ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

8 πράγματα που αλλιώς είναι στην πραγματικότητα και αλλιώς στα Social Media

Όταν εσύ απλά πίνεις ένα ποτό και οι άλλοι νομίζουν ότι παρτάρεις άγρια.

Εσύ πόσες ζωές έχεις; Μία θα μου πεις και σε περίπτωση που δεν μιλάω σε γάτα, μάλλον θα μου λες και την αλήθεια. Ωστόσο, αυτή τη μία ζωή, φαντάζομαι θα έχεις προσέξει ότι διαφορετικά τη βιώνεις εσύ και διαφορετικά οι φίλοι που έχεις συγκεντρώσει στα social media. Θα μπορούσαμε να πούμε μάλιστα ότι στη ‘δεύτερη ζωή’ σου, έχεις και έναν μεγαλύτερο έλεγχο της εικόνας σου, καθώς φιλτράρεις ό, τι πέφτει μπροστά στα μάτια σου και το περνάς στους υπόλοιπους κάπως πιο όμορφο, πιο ενδιαφέρον από ό, τι πραγματικά είναι.

Για να πάρεις μία ιδέα για το τι ακριβώς εννοούμε, σκεφτήκαμε να αναδείξουμε με παραδείγματα αυτήν την πολύ απλή αντίθεση:

Πώς είναι η ζωή σου στην πραγματικότητα Vs πώς είναι στα social media.

Και πίστεψε μας, όταν το νέο κινητό της Nokia, το Nokia 8 Sirocco είναι αυτό που αποτυπώνει τις καθημερινές σου στιγμές και τις επεξεργάζεται, τότε η ψηφιακή σου ζωή όντως φαίνεται πολύ καλύτερη.

Δες:

1. Στο γήπεδο

Πώς είναι στην πραγματικότητα

Είσαι στη θέση σου, έχεις στρογγυλοκάτσει περιμένοντας να ξεκινήσει το ματς, χαζεύεις την θύρα που έχουν μαζευτεί οι φανατικοί που δίνουν τον ρυθμό με φωνές και τραγούδια, και σιγοψιθυρίζεις κι εσύ κάποια προσβολή για τον αντίπαλο. Αν χάσετε, κατεβάζεις μούτρα και λίγα μέτρα μακριά απ’ το γήπεδο, αρχίζεις να συνέρχεσαι και να καταλαβαίνεις ότι ήταν απλά ένα παιχνίδι. Προχωράμε.

Πώς είναι στα Social Media

Με το που πατάς το πόδι σου στην εξέδρα, ήδη έχεις ανεβάσει το πρώτο story σου με photo ή video τους οπαδούς σας να φωνάζουν και να φτιάχνουν ατμόσφαιρα. Ανεβάζεις photo την είσοδο των ομάδων, εσένα με το κασκόλ να δείχνεις ανυπόμονος και αν βάλει γκολ η ομάδα σου, δεν ξεχνάς να ανεβάσεις photo με το σκορ απ’ την γιγαντοοθόνη. Αν χάσετε, απλά εξαφανίζεσαι για λίγο απ’ τα social μέχρι να κοπάσει αυτή η καταιγίδα καζούρας που θα έχουν ξεκινήσει κάποιοι διαδικτυακοί σου φίλοι. Και είναι λογικό.

2. Παιχνίδι με το σκυλί σου

Πώς είναι στην πραγματικότητα

Έχεις αράξει στον καναπέ σου, έχεις βάλει (επιτέλους) το καινούργιο επεισόδιο της  σειράς που σε έχει εθίσει όσο καμία, αλλά τι; Νομίζεις ότι θα το δεις; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Ο σκύλος σου έχει άλλη γνώμη. Πηδάει πάνω σου, αρχίζει τις χαριτωμενιές, τρέχει χωρίς λόγο μπροστά απ’ την τηλεόραση… Είναι ώρα για παιχνίδι και αν πεις όχι, τι σόι σκυλοπατέρας θα ‘σαι; Ντροπή. Ενδίδεις και το καταφχαριστιέσαι.

Πώς είναι στα Social Media

Ευτυχώς για σένα, το Nokia 8 Sirocco μπορεί να μεταμορφώσει αυτήν την απλή και καθημερινή σου σκυλοεμπειρία σε κάτι το πολύ ιδιαίτερο, με την διπλή κάμερα των 12ΜΡ και 13ΜΡ με τηλεφακό. Έτσι, στo Instagram ανεβάζεις μία photo του σκυλιού σου, που δείχνει χαρούμενος και παιχνιδιάρης, κρύβοντας τα δικά σου μούτρα που φωνάζουν από μακρυά “ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ, ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΕ ΠΗΓΑ ΒΟΛΤΑ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ ΑΠ’ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΧΝΟΥΔΩΤΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΑΤΡΕΥΤΟ ΠΛΑΣΜΑ;”. Τα κολακευτικά σχόλια για το γλυκουλινάκι σου σκάνε από παντού, καρδούλες και τα σχετικά και να που με λίγα λόγια έχετε κερδίσει και οι δύο.

 

3. Βόλτα με την κοπέλα σου

Πώς είναι στην πραγματικότητα

Είναι Κυριακή, έχεις επιτέλους λίγο χρόνο να περάσεις με το κορίτσι σου και αποφασίζετε να πάτε προς παραλία μεριά. Κάνετε τη βόλτα σας, πίνετε τον καφέ σας, ίσως να φάτε κιόλας και αυτό είναι όλο. Γυρίζετε σπίτι μετά από μία τυπική και συνηθισμένη έξοδο, ασχέτως αν μέσα σας νιώθετε γεμάτοι και χορτάτοι ο ένας απ’ τον άλλον, μια επαφή που τη χρειαζόσασταν γιατί εχμ… πώς να το κάνουμε, αγαπιέστε.

Πώς είναι στα Social Media

ΠΗΓΑΤΕ ΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΒΟΛΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ! Βγάλατε φωτογραφία τη θάλασσα, τα χεράκια σας καθώς κρατιούνται και γεμίζουν ηλεκτρισμό το σύμπαν, τη #Bothie σας με τον ήλιο να σας τυφλώνει κι εσάς να χαμογελάτε πίσω από τα υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου σας. Και δεν περιοριστήκατε μόνο σε αυτές τις photos που ανέβηκαν στο Instagram, γιατί στο Nokia 8 Sirocco έχετε δωρεάν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο με την υπηρεσία Google Φωτογραφίες , οπότε το έχετε γεμίσει με αναμνήσεις. Θα έχετε φωτογραφικά μεμοραμπίλια να χαζεύετε, αλλά και να ανεβάζετε για πολλές μέρες ακόμη.

4. Στο γυμναστήριο

Πώς είναι στην πραγματικότητα

Ιδρώνεις, πονάς, φοράς συνήθως μία μπλούζα ψιλοδεύτερη που την έχεις για τον ύπνο, είσαι κατακόκκινος και ιδρωμένος (και όχι the sexy way) και αγκομαχάς, περνώντας απ’ το ένα μηχάνημα στο άλλο. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, αλλά έτσι πρέπει να είναι και η προπόνηση. Σκληρή. Για να έχει αποτέλεσμα.

Πώς είναι στα Social Media

Είσαι χαρούμενος, ξεκούραστος και τρεις φορές πιο τούμπανο καθώς σφίγγεσαι μπροστά στον καθρέφτη του γυμναστηρίου για να βγάλεις τη σούπερ ντούπερ φωτογραφία που θα ανεβάσεις στο Facebook. Και πικάρεις απ’ τη μια τους υπόλοιπους, τους εθισμένους στο καθισιό και δείχνεις απ’ την άλλη και πόσο παιχνιδάκι σου είναι, αφού είπαμε, δεν φωτογραφίζεις τον εαυτό σου όταν υποφέρει, μόνο όταν έχει τουμπανιάσει.

 

5. Φαγητό με τους κολλητούς

Πώς είναι στην πραγματικότητα

Μάχη. Η σαλάτα εξαφανίζεται, τα ορεκτικά βγάζουν από μέσα σας τον πιο πρωτόγονο εαυτό, αυτόν που πρέπει να προλάβει τους υπόλοιπους και να καταβροχθίσει όσα περισσότερα μπορεί να χωρέσει το στομάχι του. Όταν σκάνε οι κανονικές μερίδες κάνετε κανά τέταρτο να ξαναμιλήσετε και το γεγονός ότι ο ένας βάζει μπίρα στον άλλον, είναι η μοναδική στιγμή που θυμάστε ότι δεν τρώτε μόνοι. Όταν αδειάσουν τα πιάτα, είστε φίλοι ξανά.

Πώς είναι στα Social Media

Κολοκυθάκια τηγανητά με υπέροχα φίλτρα, σαλάτα φωτογραφημένη με το μπιροπότηρο να τη συνοδεύει, φίλοι που τσουγκρίζουν και βγάζουν photos, αυτό είναι το κλασικό γεύμα στα social media. Και όταν μάλιστα σκάει και κανένα πιάτο με περίεργη ‘εμφάνιση’ τα φλας αστράφτουν σαν δαιμονισμένα, πριν το έδεσμα βρεθεί στις κοιλιές της παρέας. Και εννοείται κανείς δεν χλαπακιάζει σαν πρωτόγονος. Οι photos απαιτούν τρόπους και εσείς είστε οι άρχοντες της προσποίησης.

6. Ποτό με τους κολλητούς

Πώς είναι στην πραγματικότητα

Ξέρεις πώς είναι, κάνετε το ίδιο πράγμα από εκείνη την πρώτη φορά που οι γονείς σας, σας επέτρεψαν να πάτε μπαρότσαρκα, αλλά “κανόνισε κακομοίρη μου, μέχρι τις 23.00 να έχεις γυρίσει σπίτι”. Κουβέντα, χαβαλές, αλκοόλ, κοζάρισμα σε κορίτσια, όπου 9 στις 10 φορές δεν πρόκειται ούτε καν να τις πλησιάσετε… Ωστόσο, όλα καλά, αρκεί που ήπιατε τις μπίρες σας και τα είπατε.

Πώς είναι στα Social Media

-ΜΥΚΟΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣ!

-Μα είμαστε στην Πετρούπολη…

-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!

Stories που φωνάζετε για κάτι δικαιώματα που δίνετε ξημερώματα, φωτογραφίες με τα πολύχρωμα μπουκάλια πίσω απ’ τον μπάρμαν, αγκαλιές και φωτογραφίες με συνθήματα τύπου ‘bros before hoes’, και γενικά όλα αυτά τα υπέροχα που μπορεί να σου προσφέρει η διπλή 12ΜΡ και 13ΜΡ με τηλεφακό κάμερα του Nokia 8 Sirocco.

 

7. Στη δουλειά

Πώς είναι στην πραγματικότητα

Εξαρτάται απ’ τη μέρα, τον καιρό, τον όγκο δουλειάς, το είδος της δουλειάς, τα χρήματα που αποφέρει αυτό το είδος δουλειάς, απ’ το αφεντικό σου, αν πχ είναι κανένας συνεννοήσιμος τύπος ή ανήκει στην πλειοψηφία των αφεντικών και πάει λέγοντας. Γενικά πάντως, πρόκειται για κάποιες ώρες που περιμένεις πώς και πώς να περάσουν, εκτός κι αν κάνεις κάτι αδιανόητα δημιουργικό και ρίχνεις σφαλιαρίτσες στον εαυτό σου, λέγοντάς του “ατιμούτσικο, που τα σκέφτεσαι όλα αυτά τα υπέροχα που κάνεις”.

Πώς είναι στα Social Media

Στα Social Media, κάθε μέρα, κάθε στιγμή στη δουλειά, μοιάζει με εκείνα τα λεπτά της Παρασκευής που σε χωρίζουν από ένα πουσουκού, μακριά από mails και άπειρα “yes, sir” στο κουραστικό αφεντικό. Στα Social Media κάθε στιγμή έχεις Παρασκευή και ας είσαι κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους ένα μουντό πρωινό Δευτέρας, με τον συνάδελφο δίπλα σου να χασμουριέται ασταμάτητα. Ξεκινάς τις ατάκες, τα bumerang, τα γλυκόπικρα memes, και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο και να που όλα φτιάχνουν κάπως.

8. Στο ταξίδι

Πώς είναι στην πραγματικότητα

Συνήθως, συνήθως λέω, είναι το λιγότερο όμορφα, εκτός κι αν το μέρος αποδειχτεί αποτυχία ή ακόμα χειρότερα, η παρέα καταλήξει να είναι χειρότερη και απ’ αυτήν που είχε ο Φρόντο όσο τραβούσε για τη Μόρντορ (“γκόλουμ, γκόλουμ, γκόλουμ”). Βόλτες στα αξιοθέατα, συλλογή από σουβενίρ, μια γεύση απ’ τη γαστρονομική και νυχτερινή ζωή του μέρους, κανένα μπανάκι αν σε παίρνει και όλα καλά. Φόρτισες τις μπαταρίες σου, που λέει και ένα απ’ τα χειρότερα κλισέ που κυκλοφορεί εκεί έξω.

Πώς είναι στα Social Media

“Καλά, ε… ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ! Υπέροχο μέρος τα Καμμένα Βούρλα, ειδικά αυτήν την εποχή. Θα είδες φαντάζομαι τις photos που τρώμε πουτίγκα στην παραλία ή εκείνη την τόσο fun πινακίδα του μόνου club της περιοχής που ανέβασα με 7-8 φίλτρα και λεζάντα “το πάρτι δεν σταματά ποτέ”. Και η θάλασσα; Άλλο να στο λέω και άλλο να βλέπεις τις φωτογραφίες μου, που με τόσα φίλτρα θα νομίσεις ότι η Γαλάζια Λίμνη γυρίστηκε στη Ρούμελη. Μαγικό!”