FOOD & DRINK

You only live twice

Μερικές αξίες οφείλουν να μένουν σταθερές. Ή μάλλον να γίνονται ακόμα καλύτερες. Αυτό κάνει το Johnnie Walker Double Black.

Πολλοί λένε ότι τα μεγάλα πράγματα σε αυτή τη ζωή τα ζούμε μόνο μία φορά. Τον μεγάλο έρωτα ή την έκρηξη συναισθημάτων στην πρώτη επαγγελματική επιτυχία. Είναι όμως η ίδια η ζωή η οποία σε πείθει ότι όλα τα σημαντικά γίνονται εις διπλούν.

Οπότε για να παραφράσουμε λίγο την ταινία του 1937, το τραγούδι των Strokes και το διάσημο waltz του Johann Strauss – που όλα συμφωνούν στο ότι ζεις μόνο μία φορά, εμείς θα το πούμε λίγο αλλιώς.

 

Και στην περίπτωση του αγαπημένου σου whisky, το “εις διπλούν” μάλλον ταιριάζει απόλυτα μιας και το Johnnie Walker Double Black που έχεις γνωρίσει εδώ και λίγο καιρό, τα έχει όλα διπλά. Τρανή απόδειξη το Διπλό Χρυσό Βραβείο που κέρδισε στο φετινό San Francisco World Spirits Competition απέναντι σε 1400 αποστάγματα από όλο τον πλανήτη.

Θυμάμαι πολύ καλά την πρώτη φορά που δοκίμασα το Johnnie Walker Double Black. Ήταν ένα από τα τελευταία βράδια του Απρίλη. Πριν λίγες μέρες μου είχαν κάνει δώρο ένα καλούπι για Whisky Ball και φεύγοντας για τις διακοπές του Πάσχα θυμάμαι να λέω ότι θέλω με την επιστροφή μου να αφιερώσω ένα βράδυ σε αυτό το δώρο. Και το έκανα.

 

Και ναι, το whisky ball έκανε τη δουλειά του και το Johnnie Walker Double Black απελευθέρωσε αρώματα ξηρών φρούτων και βανίλιας, υπάκουο στις προσταγές της πτητικότητας. Το έφερα κοντά στο στόμα και πήρα μια μικρή γουλιά για να αναγνωρίσω το βελούδινο αλλά και τόσο έντονο και καπνιστό σώμα του.

Η γεύση πολυσύνθετη όπως και τα αρώματά του, με κυρίαρχο, φυσικά, το καπνιστό του στοιχείο – γεμάτο ένταση και έμπνευση. Και είναι αυτό το στοιχείο του JWDB που θες να σε συντροφεύει σε κάθε ξεχωριστή περίσταση, σε κάθε μοναδική βραδιά, σε κάθε εορτασμό, κάθε σκέψη, κάθε προσωπική νίκη.

Εγώ λέω σήμερα το βράδυ να απολαύσω με λίγη μαύρη σοκολάτα και μερικές  σταγόνες bitter…

Εσύ;

Οι λέξεις JOHNNIE WALKER DOUBLE BLACK, καθώς και η φιγούρα του περιπατητή και τα συναφή λογότυπα αποτελούν εμπορικά σήματα. © John Walker & Sons 2014