ΤΑΞΙΔΙ

Στις διακοπές σου θέλεις διασκέδαση ή χαλάρωση;

Καλούμαστε να ανακαλύψουμε την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα: Οι διακοπές σημαίνουν χαλάρωση ή διασκέδαση;

Σίγουρα γνωρίζεις (ή ίσως και να είσαι εσύ) το λεγόμενο party animal, που όταν πάει διακοπές θα κοιτάξει ποια παραλία έχει beach bar, θα φροντίσει το ξενοδοχείο να βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, και θα θέλει κάθε βράδυ να βγει και σε διαφορετικό μέρος γιατί «δεν ήρθαμε διακοπές για να κοιμηθούμε». Από την άλλη, υπάρχει και εκείνος που πάντα γκρινιάζει επειδή η μουσική στο beach bar είναι απελπιστικά δυνατά, θέλει να ξαπλώσει γιατί σήμερα μόλις ήρθε ή μόλις έφαγε ή είναι αργά ή αύριο φεύγει και στην τελική «να χαλαρώσουμε ήρθαμε!». Ευτυχώς το www.18-24.gr φροντίζει και για τα δύο ‘στρατόπεδα’, ικανοποιώντας κάθε γούστο. Με ένα απλό κλικ θα ανακαλύψεις κοσμοπολίτικους προορισμούς, νησιά που δεν κοιμούνται ποτέ και απομονωμένους θησαυρούς με γαλήνιες παραλίες. Είτε περίμενες όλο το χειμώνα για να ξεδώσεις στα μπαράκια της Ίου, είτε τρέχεις ασταμάτητα και αναζητάς λίγες ημέρες χαλάρωσης στις εξωτικές παραλίες της Αμοργού, παρακάτω ανακαλύψαμε 6 νησιά όπου θα βρεις το ιδανικό πακέτο διακοπών φτιαγμένο στα μέτρα σου από την άνεση του σπιτιού σου.

Οι ‘υπέρμαχοι’ της διασκέδασης

Ίος

Οι Κυκλάδες, δίπλα στην λέξη πάρτι, έχουν τον πιο άξιο εκπρόσωπό τους. Στην Ίο, διακοπές σημαίνουν να ανατέλλει ο ήλιος και εσύ ακόμα να χορεύεις. Η νυχτερινή ζωή του νησιού δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, μιας και η Ίος είναι συνώνυμο της διασκέδασης.  Σίγουρα έχεις ακούσει κάποια ‘τρελή’ ιστορία που διαδραματίστηκε στη Χώρα του νησιού σε ένα από τα διάσημα κλαμπ και μπαρ. Είναι το νησί όπου μόλις το ρολόι σημάνει μεσάνυχτα, τότε η ξεκινάει το ‘γλέντι’. Νέοι από όλα τα μέρη του πλανήτη ενώνουν τις δυνάμεις του για ένα αξέχαστο βράδυ με χορό, μουσική, ποτό και άφθονο φλερτ.

Πάρος

Το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων, η Πάρος, δεν γίνεται να λείπει από τη λίστα σου όταν σκέφτεσαι τον εαυτό σου να ξεφαντώνει μέχρι το πρωί. Τα περισσότερα μπαρ και καφετέριες  βρίσκονται στην Παροικιά κατά μήκος της παραλίας, ενώ τα νυχτερινά κλαμπ είναι λίγο πιο μακριά, στο τέλος του παραλιακού δρόμου, στην άκρη της πόλης, στην περιοχή γνωστή ως όχθη του ποταμού. Αλλά εάν θες πραγματικά να νιώσεις τι θα πει γλέντι, πρέπει να πάρεις μέρος σε ένα από τα πολλά πανηγύρια που λαμβάνουν χώρα στο νησί. Εκεί θα φας, θα πιεις και θα πεις κι ένα τραγούδι.

Σκιάθος

Αν πάλι ψάχνεις να ζήσεις ξέφρενες εμπειρίες αλλά δεν ξέρεις αν αντέχεις  τα πάρτι όλη μέρα, η Σκιάθος είναι ίσως μονόδρομος. Η δημοφιλής νήσος των Σποράδων, κρατά ηγετική θέση στα νησιά της Μεσογείου εδώ και χρόνια όταν η συζήτηση έρχεται στο θέμα ‘ξενύχτι’. Γνωστή στους νεότερους για την ασταμάτητη διασκέδαση και αγαπημένη στους μεγαλύτερους για την απαράμιλλη ομορφιά της, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλους αφού τα συνδυάζει όλα: από την ηρεμία και τη χαλάρωση δίπλα στο κύμα μέχρι τα αμέτρητα μπαράκια που παραμένουν γεμάτα μέχρι την ανατολή.

Τα νησιά που ‘ψηφίζουν’ χαλάρωση

Αμοργός

 

Η Αμοργός αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους και γαλήνιους προορισμούς καλοκαιρινών διακοπών. Μπορεί να βρίσκεται στις κοσμοπολίτικες Κυκλάδες αλλά παραμένει ένα νησί απείραχτο από τον μαζικό τουρισμό.  Εδώ θα γνωρίσεις αρχαία έθιμα που διατηρούνται ακόμα, και θα ανακαλύψεις παλιά μονοπάτια και αυθεντικά χωριά καθώς και παραλίες που έχουν την ικανότητα να γαληνεύουν τη ψυχή σου. Η όμορφη Αμοργός με τα μαγευτικά της νερά, τα γραφικά της καλντερίμια, το μεθυστικό ηλιοβασίλεμα και την ανεπιτήδευτη χαλαρότητα θα κατέχει πάντα μια θέση στη λίστα με τους πιο ιδανικούς προορισμούς.

Νάξος

Για μια πιο μικρή δόση ηρεμίας στις δημοφιλείς Κυκλάδες, η Νάξος είναι μια από τις καλύτερες λύσεις. Με τα βλέμματα στραμμένα στη γειτονική Πάρο, η Νάξος περιμένει τους πιο εκλεκτούς επισκέπτες. Αν και τα τελευταία δύο χρόνια έχει μπει σε τροχιά τουριστικής ανάπτυξης, ακόμα προλαβαίνεις να θαυμάσεις την ανέγγιχτη ομορφιά της. Μοναδικά αξιοθέατα, παραδοσιακά χωριουδάκια, απέραντες παραλίες, τοπικές λιχουδιές, φιλόξενους κατοίκους αυτά και ακόμα περισσότερα έχει να προσφέρει. Εδώ θα αφήσεις πίσω τις έγνοιες σου και  θα βρεις τη γαλήνη που τόσο αναζητάς.

Σκόπελος

Το νησί που ‘πνίγεται’ στο πράσινο, η Σκόπελος, είναι ίσως το ομορφότερο νησί των Σποράδων. Αντίζηλος της πολυδιαφημισμένης Σκιάθου, αποτελεί την ιδανική επιλογή αν ψάχνεις το δικό σου απόμερο παράδεισο. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προσφέρει πραγματική γαλήνη και ξεκούραση για διακοπές που θα γεμίσουν τις μπαταρίες σου.  Ένα μικρό στολίδι του Αιγαίου, με τη γραφική χώρα και τα ξεχωριστά ηλιοβασιλέματα σίγουρα θα σε μαγέψει. Στη πόλη της Σκοπέλου θα βρεις τα πάντα ώστε να μη χρειαστείς να περπατήσεις πολύ: εστιατόρια, καφέ και ουζερί χωρίς να στριμώχνεσαι από κόσμο. Βέβαια τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος καταφθάνει για να θαυμάσει τα κάλλη της, οπότε όσο πιο νωρίς επισκεφτείς το νησί τόσο καλύτερα.

Είτε λοιπόν το καλοκαίρι σε βρει με ένα βιβλίο στη σκιά της Σκοπέλου, είτε με ένα μοχίτο στη παραλία της Πάρου, να θυμάσαι ότι δεν είναι υποχρεωτικό να διαλέξεις ένα από τα δύο. Άλλωστε με τα ασυναγώνιστα οικονομικά πακέτα διακοπών που θα βρεις στο www.18-24.gr μπορείς να πας παντού. Και μην ξεχνάς, όσο νωρίτερα τόσο φθηνότερα!