ΤΑΞΙΔΙ

Γιατί πρέπει να επισκεφτείς τη χώρα που δεν επισκέπτεται κανείς

Όχι πάντως για να δεις εντός έδρας ματς της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Σαν Μαρίνο.

Τρία πράγματα ξέρω για το Σαν Μαρίνο. Πρώτον, ότι είναι μία από τις πιο μικρές χώρες του πλανήτη. Δεύτερον, ότι διαθέτει μια από τις χειρότερες ποδοσφαιρικές εθνικές ομάδες στον κόσμο και τρίτον ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει έναν από τους σπουδαιότερους λογαριασμούς Twitter παγκοσμίως.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα παρακάτω tweets;

Παρόλα αυτά, οι λόγοι που πρέπει όλοι να επισκεφθούμε τη χώρα που δεν επισκέπτεται σχεδόν κανείς (η ευρωπαϊκή χώρα που δέχεται τους λιγότερους τουρίστες ετησίως) είναι άλλοι. 

Αποτελεί μία από τις παλιότερες δημοκρατίες στον κόσμο (από τον 13ου αιώνα), διαθέτει μέρη με φανταστική θέα και τρία μεσαιωνικά φρούρια. Το όρος Titano και το ιστορικό κέντρο της πόλης (με μονές του 14ου αιώνα και νεοκλασικά κτίρια) αποτελούν χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς που προστατεύονται από την UNESCO.

 

Δεν χρειάζεται να έχεις κόλλημα με την Ιστορία και την Αρχιτεκτονική για να ταξιδέψεις στο Σαν Μαρίνο. Το συγκεκριμένο ταξίδι σου μπορείς να το συνδυάσεις με μια επίσκεψη στην Ιταλία, ενώ η συγκεκριμένη χώρα διαθέτει εξαιρετική κουζίνα, η οποία είναι φημισμένη για τις μακαρονάδες, το κρέας, το κρασί, αλλά και τα γλυκά όπως το ‘Torta Tre Monti’.

Στο Σαν Μαρίνο, μπορείς να κάνεις μπάνιο στις μεσογειακές ακτές του, ενώ μπορείς να ανέβεις στο βουνό με τελεφερίκ. Πάντως, αν έχεις αυτό το ταξίδι στο μυαλό σου, οργάνωσέ το άμεσα, γιατί το Σαν Μαρίνο δεν θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα ένας κρυμμένος παράδεισος.