ΜΠΑΡ

Ένα hot rum punch για τις γιορτές

Εμπιστευόμαστε το αγαπημένο μας Zacapa Rum για να μας ζεστάνει αυτές τις κρύες βραδιές του χειμώνα, με ένα βουτυρένιο, γευστικό και εύκολο ποτό.

Έχει έρθει αυτή η φανταστική περίοδος του χρόνου που μπορείς έστω για λίγες ημέρες, να περάσεις λίγο περισσότερο χρόνο στο σπίτι σου, να ξεκουραστείς και να γράψεις σε ένα χαρτί τα resolutions που ούτε το 2017 θα εκπληρώσεις. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι παραδοσιακά τις γιορτές έχεις λίγο παραπάνω χρόνο και για τους φίλους σου. Να μαζευτείτε στο δικό σου ή κάποιο άλλο σπίτι, να μιλήσετε, να διασκεδάσετε, να παίξετε χαρτιά, να αλλάξετε χρονιά.

Κι επειδή είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να κάνεις εσύ τον οικοδεσπότη, φρόντισε να είσαι απαραίτητα προετοιμασμένος για τους καλεσμένους σου. Και να τους περιποιηθείς όσο καλύτερα μπορείς. Γι’ αυτό εμείς θα σου προτείνουμε, ως έμπειροι πλέον στο Fine Drinking, να δημιουργήσεις κάτι για όλη την παρέα, ένα group serve. Βλέπεις, τα μίλια που έχουμε γράψει τα τελευταία 3 χρόνια να ακολουθούμε το World Class σε κάθε bar της πόλης, σε ελληνικούς και παγκόσμιους τελικούς, μας έκαναν ακόμα πιο δημιουργικούς, ακόμα πιο έτοιμους να δοκιμάσουμε συνταγές, καινοτομίες και φυσικά τέλεια ισορροπημένα cocktail.

Ένα από αυτά είναι και το hot rum punch που σου προτείνουμε τώρα. Αν ψάχνεις ένα group drink με εύκολη προετοιμασία, αυτό το γευστικό punch με το καραμελένιο χρώμα είναι μια απλή επιλογή, ιδανική για τις κρύες βραδιές του χειμώνα. Όσο για το ρούμι Zacapa, μπορείς να διαβάσεις μία συνέντευξη που κάναμε πριν λίγο καιρό στην master blender του, Lorena Vasquez. Η συνέντευξη αυτή διαβάζεται ιδανικά με ένα ποτήρι hot rum punch στο χέρι.

 

Οδηγίες για 4 άτομα

1) Προσθέτουμε 200ml ρούμι Zacapa, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και μια χούφτα ολόκληρα μπαχαρικά (είτε κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο ή καρδάμωμο) σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό

2) Ανακατεύουμε

3) Προσθέτουμε το μείγμα σε ένα μπολ για punch

4) Σερβίρουμε σε ποτήρια

Τα περισσότερα από τα συστατικά βρίσκονται σε κάθε σπίτι, όπως το βούτυρο, το μέλι και ό,τι μπαχαρικά έχεις εύκαιρα, μαζί με το ρούμι, οπότε λογικά δεν θα χρειαστεί να ψάξεις κανένα άλλο συστατικό. Για την προετοιμασία θα χρειαστεί να ζεστάνεις τα συστατικά, αλλά μην σε ανησυχεί αυτό. Η συνταγή απαιτεί απλά έναν βραστήρα και μια κατσαρόλα. Απλά προσθέτεις τα συστατικά σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, ανακατεύεις και σερβίρεις σε ένα μπολ για punch. Αν δεν έχεις εύκαιρο μπολ για punch, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια γερή κανάτα ή μπολ σερβιρίσματος, ενώ κούπες ή ποτήρια για Irish coffee μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για ποτήρια για punch.

 

Το βούτυρο δίνει στο punch μια υπέροχη μεταξένια υφή και ένα ίχνος αλμυρής γεύσης, που συνδυάζεται με τη γλυκύτητα από το ρούμι, ενώ τα αρωματικά γιορτινά μπαχαρικά ζωντανεύουν από τη θέρμη του ποτού. Τα μπαχαρικά είναι κεντρικό συστατικό αυτού του χειμωνιάτικου punch: αν θες να αναδείξεις τα αρώματα ακόμα περισσότερο, μπορείς να γαρνίρεις το κάθε ποτό με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Μετά τις γιορτές θα έχουμε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές για να δοκιμάσεις στο σπίτι. Όπως και νεότερα για το φετινό World Class. Ο ελληνικός τελικός είναι τον Μάιο και πολύ σύντομα θα μάθεις πότε θα έχουμε τους 12 φιναλίστ που θα αναμετρηθούν για μια θέση στον μεγάλο παγκόσμιο τελικό, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Mexico City. Μέχρι τότε, ακολούθησε πιστά την σελίδα του World Class στο Facebook και το hashtag #worldclass2017 για τα νεότερα.