Το πικ νικ θέλει στιλ και τα κατάλληλα ποτά

Η Άνοιξη ζητά από εσένα να αλλάξεις συνήθειες και να βγεις σε πάρκα και εξοχές. Αρκεί να είσαι εξοπλισμένος με τα απαραίτητα για την καλοπέρασή σου. Το World Class σε προετοιμάζει.
SHARES

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγες στην εξοχή; Που άφησες την πόλη και τη βαβούρα της για να νιώσεις το απόλυτο κενό σε ένα λιβάδι περιτριγυρισμένος μόνο από φύση. Από πότε έχεις να λερώσεις το παντελόνι σου με το να κάτσεις στο γκαζόν με τις ώρες τρώγοντας, πίνοντας, γελώντας; Το πικ νικ έμοιαζε πάντα ξένο στον Έλληνα σαν έννοια. Τουλάχιστον στον σύγχρονο Έλληνα γιατί αν ρωτήσεις τους γονείς και τους παππούδες σου, θα σου πουν ότι έψαχναν πώς και τι ευκαιρίες για ένα ωραίο πικ νικ.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τέτοιες αποδράσεις. Και σίγουρα εκείνος που θα προσέφερε σε μια παρέα μία ολοκληρωμένη και απολαυστική τέτοια εμπειρία, θα το έκανε ακόμα και στη χώρα μας - πιστεύω - με αρκετή επιτυχία. Αυτοί που το κάνουν σίγουρα πολύ καλά προς όφελος των κατοίκων του Sydney της Αυστραλίας, είναι οι Simon και Nathalie Thomas με τη δική τους επιχείρηση "The Sydney Picnic Co".

 

Μια υπηρεσία για πολυτελή πικ νικ που συνδυάζει φαγητό με υπαίθριες αναζητήσεις, το Sydney Picnic Co έχει σκοπό να εμπλουτίσει τον τρόπο ζωής των κατοίκων της πόλης με τον μόνο τρόπο που έχει σημασία – την προσθήκη γκουρμέ φαγητού. Οι ιδρυτές άρχισαν να οργανώνουν πικ νικ σχεδόν εννιά χρόνια πριν, και από τότε δημιουργούν καλάθια γεμάτα σπιτικά εδέσματα για κάθε περίσταση: από ρομαντικές εξορμήσεις έως ομαδικές γιορτές.

Σχετικά με την έμπνευση που είχαν για να ξεκινήσουν την επιχείρηση, η Natalie λέει, «Ένας φίλος μας ζήτησε να ετοιμάσουμε ένα πικ νικ για τη γιορτή του Άγιου Βαλεντίνου. Είχε μεγάλη επιτυχία και έτσι καταλάβαμε ότι δεν υπήρχε κανείς άλλος στο Sydney που να προσφέρει πικ νικ κατά παραγγελία. Και οι δύο μοιραζόμαστε το πάθος για τη μαγειρική και τις εκδηλώσεις, κι έτσι μας φάνηκε σαν να ήταν φυσικό αυτό το επόμενο βήμα. Ο  Simon εργαζόταν σε ένα εστιατόριο κι εγώ για μια εταιρία design – παραιτηθήκαμε την επόμενη μέρα και ξεκινήσαμε αμέσως το Sydney Picnic Co!»

Η αγορά του φαγητού εδώ αλλάζει συνέχεια. Τα καλά εστιατόρια χάνουν το ενδιαφέρον τους και ξαφνικά υπάρχει μια μετακίνηση προς λιγότερο επίσημες, πιο οικονομικές επιλογές. Τα πικ νικ μοιάζουν απλή ιδέα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι είναι πολύ χρονοβόρα στην προετοιμασία τους, οπότε εμείς αφαιρούμε το στρες. Η ιδέα του πάει κανείς στο αγαπημένο του μέρος στην εξοχή και να έχει έτοιμο το πικ νικ αρέσει πολύ στους ανθρώπους. Είναι φοβερά απολαυστικό να κάθεσαι έξω με ένα ποτήρι κρασί και να έχεις έτοιμο γευστικό φαγητό.» 

Για το τι μπορεί κανείς να βρει μέσα στο καλάθι, η Natalie λέει, «Προμηθευόμαστε τα συστατικά μας από τοπικές φάρμες και παραγωγούς, και ετοιμάζουμε εμείς το κάθε καλάθι το πρωί της ημέρας του πικ νικ, για να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκο. Χρησιμοποιούμε βιώσιμες συσκευασίες και προσαρμόζουμε τα πικ νικ για ειδικές περιστάσεις.

Οι άνθρωποι αισθάνονται τόσο πιεσμένοι με τις καθημερινές τους υποχρεώσεις που μπορεί να είναι δύσκολο να βρουν το χρόνο να βγουν έξω και να απολαύσουν την ομορφιά της πόλης, πόσω μάλλον να ετοιμάσουν ένα πικ νικ. Εμείς προσφέρουμε τη δυνατότητα να χαλαρώσουν, να συνδεθούν με τη φύση και να απολαύσουν κάτι  λιγότερο επίσημο από ένα εστιατόριο, αλλά να πάρουν την ίδια – ή ίσως και καλύτερη – ποιότητα φαγητού.»

Μείνε πιστός στην στήλη για νέες World Class εμπειρίες. Οι 12 φιναλίστ του φετινού World Class Bartender of the Year ανακοινώθηκαν και πλέον είμαστε πανέτοιμοι για τον ελληνικό τελικό του Μαίου. Μπορείς να ενημερώνεσαι από την σελίδα του World Class στο Facebook και το hashtag #worldclass2017 για όλα τα νεότερα.

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Best of Network

Από τις φυλακές του Πούτιν, πρωταθλητής MMA στα 40

Λάθη κάνουμε όλοι. Αυτά του Marat Balaev τον έστειλαν για δέκα χρόνια στη φυλακή. Από "επόμενος μεγάλος Ρώσος παλαιστής", έγινε παρίας, ταπεινώθηκε και τελικά, θυμήθηκε την υπόσχεση που είχε δώσει στον εαυτό του ως παιδί. Αυτή είναι η ιστορία του νέου πρωταθλητή ΜΜΑ, στην κατηγορία φτερού.

Η εποχή των απογκαλάκτικος

Η ανάλυση του ερυθρόλευκου μεταγραφικού παζλ: ο δρόμος μετά τις ανανεώσεις, ο παράγοντας ΝΒΑ, το μέλλον των "παλιών", το σενάριο με Σλούκα και ο μοναδικός ρόλος που θα αλλάξει. Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος γράφει για το καλοκαίρι του Ολυμπιακού και το ερώτημα του απογαλακτισμού που προκύπτει.

 
comments powered by Disqus
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.