ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

5 νέα gadgets που δεν θα μπορέσεις ποτέ να αποκτήσεις

Προκλητικά ακριβά, τα είδαμε στο Λας Βέγκας και μας έμειναν λόγω τιμής.

Η εξωφρενικά υψηλή τιμή δίνει συχνά υπόσταση σε αντικείμενα και προϊόντα που διαφορετικά μπορεί και να περνούσαν απαρατήρητα. Το να πάρεις, ας πούμε, ένα smartphone, να το ντύσεις με χρυσό και πετράδια και να μετά να ζητάς όσα για ένα μικρομεσαίο οικογενειακό (καινουργές) τετράτροχο είναι μια πεπατημένη που και αντίκρισμα έχει σε κάποιες αγορές και κάποιο θόρυβο στα social media νομοτελειακά προκαλεί.

Και καθώς το παιχνίδι αυτό δεν έχει τέλος, κάποιοι πήραν την προκλητικά ακριβή πραμάτεια τους, πήγαν στο Λας Βέγκας – εκεί που κάθε χρόνο στις αρχές του Γενάρη γίνεται η πιο φανταχτερή έκθεση με gadgets και ότι τεχνολογικό κατασκεύασμα τραβά η όρεξή σου – και πούλησαν υπερβολή σε όποιους τα έχουν και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν.

Focal, Utopia (by Tournaire)

 

Παρουσιάστηκαν ως τα πιο ακριβά ακουστικά στον κόσμο. Χρυσός, διαμάντια (βάρους έξι καρατίων), χειροποίητη κατασκευή και τιμή που ξαφνιάζει ακόμα και τους μυημένους στην (να ‘χεις να ξοδεύεις) αγορά του ήχου: 120.000 δολάρια! Ένα μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων θα πάει, πάντως, σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Royal Paris, Coffee Maker

Καφετιέρα για πολύ μερακλήδες ή στην περίπτωση που αποφασίσεις να επενδύσεις μονομιάς όσα θα ξοδέψεις σε καμιά εικοσαριά χρόνια πίνοντας μέρα παρά μέρα τον γαλλικό σου στο Clemente. Κανάτα από κρύσταλλο Baccarat, εξαρτήματα από χρυσό ή ασήμι και μια αίσθηση επιστροφής στον 19ο αιώνα – όχι δεν μπαίνει στην πρίζα. Πέρα από τα άλλα, ένα μικρό θαύμα της μηχανικής. Αυτά αγοράζεις για 10 με 18 χιλιάδες δολάρια, ανάλογα με τη διαμόρφωση. Μόλις οκτώ κομμάτια κατασκευάζονται κάθε μήνα στο χέρι, λένε, οπότε παίζει να έχει και λίστα αναμονής.

Simaudio, Moon 888

Ναι, το είπαμε και πιο πάνω, ο χώρος του hi-fi δεν έχει όρια, αλλά παραμένει προς συζήτηση τι παίζει με ένα ζευγάρι ενισχυτών που κοστίζει 120.000 δολάρια. Βάλε, πάντως, στον παρανομαστή ότι ο ήχος είναι μια εντελώς υποκειμενική υπόθεση. Απαιτεί εξοικείωση, προσήλωση και προ πάντων καλή διάθεση για να ακούσεις τι έχει να σου προσφέρει ένα σύστημα τέτοιων προδιαγραφών.

Onkyo, H900M

Είναι γνωστό ότι η αγορά των ακουστικών έχει ψωμί, αλλά στο φετινή CES φάνηκε ότι έχει και άφθονο παντεσπάνι. Άλλο ένα (ειδικής έκδοσης) ζευγάρι ακουστικών κεφαλής που προκαλεί με την τιμή του: 80.000 δολάρια! Διαμάντια βάρους 20 καρατίων, αλουμίνιο και ατσάλι. Περιέργως λίγοι έδειξαν να ενδιαφέρονται να τα ακούσουν, κιόλας.

Furrion, Elysium RV

Δεν το λες ακριβώς gadget, αλλά δεδομένου ότι το CES απευθύνεται πρωτίστως στην αμερικανική αγορά, περιμένεις ότι θα δεις και πολλά εξεζητημένα τροχοφόρα. Το συγκεκριμένο μοιάζει με υπερπολυτελές γιοτ σε ρόδες, από μια εταιρεία που βασικά κατασκευάζει οικιακές συσκευές – και για σκάφη.

Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε στο Λας Βέγκας και έχει ότι μπορεί να δικαιολογεί η τιμή των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Τόσο υπολογίζεται ότι θα κοστίζει, κατόπιν παραγγελίας. Στην οροφή του, εκτός από τζακούζι, υπάρχει χώρος για να παρκάρει και ένα μικρό ελικόπτερο (συμπεριλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό), αφού εκεί που θα ‘ναι ο Ρώσος μεγιστάνας στο κάμπινγκ στη Βουρβουρού, μπορεί να θέλει να πεταχτεί για ένα εσπρεσάκι στην Αριστοτέλους.