ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

8 plus λόγοι που το iPhone σε κάνει unlimited

Περάσαμε έναν μαγικό μήνα παρέα με ένα από τα νέα δημιουργήματα της Apple. Αλλά δεν ήταν αυτό ακριβώς που μας έκανε να σπάσουμε τους κανόνες.

Είναι ουτοπική η μετάβαση από ένα iPhone 5S, το οποίο χρησιμοποιούσα τα τελευταία 4 χρόνια στο iPhone 8 Plus που είχα την τύχη να δοκιμάσω για κάτι παραπάνω από 30 ημέρες. Και το λέω αυτό γιατί με έναν τρόπο, όλα μοιάζουν πιο γρήγορα στο χέρι σου, όλα μοιάζουν πιο εύκολα, όλα μοιάζουν πιο μεγάλα (μιας και μιλάμε για το Plus). Σαν την πρώτη φορά που είδες μια 3D ταινία και όλα έμοιαζαν υπέροχα αλλά μυστηριώδη γύρω σου και χρειαζόσουν λίγο χρόνο να τα συνηθίσεις.

Ήταν πάντως πέρα για πέρα αληθινό αυτό που μου είπε ένας φίλος μου την πρώτη ημέρα που με είδε με το 8 Plus. “Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψεις ποτέ στο 5S μετά από αυτή την εμπειρία”. Κι είχε απόλυτο δίκιο. Όταν δεις πόσο ευέλικτη και γρήγορη μπορεί να είναι η ζωή σου με ένα πανίσχυρο κινητό, με ένα κινητό που σου λύνει τα χέρια σε κάθε περίσταση, δεν θα θες να επιστρέψεις με τίποτα στην παλιά σου ζωή.

 

Η trial συσκευή του iPhone 8 Plus ήρθε από την COSMOTE στα γραφεία μας ένα ωραίο πρωί. Και για καλή μας τύχη δεν ήρθε μόνη της αλλά παρέα με την δυνατότητα χρήσης της νέας υπηρεσίας PLAY NOW UNLIMITED, η οποία όπως λέει και το διαφημιστικό με τον Σβίγκο “σπάει τους κανόνες του mobile internet” προσφέροντας απεριόριστα data για video και music streaming από το κινητό.

Πάμε να δούμε μέσα από 8 Plus λόγους πώς το κινητό αυτό σε συνδυασμό με απεριόριστα data, μπορεί πράγματι να σε κάνει να σπάσεις τους κανόνες της δικής σου καθημερινότητας με το κινητό σου.

1.

Μπορείς να πας βόλτα τη διασκέδασή σου. Σου φαίνεται απλό ε; Μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι δεν ήταν μέχρι πριν λίγες ημέρες. Το να βλέπεις βίντεο ή να ακούς μουσική όσο θέλεις, ήταν ένα προνόμιο το οποίο είχες μόνο στο σπίτι, άντε και σε κάποιο καφέ που το wi-fi λειτουργεί ικανοποιητικά. Πλέον κάνεις τη βόλτα σου στην πόλη, κάνεις κάμπινγκ στην παραλία, αράζεις στο παγκάκι με την καλύτερη θέα στη θάλασσα και απολαμβάνεις χωρίς όρια.

 

2.

Επιτέλους βίντεο σε μεγάλη οθόνη. Άσε άλλους να σου λένε ότι το μέγεθος δεν μετράει. Το iPhone 8 Plus έρχεται με μία Retina HD οθόνη 5,5 ιντσών για να απογειώσει την θέαση. Για πρώτη φορά είχα στα χέρια μου ένα κινητό στο οποίο χαιρόμουν να βλέπω βίντεο. Εκείνα που έβγαζα εγώ, εκείνα που μου έστελναν οι φίλοι μου και φυσικά εκείνα που μπορούσα να στριμάρω χωρίς περιορισμούς από Youtube, Amazon Prime, Netflix και Mubi. Εντάξει, κυρίως Youtube και Netflix, μη γελιόμαστε. Στα plus, το ότι η οθόνη έχει την τεχνολογία True Tone, η οποία προσαρμόζει τη φωτεινότητά της στο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι για ακόμα καλύτερες συνθήκες θέασης.

3.

Never ending battery. Οι χρήστες παλαιότερων εκδοχών του iPhone θα συμφωνήσουν πόσο σημαντικό είναι το θέμα μπαταρία. Το να μην σου τελειώνει η μπαταρία στο κινητό μετά από 3 ώρες που απλά έχεις απαντήσει σε 2 email. Με το iPhone 8 Plus ούτε που σκέφτηκα ποτέ την μπαταρία και η αλήθεια είναι ότι στριμάρω ή φορτώνω data ΣΥ-ΝΕ-ΧΩΣ. Είναι τρομερό να φεύγεις από το σπίτι σου το πρωί και να ξέρεις ότι δεν θα έχεις ανάγκη από πρίζες και φορτιστές μέχρι να επιστρέψεις σε αυτό.

4.

Δεν χάνεις αγώνα της ομάδας σου. Αυτό απευθύνεται καθαρά σε φιλάθλους αλλά γιατί όχι; Στην υπηρεσία PLAY NOW UNLIMITED περιλαμβάνεται και το streaming του προγράμματος της COSMOTE TV για τους χρήστες της.

5.

Κρατάς τα data σου για άλλες – ίσως σημαντικότερες – δουλειές. Δεν ξέρω ποια είναι η δική σου καθημερινότητα αλλά εμένα συνεπάγεται να είμαι συνεχώς online, να στέλνω και να επεξεργάζομαι φωτογραφίες on the go και να ανεβάζω αρχεία online μέσα από το κινητό, ακόμα και χρησιμοποιώντας το κινητό ως hot spot. Άρα τα data είναι πολύτιμα για όλες τις άλλες ασχολίες μου πέρα από το streaming.

6.

Το κινητό είναι ο νέος σου φορητός υπολογιστής. Έχουν εξαντληθεί πλέον οι δικαιολογίες για να μην δουλεύω από το κινητό μου. Κάποτε ήταν μικρή η οθόνη και αργός ο επεξεργαστής, άλλοτε δεν είχα τα κατάλληλα apps για να εργαστώ από ένα τέτοιο device ή δεν έβγαζα ωραίες φωτογραφίες με το κινητό μου. Η 12MP wide-angle and telephoto κάμερα του κινητού, η δυνατότητα για 4K video recording στα 24, 30 ακόμα και 60 fps, οι 14 ώρες για video playback και 21 ώρες για ομιλία που σου δίνει η μπαταρία, αλλά και το λειτουργικό iOS 11 μετατρέπουν αυτό το κινητό σε έναν πανίσχυρο σύμμαχο για τη δουλειά. Η δική μου δουλειά απαιτεί να στριμάρω και video. Πλέον μπορώ να το κάνω μέχρι να τα φτύσει η μπαταρία μου. Και με απίστευτες ταχύτητες μάλιστα μιας και τα νέα iPhone τρέχουν στην Ελλάδα με ταχύτητες έως 500Mbps αποκλειστικά από την COSMOTE

7.

Έχεις ένα μουσικό σύμπαν στα χέρια σου. Μέχρι πριν ένα μήνα, κάθε φορά που θα έβγαινα για τρέξιμο, θυμόμουν το iPod του κινητού μου και επέλεγα ένα από τα λιγοστά album που χωρούσε το 16GB κινητό μου. Κάθε μα κάθε φορά ορκιζόμουν στον εαυτό μου ότι γυρνώντας σπίτι, θα πήγαινα στο pc και θα ανανέωνα την λίστα των τραγουδιών. Ε, ποτέ. Πλέον όμως, με το PLAY NOW UNLIMITED, έχω φτιάξει όλη τη μουσική που θέλω στο Spotify και την στριμάρω χωρίς όρια στο κινητό μου.

 

8.

Οι αγαπημένες σου σειρές είναι στο κινητό σου. Δεν ξέρω αν χρειάζεται να πω περισσότερα από το “Netflix” και “COSMOTE TV” σε συνδυασμό με τα απεριόριστα data για streaming. Ήμουν στο λεωφορείο και έβλεπα το “An Idiot Abroad”, ταξιδεύαμε με το αυτοκίνητο και στο κινητό μου στρίμαρα παιδικά, περίμενα τον γερανό να έρθει να πάρει το αμάξι μου (oh well) και προσπαθούσα να καταλάβω αν μου αρέσει το “The Ranch”. Εντάξει, ίσως φταίει το ότι είχε μείνει το αμάξι μου που δεν συνέχισα το Ranch από εκείνη τη μέρα. Αλλά η ουσία είναι στον συνδυασμό αγαπημένες σειρές και απεριόριστα data.

Plus

Είσαι ξέγνοιαστος για τα data σου. Αν ρωτήσεις εμένα, αυτός είναι και ο πιο σημαντικός λόγος. Έμπαινα κάθε λίγες μέρες στο app της COSMOTE για να δω πόσα data είχα χαλάσει και ειλικρινά ένιωθα ότι δεν έχω μπει καν στο internet τις τελευταίες ημέρες. Το να ξενοιάσεις από το να σου τελειώσουν τα data, από το να πληρώσεις έξτρα χρήματα για έξτρα πακέτα είναι ένας ακόμα πολύ ουσιαστικός τρόπος να πετάξεις από πάνω σου ένα από τα μικρά άγχη της καθημερινότητας.

Ο μήνας στην Disneyland του iPhone 8 Plus τελείωσε αλλά τα δεδομένα εξακολουθούν να είναι απεριόριστα στο πρόγραμμά μου χάρη στο PLAY NOW UNLIMITED από την COSMOTE. Όποια συσκευή κι αν έχεις στα χέρια σου, όποιο κι αν είναι το επόμενο κινητό που θα αγοράσεις, σου αξίζει να στριμάρεις βίντεο και μουσική χωρίς περιορισμούς. Αν αυτό δεν σπάει τους κανόνες, τότε τι κάνει; Μπες στο https://www.spametouskanones.gr/ για περισσότερες πληροφορίες.