1 εκατομμύριο Dry Martini cocktail. Στο Lobster Bar του Χονγκ Κονγκ (Νο.18) ή στο σπουδαίο Manhattan Bar (Νο.35) της Σιγκαπούρης. Στο τέλος, ο επισκέπτης θα ανέβαινε όμως έναν όροφο ακόμα και θα βρισκόταν μπροστά στο θρυλικό American Bar (No.5) του Savoy Hotel στο Λονδίνο. Εκεί, θα απολάμβανε cocktail ακούγοντας παράλληλα ζωντανή μουσική από πιάνο, από τον ίδιο τον πιανίστα του Savoy. Μεγαλείο…

 

Οι χώροι του The Clumsies Hotel Bar ήταν στρωμένοι με κόκκινα χαλιά. Είχαν ατμοσφαιρικό φωτισμό και αυτά τα παλιά, Αθηναϊκά παράθυρα που σου θύμιζαν πως είσαι ακόμη στην πόλη σου. Η πόλη σου έλαμψε εκείνο το βράδυ. Το Clumsies και η ομάδα του έλαμψαν για άλλο ένα βράδυ. Και μην σταθείς στο μπαρ, στα μπαρ, ή στα ποτά. Στάσου σε κάτι πιο σπουδαίο, πιο μεγάλο: Για να πετύχουμε υψηλούς στόχους σε αυτή την όμορφη, σύγχρονη ζωή, το ‘εγώ’ πρέπει να δώσει την θέση του στο ‘εμείς’. Η ομαδική δουλειά κάνει θαύματα και μας πηγαίνει μπροστά. Και μακάρι αυτό το τεράστιο αλλά και τόσο μικρό παράδειγμα να ανοίξει τα μάτια ή και τον δρόμο για ανάλογες κινήσεις που θα φέρουν και θα φέρνουν την χώρα μας, την πόλη μας στο προσκήνιο. Είτε για το ποτό της, είτε για το φαγητό της, είτε για οτιδήποτε άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

 

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της διοργάνωσης και σας ευχαριστούμε για την πρωτόγνωρη εμπειρία.

Σημ.: Το The Clumsies Hotel Bar είχε ως χορηγούς το World Class, την μαστίχα Skinos και τα ελληνικά, premium αναψυκτικά Three Cents. Αξίζουν και αυτοί το μπράβο μας, γιατί απέδειξαν πως βλέπουν και σκέφτονται παγκόσμια και συλλογικά.