ΤΑΞΙΔΙ

Άμστερνταμ: Άλλο ένα ταξίδι ή εμπειρία ζωής;

Στον πηγαιμό για τη πόλη της αμαρτίας, μην ξεχάσεις να μυρίσεις τις τουλίπες.

Η ιστορία λέει ότι η πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ, ιδρύθηκε το 1275 από δύο ψαράδες και το σκύλο τους. Σήμερα το Άμστερνταμ, γνωστό για τη σκοτεινή του πλευρά και όχι μόνο, αποτελεί must προορισμό. Τα τεράστια καταπράσινα πάρκα του, η μοντέρνα τέχνη και η νυχτερινή του ζωή το κάνει ακαταμάχητο στις νεαρές ηλικίες, ενώ τα αμέτρητα κανάλια και μουσεία δεν αφήνουν παραπονεμένους και τους μεγαλύτερους.

1000 + 1 προτάσεις

Εσύ τι περιμένεις; Με αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Αθήνα ήρθε η στιγμή να βγάλεις και εσύ φωτογραφία μπροστά από τα διάσημα γράμματα ‘I Amsterdam’. Εμείς θα σου δώσουμε ένα δείγμα μόνο από τα αμέτρητα πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει και να δει στο Άμστερνταμ.

Αρχικά, ένας από τους καλύτερους τρόπους να δεις τη πόλη είναι από τα κανάλια της. Σου προτείνουμε μια κρουαζιέρα με ξενάγηση ή το canal bus για να ανεβοκατεβαίνεις όποτε θέλεις εσύ. Ο δεύτερος καλύτερος τρόπος είναι να νοικιάσεις ποδήλατο με 10-20 ευρώ την ημέρα και να εξερευνήσεις τα σοκάκια της πόλης.

Λίγη ιστορία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν

Με πάνω από 60 μουσεία, το Άμστερνταμ κατέχει την πρωτιά σε συγκέντρωση μουσείων στον κόσμο! Για πρώτο πιάτο σου προτείνουμε το Μουσείο του Van Gogh, όπου βρήκαν στέγη εκατοντάδες πίνακες του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου, αλλά και άλλων καλλιτεχνών.

Για κυρίως πιάτο το Σπίτι της Άννας Φρανκ. Το μέρος όπου βρήκε καταφύγιο η Άννα Φρανκ και η οικογένεια της κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ατμόσφαιρα βαραίνει όταν επανέρχονται αναμνήσεις από το Ολοκαύτωμα.

Και για επιδόρπιο κάτι ιδιαίτερο. Το ‘Ripley’s Believe it or Not’’ είναι το πιο περίεργο μουσείο που θα επισκεφτείς ποτέ. Και άμα πεινάς ακόμα, το ‘Sex Museum’ σε περιμένει στη πιο φιλελεύθερη πόλη της Ευρώπης.

Eco friendly

Το κεντρικό πάρκο του Άμστερνταμ, το ‘Vondelpark’, είναι το μέρος που συχνάζει ο κόσμος για να καπνίσει, να κάνει τη βόλτα του ή το πικνίκ του. Πιο μοντέρνα εκδοχή, στα δυτικά της πόλης το ‘Rembrandt Park’. Θα ξέρεις ότι έχεις φτάσει όταν οι πινακίδες θα είναι πλέον μόνο στα ολλανδικά.

Just wanna have fun

Για φαγητό: ‘Foodhallen’. Στα δυτικά της πόλης θα βρεις μια τεράστια κλειστή αγορά με  καντίνες που παρέχουν ποικιλία φαγητού από όλες τις πλευρές του κόσμου.

Για μπίρα: ‘The Heineken Experience’. Εφόσον είσαι άνω των 18 αξίζει να επισκεφτείς το παλιό ζυθοποιείο της Heineken που έχει μεταμορφωθεί σε έναν εντυπωσιακό διαδραστικό χώρο.

Για διασκέδαση: ‘Red Light District’. Πολύ πιθανόν να έχεις ακούσει πολλά για αυτή τη γειτονιά και πολύ πιθανόν ό,τι έχεις ακούσει να είναι αλήθεια. Στην ίδια γειτονιά θα βρεις και τα περισσότερα coffee shops . Μη ξεχάσεις ωστόσο να βάλεις μέσα το κινητό σου καθώς οι φωτογραφίες σε αυτή τη περιοχή απαγορεύονται.

Bonus tips

Βγάλε I Amsterdam Pass για δωρεάν είσοδο σε πολλά μουσεία και αξιοθέατα, καθώς και δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Προτίμησε τη χρήση Uber.

Απόφυγε τις μεγάλες ουρές κλείνοντας ηλεκτρονικά τα εισιτήρια  σου. 

Κι αν θέλεις να πας οικονομικά ώστε να το απολαύσεις περισσότερο, υπάρχει λύση!