ΤΑΞΙΔΙ

Πώς πρέπει να περάσεις ένα 24ωρο σου στη Βιέννη

Βρέθηκα στη Βιέννη για τα νέα κινητά Nokia και γράφω όλα όσα είναι απαραίτητο να χωρέσεις στο πρόγραμμά σου μέσα σε μία μέρα.

Πέρυσι η Nokia επέστρεψε και μας προκάλεσε αισθήματα ενθουσιασμού με το reboot του 3310. Φέτος προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο ντόρο, όταν ανακοίνωσε τo reboot του 8110, του κινητού από το Matrix.

Δεν είναι όμως μόνο νοσταλγικά, τα μοντέλα που φέρνει η Nokia. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα διαθέσει στην αγορά εκτός από το Nokia 8110 4G, το Nokia 1, το νέο Nokia 6, το Nokia 7 Plus και το Nokia 8 Sirocco, smartphones για όλες τις ανάγκες και όλα τα budget.

Πριν λίγες μέρες ταξίδεψα στη Βιέννη, ως καλεσμένη στη συνέντευξη τύπου της hmd για τα νέα κινητά Nokia και γράφω όλα όσα πρέπει να χωρέσεις στο πρόγραμμά σου, αν έχεις 24 ώρες στη Βιέννη.

*Φωτογραφίες: Philipp Lipiarski

Ψώνια στο 1o District

Αυτές τις μέρες στη  Βιέννη η θερμοκρασία ξεπερνάει μετά βίας τους 0 βαθμούς Κελσίου. Εγώ αν και ήξερα τη διαφορά με την Αθήνα, δεν μπορούσα να τη συνειδητοποιήσω, έτσι δεν πήρα τίποτα απαραίτητο για το κρύο. Ούτε γάντια, ούτε κασκόλ, ούτε σκουφί.

Όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας στο 1ο district όμως, διαπίστωσα ότι βρισκόμαστε στη Stephanplatz πάνω στον πιο εμπορικό πεζόδρομο της πόλης. Έτσι πήρα και γάντια και σκουφί, ενώ κάναμε βόλτες και χαζεύαμε τα άπειρα μαγαζιά που είχε γύρω μας. Στο μεταξύ, αν θες μια ανάσα από τον κόσμο, μπορείς να χαθείς δεξιά-αριστερά στα στενά.

Ξενάγηση μέσα στο Τραμ

To Ring Tram κάνει τον κύκλο του κέντρου και σε περνάει από τα πιο σημαντικά κτίριά του. Από την όπερα, από τη Βουλή, από το Παλάτι, από το Δημαρχείο, από την πιο διάσημη πολυκατοικία της Βιέννης που σχεδίασε ο Friedensreich Hundertwasser. Η Nokia είχε κλείσει για εμάς ξενάγηση, η οποία ήταν η πιο ενδιαφέρουσα και λιγότερο βαρετή ξενάγηση που έχω ζήσει ποτέ.

Καταρχήν είναι τέλειο να κάθεσαι και να σε γυρνάει ένα τραμ στις πιο τουριστικές τοποθεσίες χωρίς την κούραση, την ορθοστασία και την πολυκοσμία που συνεπάγονται με αυτές. Ενώ ταυτόχρονα έχεις και κάποιον να σου εξηγεί τι βλέπεις και να σου λέει ωραία τρίβια για την βιεννέζικη ζωή.

Και κατά δεύτερον, στη φώτο φαίνεται και το Sachertorte που μας μοίρασαν, το πιο κλασικό αυστριακό γλυκό. Έδωσε στην εμπειρία.

Βόλτα στο πάρκο

Το πάρκο Prater της Βιέννης είναι πολύ μεγάλο και έχει και πολύ ωραίο Λούνα Παρκ. H γνωστότερη ατραξιόν του είναι το Wiener Riesenrad, ένας τεράστιος μύλος από τον οποίο μπορείς να αγναντέψεις την πόλη. Εμείς κάναμε μια μικρή βόλτα στο πάρκο, το οποίο ήταν χιονισμένο.

Καφές στο ποτάμι

Έχεις κουραστεί από την πολλή βόλτα; Το ποτάμι είναι το καλύτερο μέρος για έναν χαλαρωτικό καφέ για έναν άρτι αφιχθέντα στη Βιέννη. Εμείς κάτσαμε στο Motto am Fluss και μας άρεσε πολύ.

Πού να φας

Εμείς σκάσαμε από το catering της hmd στη συνέντευξη τύπου για τα νέα κινητά Nokia, το οποίο είχε και σνίτσελ, επομένως καλύψαμε αυτή την ανάγκη. Για όσους δεν έχουν τέτοιου είδους πολυτέλεια, το Gasthaus Kopp είναι εκεί για σας. Όλοι το προτείνουν ως το καλύτερο σνίτσελ στη Βιέννη.

Πού να πιεις

To 7ο district είναι ιδανικό για το πρώτο σου ποτό. Το 7stern είναι ανοιχτό από το πρωί, έχει και να τσιμπήσεις, έχει ενίοτε live μουσική και γενικά casual ατμόσφαιρα.

Αν έχεις όρεξη για κάτι πιο fancy, μπορείς να πας στο Kleinod στο 1ο district. Έχει φοβερά κοκτέιλ και κάθεται ως αργά, ακόμα και καθημερινές. Και όσο περισσότερο βαθαίνει η νύχτα, αξίζει να κάνεις μια βόλτα, για να δεις την φωτισμένη Stephansdom στην άδεια πια Stephansplatz.

Τι να αποφύγεις

Καλό είναι να αποφύγεις “Το τρίγωνο των Βερμούδων” του 1ου district. Είναι το μέρος που κάποιος μεγαλύτερος σε ηλικία που δεν ξέρει από αυτά, θα σου πει ότι “εκεί είναι η φάση”. Επομένως μπορείς εύκολα να καταλάβεις, ότι σίγουρα εκεί δεν είναι η φάση. Είναι γεμάτο με μπαρ και κλαμπ τουριστικά χωρίς χαρακτήρα, που άμα δεν ξέρεις σε ποιο συγκεκριμένα να πας, θα διαλέξεις σίγουρα το χειρότερο.