ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

7 νέα gadgets που θα φαντασιωθείς πάραυτα

Συσκευές από το πάνω ράφι που θα ευχόσουν να προσγειωθούν στα χέρια σου.

Αυτά είναι κάποια νέα gadgets που μάλλον θα ήθελες να περιεργαστείς. Γιατί, ακόμα και αν στην περίπτωσή τους ισχύει το ‘φάτε μάτια ψάρια’, μια γρήγορη ματιά στο πάνω ράφι δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Β&Ο Beoplay P2

Την Bang & Olufsen μάλλον θα την έχεις ακουστά, ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες προϊόντων ήχου και εικόνας. Τα δημιουργήματά της αποτελούν διαχρονικά σύμβολα του εκλεπτυσμένου σχεδιασμού. Από το 2012, μέσω της σειράς προϊόντων ήχου B&O Play, η δανέζικη φίρμα επιχειρεί ένα άνοιγμα προς το νεανικότερο καταναλωτικό κοινό και ειδικότερα εκείνους που αναζητούν την ποιότητα και την πολυτέλεια ακόμα και σε ένα ασύρματο φορητό ηχείο.

Το Beoplay P2 είναι ακριβώς αυτό: Απλό, όμορφο, με προηγμένο σύστημα διεπαφής και μάλλον (αν κρίνουμε από την καταγωγή του) με υψηλές δυνατότητες ηχητικής αναπαραγωγής, δεδομένου πάντα του μικρού του όγκου. Ανταποκρίνεται σε απλές κινήσεις, οπότε χρειάζεται να χτυπήσεις απαλά δύο φορές το αλουμινένιο προστατευτικό πλέγμα για να ξεκινήσει ή να σταματήσει η μουσική και να το κουνήσεις ελαφρά για να προχωρήσεις στο επόμενο κομμάτι. Είναι σχεδιασμένο από τη βραβευμένη Cecilie Manz, η μπαταρία του διαρκεί έως 10 ώρες, φορτίζει μέσω USB-C θύρας, διατίθεται σε τρία χρώματα (της άμμου, μπλε και μαύρο) και συνδέεται ασύρματα μέσω Bluetooth.

Samsung Galaxy S8

Η κυρτή OLED ‘χωρίς όρια’ οθόνη είναι από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του Samsung Galaxy S8, με την DisplayMate Technologies να τη χαρακτηρίζει ως “εκείνη με τις καλύτερες επιδόσεις σε smartphone”. Η 2960x1440p με 570 pixel-per-inch Quad HD+ οθόνη έχει την υψηλότερη ανάλυση που είναι διαθέσιμη έως τώρα σε ένα smartphone με OLED οθόνη.

Επιπλέον, το Galaxy S8 είναι το πρώτο smartphone που έχει πιστοποιηθεί από τον οργανισμό UHD Alliance ως ‘Mobile HDR Premium’, επιβεβαιώνοντας τη δυνατότητα της οθόνης να αποτυπώσει το περιεχόμενο HDR με ζωντανά χρώματα. Το Galaxy S8 παράγει έως και 1,020 nits υπό έντονες συνθήκες φωτισμού – όπως είναι το έντονο φως του ήλιου – με ανάκλαση οθόνης μόλις 4,5%, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο χαμηλές που η DisplayMate έχει μετρήσει έως τώρα.

Garmin fēnix 5Χ

Με προεγκατεστημένο τοπογραφικό και ποδηλατικό χάρτη Ευρώπης ξεχωρίζει για τις λειτουργίες πλοήγησης. Ενσωματώνει αισθητήρα καταγραφής του καρδιακού παλμού. Η στεφάνη, τα πλήκτρα και το πίσω καπάκι είναι από ανοξείδωτο ατσάλι. Έχει διάμετρο 51 χιλιοστά. Η μπαταρία του διαρκεί έως 12 ημέρες σε λειτουργία smartwatch και 20 ώρες με ενεργοποιημένο τον δέκτη GPS.

Apple iPhone 7 Red

Τα κατακόκκινα iPhone 7 και 7 Plus ανήκουν στην ειδική σειρά συσκευών, εφαρμογών και περιεχομένου μέσω των οποίων η εταιρεία ενισχύει επί μια δεκαετία τις προσπάθειες του οργανισμού Red για την αντιμετώπιση του AIDS. Μέχρι σήμερα, από την πώληση των κόκκινων προϊόντων της Apple, περισσότερα από 130 εκατομμύρια δολάρια έχουν διατεθεί στην παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας σε ασθενείς, σε διαγνωστικούς ελέγχους, εκστρατείες πρόληψης και ενημέρωσης. Είναι η πρώτη φορά που στη σειρά εντάσσεται το iPhone.

LG SJ8 Sound Bar

Η λειτουργία Adaptive Sound Control υπόσχεται τον κατάλληλα διαμορφωμένο ήχο για κάθε περιεχόμενο. Η τεχνολογία αυτή αναλύει διαρκώς τα χαρακτηριστικά της φωνής και έτσι, όταν ανιχνεύει συνομιλία, το ηχείο ρυθμίζεται αυτόματα για να είναι καθαρή η απόδοση των διαλόγων, ενώ αν ανιχνεύσει δράση αυξάνει την ένταση του (ασύρματου) subwoofer για ακόμα πιο δραματική αναπαραγωγή ήχου. Επίσης, βελτιστοποιεί τον ήχο σε κάθε στάθμη έντασης διατηρώντας τις συχνότητες σταθερές στα κατάλληλα σημεία και προσφέροντας έτσι τη σωστή ισορροπία ήχου ανεξάρτητα από τη στάθμη της έντασης.

Η υποστήριξη της μετάδοσης περιεχομένου μέσω του Chromecast, από τη στιγμή που θα συνδεθεί στο WiFi, σου λύνει τα χέρια.

BeatsX

Ασύρματα ακουστικά που σου υπόσχονται τον αυθεντικό ήχο, σαν να ήσουν μέσα στο στούντιο ηχογράφησης. Ακόμα καλύτερα, αν έχεις iPhone, τα νέα μοντέλα ακουστικών Beats συνδέονται τόσο εύκολα και γρήγορα που δεν έχεις λόγο να προβληματίζεσαι, ψάχνοντας για τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Το μυστικό κρύβεται στο W1 chip της Apple, το οποίο σχεδιάστηκε για να απλοποιεί τη διαδικασία σύνδεσης μέσω Bluetooth και να μεγιστοποιεί τη διάρκεια απόδοσης της μπαταρίας.

Κουμπώνουν μαγνητικά μεταξύ τους όταν τα φοράς αλλά δεν τα έχεις στα αυτιά σου, προσφέροντας μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων. Η αυτονομία τους φτάνει τις 8 ώρες και χάρη στη Fast Fuel τεχνολογία αρκούν μόλις 5 λεπτά φόρτισης για 2 ώρες λειτουργίας.

Canon PowerShot SX730 HS

Αν και χωρά στην τσέπη, συμπυκνώνει εξαιρετικές δυνατότητες, καθώς συνδυάζει αισθητήρα CMOS ανάλυσης 20,3 MP με την επεξεργαστική ισχύ του Digic 6 της Canon, φτάνοντας σε ταχύτητα συνεχόμενων λήψεων τα 5,9 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Διαθέτει ευρυγώνιο φακό με οπτικό ζουμ 40x. Η συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi σου επιτρέπει να συνδέσεις τη μηχανή με το smartphone για να μοιραστείς φωτογραφίες και βίντεο στα social media.