ΤΑΞΙΔΙ

Δοκιμάσαμε τα νέα scooters της Yamaha και σου κρατήσαμε μια μπουκιά

Ένα πρωτότυπο δείπνο στη Ρώμη κερασμένο από τον πιο δημοφιλή Ιάπωνα σεφ.

Βρίσκεσαι στη Ρώμη. Θέλεις να κάνεις το τραπέζι στην παρέα σου, αλλά δεν έχεις χρόνο. Τι κάνεις; Παραγγέλνεις απ’ έξω. Η Yamaha με ένα εκπληκτικό σενάριο, που συνδύαζε ευελιξία και ποιότητα, μας έδωσε τη λύση. Ακολουθήστε και δεν θα χάσετε…

Το test ride, που διοργανώθηκε το διήμερο 10-11 Μαϊου στην Αιώνια Πόλη, ήταν από τα πιο συναρπαστικά που έχουμε ζήσει στο εξωτερικό. Και δεν χρειάστηκαν πολλά για να μας μείνει αξέχαστο. Παρά μόνο ένα scooter 125cc, δύο – τρία είδη τροφίμων, ένα καλό εστιατόριο, καλή παρέα και πολλή φαντασία. Τα είχαμε όλα.

Το concept: Δείπνο στη Ρώμη. Θέλεις να κάνεις το τραπέζι στην παρέα σου, αλλά δεν έχεις τα υλικά; Παίρνεις ένα από τα Yamaha scooters για να κατέβεις στο πολυσύχναστο κέντρο της Αιώνιας Πόλης. Ψωνίζεις από τα καταστήματα ό,τι χρειάζεσαι και τα αφήνεις στο εστιατόριο, στο οποίο θα μαγειρέψεις εσύ το βράδυ για τους φίλους σου!

Αλήθεια, είναι. To Prati Urbani, είναι ίσως το πιο φιλόξενο εστιατόριο στη Ρώμη. Τόσο, που κάθε Παρασκευή και Σάββατο, οι πελάτες μπορούν -αν θέλουν- να μαγειρέψουν οι ίδιοι το δείπνο τους! Για εμάς έγινε μια εξαίρεση. Στην ημέρα, όχι στην πολιτική του εστιατορίου. Καθοδηγούμενοι από τους σεφ, ετοιμάσαμε ένα από τα πιάτα, που σερβιρίστηκαν αργότερα.

Ο Γιάννης, ο Μπάμπης, ο Βασίλης, ο Κωνσταντίνος, κι εγώ. Φορέσαμε ποδιά και toque blanche (το λευκό ψηλό καπέλο – σήμα κατατεθέν της στολής του σεφ) και ‘βουρ στον πατσά’. Για την ακρίβεια, στη βραστή πατάτα με φιλέτο ψαριού και μαϊντανό, σε φόρμες για muffins. Η αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τουλάχιστον έτσι μας είπαν.

Μια αποστολή, η οποία είχε ξεκινήσει νωρίτερα με την συλλογή των υλικών. Και για να καταφέρουμε να είμαστε εντός χρόνου, η λύση ήταν μια: Τα scooter 125cc της Yamaha!

Και σε ποια πόλη: Σε αυτήν που (δια)κινείται το 20% των scooter από όλη την Ιταλία! Με τα urban mobility scooters, εξοικονομήσαμε χρόνο και χρήμα.

To ΝΜΑΧ125 έκλεψε τις εντυπώσεις, με τον σχεδιασμό του, αλλά από κοντά ακολούθησαν: το τρίκυκλο Tricity, με το οποίο κάνεις απόλαυση τη μετακίνησή σου, το Xender, αλλά και το… ladylike D’elight 125, με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και πολλαπλάσιες δυνατότητες. Το ΝΜΑΧ125, το οποίο προτιμάει το ανδρικό κοινό (75% έναντι 25% του γυναικείου), έχει προσελκύσει 30% newcomers στα urbanity scooters της Yamaha!

Αντίθετα, το D’elight 125, λόγω του σχεδιασμού απευθύνεται περισσότερο στο γυναικείο κοινό, κάτι που αποδεικνύουν και οι πωλήσεις (57% γυναίκες – 43% άνδρες). Με 52% (!) newcomers το “D’elight 125”, έχει καταφέρει να μπει στη ζωή αρκετών αναβατών.

To Tricity 125, ανανεώθηκε, βελτιώθηκε και είναι διαθέσιμο στην αγορά από τον περασμένο Φεβρουάριο. Με πιο ισχυρό και οικονομικό κινητήρα, τεχνολογίας Blue Core, προσφέρει αυξημένες επιδόσεις, ενώ καταναλώνει λιγότερο καύσιμο, σε συνδυασμό με μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Το Urban Mobility είναι η δεύτερη κατηγορία των scooter της Yamaha (η άλλη είναι τα sport scooter), που έχουν φτιαχτεί με στόχο να εξυπηρετούν τον άνθρωπο των πόλεων. Και επειδή άνθρωποι είμαστε… Σε πόλη ζούμε… Δεν χάνουμε κάτι να το κάνουμε δικό μας… Αντιθέτως, θα κερδίσουμε πολλά περισσότερα από τα 125cc.

Arrivederci Roma!