ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Είδαμε το μέλλον της τεχνολογίας στο “Thanks to Tech” και πολύ μας άρεσε

Θέμης Καίσαρης και Χρήστος Χατζηιωάννου επισκέφθηκαν την έκθεση τεχνολογίας του Κωτσόβολου στο The Mall Ahens και έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Αυτό που θα διαβάσεις στις παρακάτω σειρές, το ονομάζω “η αδικία των trailer”. Πώς είναι όταν κάθεσαι αναπαυτικά στον κινηματογράφο και βλέπεις το trailer μιας ταινίας που σου αρέσει πολύ; Εκείνη την στιγμή δεν γυρνάς στο κορίτσι σου και της λες “αυτό να το δούμε”; Ε μετά έρχεται η ξενέρα στο τελευταίο frame του trailer που σε ενημερώνει ότι θα προβληθεί στις αίθουσες μετά από μερικούς μήνες. Κράτα αυτό στο μυαλό σου και ας μεταφερθούμε για λίγο σε έναν κόσμο μαγικό.

(Φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός)

Μαγικό είπα; Γράψε λάθος. Γιατί η μαγεία περιλαμβάνει εξαπάτηση, περιλαμβάνει ταχυδακτυλουργούς, περιλαμβάνει ένα παραμύθι. Όσα είδαμε στην έκθεση τεχνολογίας “Thanks to Tech” από τον Κωτσόβολο ήταν όλα πέρα για πέρα αληθινά, ρεαλιστικά και πάρα μα πάρα πολύ ελκυστικά. Τι είναι αυτή η έκθεση; Μια χαραμάδα στο μέλλον της τεχνολογίας, μια χαραμάδα στο πώς θα μοιάζουν τα σπίτια μας σε λίγα χρόνια, μια χαραμάδα στο πώς οι συσκευές θα μας προσφέρουν καλύτερες εμπειρίες.

Ας πούμε το χρήσιμο και σημαντικό. Η έκθεση Thanks to Tech θα είναι και αυτό το Π-Σ-Κ στον τέταρτο όροφο του The Mall Athens από τον Κωτσόβολο. Προλαβαίνεις δηλαδή άνετα να επισκεφθείς κι εσύ δωρεάν την έκθεση και να νιώσεις για λίγο παιδί μπροστά στα παιχνίδια, έκπληκτος μπροστά στις νέες τεχνολογίες, ανήμπορος μερικές φορές να εξηγήσεις τι είναι αυτό που βλέπεις μπροστά σου.

 

Το Thanks to Tech φιλοξενεί συσκευές και εμπειρίες από το μέλλον. Κι αν προσέξεις, αυτή η πρόταση τα περικλείει πραγματικά όλα. Γιατί περιτριγυρίζοντας αυτούς τους διαδρόμους θα πάρεις στα χέρια σου συσκευές και θα ζήσεις εμπειρίες που όταν σε 2-3 χρόνια θα τις επαναβιώνεις στο σπίτι σου, θα μοιάζουν με deja vu.

A post shared by Themis Kessaris (@themis77) on

 

Θα ξεκινήσω από τα απλά και κατανοητά. Στον χώρο του gaming, η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ούτως ή άλλως εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια. Όσο όμως οι συσκευές αρχίζουν να επικοινωνούν μεταξύ τους, όσο οι οθόνες γίνονται καλύτερες, όσο το VR προοδεύει, εκείνα που θα βλέπουμε να αλλάζουν στον χώρο των παιχνιδιών θα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά. Είτε φανερά εντυπωσιακά όπως το να παίζεις σε ένα physical περιβάλλον που είναι από μόνο του ελκυστικό.

 

Είτε λιγότερο φανερά όπως να παίζεις και να ταξιδεύεις σε κόσμους κατασκευασμένους ή προσαρμοσμένους στην πραγματικότητα μέσα από συσκευές και αισθήσεις.

 

Τα παιχνίδια ήταν όμως πάντα ένα experience, ήταν πάντα μια εντυπωσιακή εμπειρία. Στο Thanks to Tech είδαμε όλο το σπίτι να είναι connected. Είδαμε συσκευές να “μιλούν” μεταξύ τους. Από την οθόνη του ψυγείου λέγαμε στην σκούπα να ξεκινήσει τη λειτουργία της και από την ίδια οθόνη προγραμματίζαμε τον φούρνο για να μαγειρέψει μια συγκεκριμένη συνταγή.

To Internet of Things, ένας όρος που θα ακούμε ολοένα και περισσότερο τα επόμενα χρόνια, δεν είναι μια δυσνόητη διαδικασία ή θεωρία. Είναι γύρω μας. Είναι σε όλες τις συσκευές οι οποίες πέρα από το να λειτουργούν και να επιτελούν το δικό τους Σισύφειο έργο ξανά και ξανά, έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, έχουν την δυνατότητα να αντιλαμβάνονται εξωτερικά ερεθίσματα και εντολές και να προσαρμόζουν τη δράση τους ανάλογα με τα ερεθίσματα.

 

Αυτό είναι το μέλλον της τεχνολογίας και αυτό είναι το μέλλον που θέλουμε. Όχι για να καταλάβουν τον πλανήτη μας δαιμόνιες συσκευές αλλά για να γίνεται η καθημερινότητά μας ολοένα και πιο εύκολη, ολοένα και πιο λογική. Ναι, θέλω μια κάμερα στο ψυγείο μου να αναγνωρίζει τι έχω μέσα και να με ειδοποιεί ότι το γάλα τέλειωσε. Ναι, θέλω ο φούρνος μου να ξέρει αν έχω όλα τα υλικά που χρειάζομαι για μια συνταγή. Ναι, θέλω οι δουλειές που βαριόμουν, να γίνουν λιγότερο επίπονες, λιγότερο ανιαρές.

Αυτά που ζήσαμε με τον Θέμη στον Thanks to Tech είναι μια πρόγευση του δικού μας πολύ προσωπικού μέλλοντος. Αλλά και μια ματιά στην λογική του κόσμου τον οποίο θα κατοικούμε πολύ πολύ σύντομα. Με λίγη από την “αδικία των trailer” που έλεγα παραπάνω γιατί ανυπομονούμε αυτός ο κόσμος να γίνει δικός μας και δεν είναι ακόμα εδώ. Είναι όμως μια πραγματικά πολύ ωραία και μοναδική ευκαιρία να δεις κι εσύ από κοντά τις συσκευές και τις εμπειρίες του μέλλοντος.

Η έκθεση λειτουργεί για ένα τελευταίο 3ήμερο, 8-9-10 Δεκεμβρίου στον τέταρτο όροφο του The Mall Athens από τον Κωτσόβολο. Μην χάσεις το Gaming Event Project Cars με ειδικά αμαξίδια και μπορεί να είσαι εσύ ο τυχερός που θα κερδίσει μια τιμονιέρα G Tech της Logitech#ThanksToTech