ΤΑΞΙΔΙ

Ίμπιζα ή Μάλτα; Τα νησιά που θα σου μείνουν αξέχαστα

Δύο πανέμορφα νησιά που όμως διαφέρουν στα σημεία.

Δύο αγαπημένα νησιά για διαφορετικούς λόγους το καθένα που σίγουρα θα σου μείνουν αξέχαστα. Η Ίμπιζα δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Θα μπορούσε να είναι συνώνυμη της λέξης πάρτι, μιας και όταν μιλάς για εκείνη αυτό που σου έρχεται στο μυαλό είναι ξέφρενη διασκέδαση. Από την άλλη, η Μάλτα αποτελεί έναν κρυμμένο ‘θησαυρό’ της Μεσογείου. Εσύ, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κλείσεις ένα πακέτο οργανωμένων διακοπών, ή αλλιώς, το δικό σου εισιτήριο για την ευτυχία.

Ό,τι συμβαίνει στην Ίμπιζα μένει στην Ίμπιζα

Η πρωτεύουσα του πάρτι και γενέτειρα της rave μουσικής δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα σου αφού το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ζήσεις τη διασκέδαση σε όλο της το μεγαλείο. Και επειδή δεν είναι σίγουρο είναι το πόσο εύκολα θα συνέλθεις από μια τέτοια μοναδική εμπειρία, ας ξεκινήσουμε πρώτα με μια ξενάγηση στην πόλη.

Η Dalt Villa είναι η Παλιά Πόλη του νησιού που αποτελεί ένα υπέροχο αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς. Τα γραφικά σοκάκια με την εκπληκτική θέα θα σε συναρπάσουν, όπως και ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός της πόλης. Συμβουλή: βάλε τα πιο άνετα παπούτσια που έχεις, μιας και οι ανηφόρες πολλές.

Στη νότια άκρη του νησιού ξεπροβάλλει επιβλητικά μέσα από τη Μεσόγειο το νησί Es Vedrà με τα πεντακάθαρα νερά. Ο μύθος λέει ότι ήταν η κατοικία των σειρήνων, η πραγματικότητα όμως είναι ότι σ’αυτό το μικρό νησάκι των Βαλεαρίδων νήσων θα έρθεις σε επαφή με τον ήλιο και τη θάλασσα.

Ραντεβού στην παραλία

Η παγκόσμιας φήμης παραλία Las Salinas θεωρείται μία από τις ομορφότερες παραλίες και όχι άδικα. Για τους περισσότερους είναι η πρώτη στάση που θα κάνουν στο νησί, εκεί όπου το πάρτι δεν σταματά ποτέ. Επόμενος προορισμός, το Cala Jondal ή αλλιώς το στέκι των διασήμων. Εάν θέλεις να δοκιμάσεις τη τύχη σου να γνωρίσεις κάποιον σταρ, η πανέμορφη παραλία με τα καταγάλανα νερά είναι η καλύτερη επιλογή.

Κουράστηκες τα πάρτι, και τώρα τι κάνουμε; Το νησί έχει προβλέψει και αυτήν την (μικρή) πιθανότητα, με την Benirràs beach, την παραλία που είναι εκεί για να σου προσφέρει  την απόλυτη για χαλάρωση. Θα την συναντήσεις στη βόρεια πλευρά του νησιού, απολαμβάνοντας παράλληλα ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Όταν ο ήλιος πέφτει, ανεβαίνει η ένταση της μουσικής

Σίγουρα έχεις ακούσει πολλά για τη νυχτερινή ζωή στην Ίμπιζα. Ήρθε η ώρα να τα δεις και από κοντά. Στο Calle de Barcelona, θα βρεθείς περικυκλωμένος από αναρίθμητα clubs και δεν θα ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις ενώ στην Garrer de Cipriano Garijo θα ‘λουστείς’ με άφθονο αφρό που χύνεται στη πίστα. Πολύ πιθανόν να πετύχεις και στα decks κάποιον διάσημο dj αφού κάθε χρόνο γίνονται μόνιμοι κάτοικοι του νησιού.

Πάρε χαρτί και σημείωνε: Amnesia Club, Pacha, Space, Es Paradis και Eden είναι μερικά από τα πιο γνωστά κλαμπ που η διασκέδαση θα σου μείνει αξέχαστη.

Εσύ ακόμα φωνάζεις ‘Μύκονοςςς’ όταν η ‘Ίμπιζααααα’ σε καλεί ήδη;

Μάλτα, έρωτας στο αρχιπέλαγος

Μία πολυπολιτισμική χώρα που έχει πολλά να προσφέρει, τόσο από ιστορικής πλευράς, όσο και από πολιτιστικής πλευράς, από παραλίες μέχρι νυχτερινή διασκέδαση. Εξάλλου δεν είναι τυχαία η ρήση του λαού, ότι ‘τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια’.

Πρώτη στάση, η λιλιπούτεια πρωτεύουσα της χώρας η Valletta. Εκεί θα βρεις από εντυπωσιακούς καθεδρικούς ναούς και μουσεία για τους λάτρεις του παρελθόντος, μέχρι καταπράσινους κήπους και κατακόμβες. Αμέτρητα καφέ και εστιατόρια θα σε δελεάσουν να μείνεις παραπάνω μέρες εκεί. Ακόμα να πεισθείς; Αν θέλεις ένα λόγο ακόμα, μάθε ότι εκεί γυρίστηκαν πολλές σκηνές για το King’s Landing, το Gladiator, την Τροία αλλά και το Assassin’s Creed movie!

Επόμενη στάση, η Mdina ή αλλιώς η σιωπηλή πόλη, εξίσου γνωστή από το Game of Thrones. Βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και σε μεταφέρει σε άλλη εποχή με το μεσαιωνικό της χαρακτήρα. Ένα μέρος που δεν υπάρχει περίπτωση να χαθείς αλλά σίγουρα θα ξετρελαθείς.

Ανάμεσα από την δυτική πλευρά του νησιού και το ακατοίκητο νησάκι Cominotto θα βρεις το Blue Lagoon. Ένα μοναδικό τοπίο βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής με τα καταγάλανα νερά του θα σε κάνει να νομίζεις ότι βουτάς στον παράδεισο. Όσο για τις παραλίες πολλές και ιδανικές για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το καυτό ήλιο του καλοκαιριού.  Golden Bay, Mellieha Bay, Peter’s Pool, and Paradise Bay είναι οι πιο γνωστές και όχι άδικα.

Ίμπιζα ή Μάλτα; Γιατί όχι και τα δύο; Δύο μαγευτικοί προορισμοί και δύο μοναδικές εμπειρίες σε περιμένουν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κλείσεις τώρα ένα πακέτο οργανωμένων διακοπών.