ΠΟΤΟ

Την άνοιξη στην πόλη θα την φέρει η τεκίλα

Ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε σε 14 bar την “La Cantina Primavera”, το truck της τεκίλα Don Julio που θα μυήσει λάτρεις και μη στο υπέροχο ποτό που γεννιέται στα βάθη του Μεξικό. Πρώτα όμως, κάνουμε οι ίδιοι μια βουτιά στην ιστορία και την μυσταγωγία αυτού του μοναδικού αποστάγματος.

Η μυρωδιά και η γεύση της ψημένης αγαύης δεν μοιάζει με τίποτα άλλο στον κόσμο. Κι αν δεν βρεθείς κάποια στιγμή στα βάθη της επαρχίας Jalisco για να δεις τις piñas να σιγοψήνονται για να δώσουν το aguamiel, πιθανότατα δεν θα καταλάβεις ποτέ τι είναι ακριβώς αυτό που δίνει στο ποτό της τεκίλα την έντονη σπιρτάδα της, τις νότες πιπεριού και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που λατρεύουν εκείνοι που την προτιμούν. Θα μπορέσεις όμως πολύ σύντομα να πάρεις μία πολύ καλή γεύση τους τι σημαίνει να βρίσκεσαι στα ορεινά του Jalisco περιτριγυρισμένος από τα φυτά της μπλε Weber αγαύης και να απολαμβάνεις όσα έχει η πολύχρωμη και πολυεπίπεδη χώρα του Μεξικό να σου προσφέρει.

Η όποια γνωριμία μπορεί να έχει ο καθένας μας μέχρι τώρα με το Μεξικό και την κουλτούρα του, έρχεται από τα Μεξικάνικα φαγητά που έχουμε δοκιμάσει, από τις μαργαρίτες και τις τεκίλες που έχουν βρεθεί στο δρόμο μας. Ήρθε όμως η ώρα που η Don Julio, η πρώτη premium τεκίλα στον κόσμο, θα φέρει στην Ελλάδα ένα πραγματιό “κομμάτι” του Μεξικό. Ένα φορτηγάκι το οποίο θα φτάσει στην Αθήνα σε λίγες μέρες κουβαλώντας στην καρότσα του το χρώμα, τις γεύσεις, την κουλτούρα και την μυσταγωγία του Μεξικό. Αλλά πριν σου πούμε πού θα το συναντήσεις, θα δούμε κάποια πράγματα για την ίδια την τεκίλα Don Julio.

Βλέπεις, η ιστορία της αγαπημένης αυτής τεκίλα, φέρει όλα εκείνα τα στοιχεία που ξεχωρίζουν το Μεξικό. Έχει πάθος, έχει ευρεσιτεχνία, έχει αγάπη για τη φύση και φυσικά πολλή γεύση. Ο Don Julio González, ο ιδρυτής της τεκίλας Don Julio, ξεκίνησε αυτή την πολύμορφη ιστορία με ένα όραμα. Να δημιουργήσει μία καλύτερη τεκίλα, να δημιουργήσει την πρώτη premium τεκίλα στον κόσμο. Και με οδηγό μόνο το πάθος του για το Μεξικό και την τεκίλα, πήρε ένα δάνειο για να αρχίσει να καλλιεργεί τα δικά του φυτά αγαύης. Μόνο που δεν ακολούθησε την πεπατημένη. Έδωσε περισσότερο χώρο στα φυτά να αναπτυχθούν, τα άφησε περισσότερα χρόνια να ωριμάσουν και διάλεξε μόνο τα πιο εκλεκτά κομμάτια της κάθε piña για την απόσταξη. Κράτησε όλη τη γεύση και την ουσία της τεκίλα δημιουργώντας ένα premium απόσταγμα από 100% μπλε αγαύη. Σκέψου ότι χρειάζονται περίπου 3,6 κιλά μπλε αγαύης για ένα μόνο μπουκάλι τεκίλα.

Η ευρηματικότητά του όμως δεν σταμάτησε εκεί. Σε αντίθεση με τις άλλες εταιρείες τεκίλας, δημιούργησε μια φιάλη ιδανική για το τραπέζι, κόντρα στην παράδοση που τις ήθελες ψηλόλιγνες. Δημιούργησε την πανέμορφη φιάλη της Don Julio και έδωσε στο brand την αξία που του έπρεπε. Ξεκινώντας μια μακρά παράδοση, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης και των άλλων δημιουργών της τεκίλα, φέρνοντας νέες ιδέες αλλά με σεβασμό και αγάπη για τον τόπο και την τεκίλα. Ο ίδιος ο Don Julio González συνήθιζε να λέει: «Αν έχεις πάθος, τα έχεις όλα!»

Το να βάζεις λίγη Don Julio στο ποτήρι ή το cocktail σου, είτε είσαι λάτρης της Blanco είτε προτιμάς την Reposado ή την Anejo, είναι από μόνο του μία πραγματικά μοναδική εμπειρία γεύσης. Που οφείλεται σε όλη την μακρόχονη αλλά τόσο σημαντική διαδικασία με την οποία καταλήγει αυτό το ποτό στο ποτήρι σου. Κι όταν αυτή συνοδεύεται από τις άλλες γεύσεις και μυρωδιές του Μεξικό, όταν έχεις τις μουσικές τους και τα χρώματά του, γίνεται μια πραγματικά πολύμορφη εμπειρία. Ο Μεξικανός πρέσβης στην Αθήνα, μου είχε πει κάποτε πόσο αγαπούν οι Μεξικανοί τις απλές γεύσεις, τα φρούτα, τα λαχανικά, όσα βγάζει η γη. Είναι αυτές οι γεύσεις που μπλέκονται στον ουρανίσκο και αναδεικνύουν κάθε γουλιά από το cocktail σου, είναι αυτές οι γεύσεις που ταιριάζουν τόσο αρμονικά με τα γευστικά χαρακτηριστικά της Don Julio και σε βάζουν για τα καλά στην καρδιά του Μεξικό. Είναι αυτές οι γεύσεις που θα έχεις κι εσύ την ευκαιρία να δοκιμάσεις σε λίγες ημέρες.

Σκέψου να έχεις ένα ποτήρι Don Julio σε μοναδικά serves είτε σε μια κλασική Tommy’s Margarita ή σε κάποια άλλη ευφάνταστη δημιουργία ενός bartender. Και γύρω σου, να έχει στηθεί μια πραγματική μεξικάνικη γιορτή. Με κλασικές μεξικάνικες μουσικές σε παραδοσιακή ή πιο αλέγκρα και μοντέρνα μορφή, με εικόνες που θα σε ταξιδεύουν στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, με φορεσιές και αντικείμενα που συναντάς μόνο στο Μεξικό και φυσικά με γαστριμαργικές απολαύσεις που απολαμβάνουν οι επισκέπτες ή οι ντόπιοι στην πρωτεύουσα της τεκίλα. Αυτή την εμπειρία θα έχεις τη χαρά να την ζήσεις κι εσύ, μέσα από την “Cantina La Primavera”.

 

Το φορτηγό – σύμβολο της Don Julio (από πάνω βλέπεις και τη μικρογραφία του που βρέθηκε στα γραφεία μας), μεταφέρει όλες τις αξίες του ιδρυτή της για την τεκίλα: το πάθος για ποιότητα, την πίστη στην παράδοση, την επιμονή στη χειροτεχνία ταξίδεψε μισή υφήλιο για να βρεθεί στην πόλη μας και θα βρίσκεται στην Αθήνα από τις 8-24 Σεπτεμβρίου, σε αγαπημένα bars για να μας ταξιδέψει νοερά στο Μεξικό και να μας μυήσει στο κόσμο αυτού του εκλεκτού αποστάγματος. Οδηγός δεν ξέρουμε ποιος θα είναι αλλά σε αυτό το φορτηγάκι, στις στάσεις που θα κάνει σε Αθήνα και προάστια και τις οποίες θα διαβάσεις παρακάτω, αλλά σε κάποιες από αυτές τις στάσεις θα βρίσκεται και ο Έλληνας World Class Bartender of the Year για το 2017, Πάνος Κανατσούλης, ο οποίος εκπροσώπησε επάξια τη χώρα στον Παγκόσμιο Τελικό και επιστρέφει ακόμα πιο ικανός, ακόμα πιο έτοιμος για τις επόμενες προκλήσεις.

 

Συναντώντας την “Cantina La Primavera” της Don Julio, εισέρχεσαι σε έναν μαγικό κόσμο εμπειριών που μόνο ένα ποτό με τέτοια ιστορία και αξία μπορεί να προσφέρει. Γιατί μπορείς και βιώνεις μία μικρογραφία όσων διαδραματίζονται τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα μας, εκεί στα ορεινά της επαρχίας Jalisco. Εσύ, δεν έχεις παρά να επιλέξεις ποια από τις στάσεις της “Cantina La Primavera” σε βολεύουν περισσότερο για να γνωρίσεις από κοντά ένα από τα πιο όμορφα και γευστικά αποστάγματα στον κόσμο.

08/09: Rockfellas, Μαρίνα Ζέας

12/09: Nalu, Άλιμος

13/09: Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά

14/09: Moorings, Βουλιαγμένη

15/09: Dodo’s, Αγία Παρασκευή

16/09: Mosaiko, Γλυφάδα

17/09: Μπελ Ρέυ, Κουκάκι

20/09: Odori Vermuteria di Atene, Κέντρο

22/09: Bookali, Χολαργός

23/09: Rumors, Βουλιαγμένη

24/09: Hide n Seek, Χαλάνδρι

 

Το Oneman και η 24MEDIA θα είναι εκεί στις περισσότερες από τις στάσεις της “Cantina La Primavera” για να βιώσουμε μαζί αυτή την μεξικανική γιορτή και να απολαύσουμε περίτεχνα cocktail αλλά και την iconic Tommy’s margarita, αυτό το “ποίημα” που απαιτεί μόνο φρέσκα lime, νερό αγαύης και φυσικά τεκίλα Don Julio για την παρασκευή του. Έλα να τα δοκιμάσεις, όχι απλά για την αίσθηση άνοιξης που θα φέρουν στη διάθεσή σου αλλά και για να σου δείξουν ότι η τεκίλα και ειδικά η πρώτη premium τεκίλα στον κόσμο, μπορεί να συνοδεύει κάθε εποχή και κάθε στιγμή της διασκέδασής σου.

Ετοιμάσου να γνωρίζεις από κοντά τι σημαίνει Μεξικό και τι σημαίνει τεκίλα Don Julio. Η “Cantina La Primavera” ξεκινά το ταξίδι της στην πόλη…