ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έξι gadgets για πιο δυνατές προπονήσεις

Σήμερα, το να έχεις personal trainer όταν γυμνάζεσαι είναι (κυριολεκτικά) στο χέρι σου.

Ο Φλεβάρης, λένε, είναι ένας καλός μήνας για να ξεκινήσεις (πάλι) προπόνηση. Οι γιορτές τελείωσαν, το φαγοπότι (ας πούμε ότι) περιορίζεται και το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το καλοκαίρι είναι αρκετό για να βάλεις ψηλότερα τον πήχη.

Παράλληλα, η μέρα σιγά-σιγά μεγαλώνει, ο καιρός βελτιώνεται και το όλο πράμα αρχίζει να γέρνει προς το να βγεις και πάλι από τη ρουτίνα του σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι-PlayStation. Οπότε, πάρε μερικές techy ιδέες, από αυτές που μπορεί να σε βοηθήσουν να πετύχεις τον όποιο στόχο σου – μέχρι και να ανεβάσεις τα ποσοστά σου από τη γραμμή των βολών.

Withings Go

Ούτε κουμπιά, ούτε περίπλοκες λειτουργίες… Ένα απλό, αδιάβροχο περικάρπιο με αισθητήρες κίνησης και e-ink οθόνη, η οποία ελαχιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας. Μετρά πόσο περπατάς, τρέχεις, κολυμπάς και κοιμάσαι. Μιλάει με το smartphone μέσω εφαρμογής και αντέχει σε βάθος μέχρι 50 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Η μπαταρία του κρατά έως οκτώ μήνες.

Tangram Smart Rope

Το κλασικό σχοινάκι στην πιο hi-tech εκδοχή του. Δεν μετράει απλά τον αριθμό των αλμάτων, τον χρόνο προπόνησης και τις θερμίδες που καις, αλλά προβάλλει κιόλας τις σχετικές πληροφορίες μπρος στα μάτια σου. Πώς; Καθώς περιστρέφεται, τα ενσωματωμένα LED δημιουργούν την αίσθηση ότι έχει μπροστά σου μια αιωρούμενη οθόνη. Όσο πιο γρήγορα και με πιο σταθερό ρυθμό χοροπηδάς, τόσο καλύτερο είναι και το οπτικό αποτέλεσμα. Το συνοδευτικό app σου επιτρέπει να συναγωνίζεσαι με τους φίλους και να παρακολουθείς τις επιδόσεις σου.

Under Armour TB12 Recovery Sleepwear

Παρουσιάστηκαν πριν από μερικές εβδομάδες στο CES του Λας Βέγκας μαζί με πολλά νέα gadgets. Άρα μπορείς να υποθέσεις ότι δεν πρόκειται για απλές πιτζάμες. Η ειδική σύνθεση του υφάσματος απορροφά τη θερμότητα του σώματος, οπότε σε κρατά όλο το βράδυ σε σταθερή θερμοκρασία. Παράλληλα βοηθά στην ταχύτερη αποθεραπεία και την αντιμετώπιση τυχόν φλεγμονών.

Motiv Ring

Πρωτοπαρουσιάστηκε επίσης στις αρχές Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας και ανήκει σε μια νέα κατηγορία wearables. Ένα επαναφορτιζόμενο δακτυλίδι κατασκευασμένο από τιτάνιο μετρά πόσο περπατάς, τρέχεις και κοιμάσαι. Συνάμα, παρακολουθεί τον καρδιακό σου παλμό. Όλες οι πληροφορίες προβάλλονται μέσω εφαρμογής στην οθόνη του smartphone. Είναι ανθεκτικό στο νερό και αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από το καλοκαίρι.

Wilson X

Η μπάλα του μπάσκετ που πάντα ήθελες: Μετράει πόσα βάζεις, κρατάει στατιστικά, σου δίνει έξτρα κίνητρο και σε βοηθάει να βελτιώσεις το σουτ σου με διάφορα παιχνίδια προπόνησης (τύπου ρολόι). Μιλάει μέσω Bluetooth με το smartphone και την αντίστοιχη εφαρμογή, ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει διχτάκι το καλάθι, για να καταλαβαίνει πότε βρίσκεις στόχο. Διαθέτει κανονική βαλβίδα και όχι USB θύρα. Η μπαταρία της διαρκεί για περισσότερα από 100.000 σουτ.

 

Samsung Level U

Από τα πιο σταθερά ασύρματα ακουστικά, ειδικά όταν τρέχεις, με καλή εφαρμογή στο αυτί, χωρίς να κοστίζουν όσο και το κινητό τηλέφωνο. Ενσωματώνουν δύο μικρόφωνα με τεχνολογία ακύρωσης του περιβάλλοντος θορύβου. Στις εισερχόμενες κλήσεις η στεφάνη δονείται στο σημείο που εφάπτεται στον αυχένα. Η αυτονομία τους ξεπερνά τις 10 ώρες.