HOUSE TWENTY FOUR

Τα μοκτέιλ που θα σε ‘μεθύσουν’, χωρίς ίχνος αλκοόλ

4 δροσερά και ιδιαίτερα mocktails με Lipton ice tea ροδάκινο που ετοιμάσαμε πανεύκολα στο σπίτι μας.

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις κάτι δροσιστικό, καλοκαιρινό με μοναδική γεύση αλλά και χωρίς αλκοόλ για να πίνεις όλη την ημέρα. Νομίζεις ότι είναι δύσκολο αλλά δεν είναι καθόλου. Εμείς είμαστε εδώ για να σου δείξουμε τέσσερις πανεύκολες συνταγές για mocktails με Lipton ice tea ροδάκινο που θα δώσουν άλλη πνοή στο καλοκαίρι σου.

Η αρχή έγινε ρωτώντας τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο για τις συνταγές. Ο Μανώλης είναι βραβευμένος bartender και δεν υπήρχε καλύτερος για να μας δώσει τα απαραίτητα tips για να απογειώσουμε την γεύση του Lipton ice tea ροδάκινο. Μην αγχώνεσαι, θα σου τα πούμε όλα, δεν θα κρατήσουμε τίποτα κρυφό. Η συνέχεια μας βρήκε στο σπίτι μας, στο Σπίτι της 24 Media, αφού είχαμε πάρει τα απαραίτητα υλικά. Φρούτα εποχής κατά κύριο λόγο, αλλά και μπαχαρικά. Δεν χρειάζεται εξάλλου να έχει αλκοόλ για να είναι γευστικό. Αρκεί να έχει σωστούς συνδυασμούς και όρεξη για δημιουργία.

Χτύπησε το κουδούνι και ήταν ο Θοδωρής που ήρθε να φτιάξουμε μαζί τα mocktails. Μπήκαμε πίσω από την μπάρα που έχουμε στο σπίτι της 24 Media αλλά μην πτοείσαι, εσύ θα τα φτιάξεις στην κουζίνα σου. Αρκεί να ακολουθήσεις τις οδηγίες μας. Φυσικά αυτό που χρειάζεσαι είναι και μπόλικο Lipton ice tea ροδάκινο το οποίο έχει νέα ανανεωμένη, πλούσια και μοναδική γεύση και θα σε κάνει να το λατρέψεις.

Πρώτο mocktail που φτιάξαμε ήταν το Tea Giant. Γεμίζεις ένα ποτήρι με μπόλικο καθαρό πάγο, ρίχνεις τον χυμό από μια φέτα πορτοκάλι και μια φέτα γκρέιπφρουτ και γεμίζεις με Lipton ice tea ροδάκινο. Ρίξε λίγο μοσχοκάρυδο και κανέλα και ανακάτεψε. Αυτό θα δώσει μοναδικό άρωμα αλλά και γεύση. Στο τέλος μπορείς να γαρνίρεις με φλούδες από τα εσπεριδοειδή που χρησιμοποιήσαμε και ένα stick κανέλας. Βάζεις το καλαμάκι και είσαι έτοιμος να το απολαύσεις στον μπαλκόνι σου ή τον κήπο σου.

Ο Θοδωρής ήθελε κάτι spicy και λίγο πιο ιδιαίτερο και γιαυτό στο δεύτερο mocktail προσεγγίσαμε αρκετά συστατικά που θα βρεις σε cocktails και το ονομάσαμε Icy Whisper. Πήραμε φρέσκο τζίντζερ και αφού το ξεφλουδίσαμε (ο πιο εύκολος τρόπος είναι με ένα κουτάλι) το κόψαμε σε κομματάκια και το λιώσαμε μέσα στο ποτήρι. Αν δεν έχει muddler τότε μπορείς απλά με ένα κουτάλι να το πιέσεις για να βγάλει τους χυμούς του. Βάζουμε πάγο, Lipton ice tea ροδάκινο που είναι ο μόνιμος πρωταγωνιστής και μια φέτα αγγούρι. Στο τέλος συμπληρώνουμε -top up που το λένε και οι bartenders- με tonic. Οι φυσαλίδες θα κάνουν άκρως παιχνιδιάρικο και ιδιαίτερο αυτό το mocktail.

Τρίτο δημιούργημα μας ήταν το Honeymoon. Όχι, όχι δεν το προτείνουμε για τον μήνα του μέλιτος αλλά έχει μέλι για να δώσει μια νότα γλυκάδας και το λογοπαίγνιο βγήκε αβίαστα. Βάζουμε το μέλι μαζί με τον χυμό από μια φέτα γκρέιπφρουτ και ανακατεύουμε για να διαλυθεί το μέλι. Συμπληρώνουμε Lipton ice tea ροδάκινο και για το άρωμα αλλά και το μοναδικό τους χρώμα βάζουμε ή μέντα ή βασιλικό. Ότι διαθέτεις στον κηπάκο σου. Εμείς έχουμε από όλα και επιλέξαμε μέντα που δίνει μοναδικό άρωμα. Έτοιμο και αυτό.

Τέταρτο και τελευταίο έμεινε το Moteato. Ναι καλά κατάλαβες, πρόκειται για μια παράλλαγη του Mojito όμως χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλκοόλ. Βάλαμε 4-5 φέτες lime στο ποτήρι και τα πατήσαμε με το muddler (είπαμε πριν την εναλλακτική αν δεν έχεις muddler). Συμπληρώσαμε με πάγο και Lipton ice tea ροδάκινο ενώ μέσα στο ρόφημα βάλαμε και φύλλα δυόσμου για extra άρωμα. Τόσο απλό, τόσο ιδιαίτερο. Σε πληροφορώ ότι όσοι ήταν στο σπίτι εκείνη την στιγμή και το δοκίμασαν, τρελάθηκαν με την γεύση του.

Είδες πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις στο σπίτι δροσερά, μοναδικά, χωρίς ίχνος αλκοόλ και ζάχαρης mocktails και να εντυπωσιάσεις την παρέα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μεράκι και φυσικά Lipton ice tea ροδάκινο. Και αν ποτέ βρίσκεσαι σε ένα ξεχασμένο beach bar στην άκρη του νησιού, μπες εσύ πίσω από την μπάρα και μάθε τους να φτιάχνουν mocktails. Άλλωστε αφού μπορούμε εμείς, σίγουρα μπορείς και εσύ.