ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η γυναίκα που θα βρεις στο Tastebuds ίσως και να ακούει την ίδια μουσική

Το νέο iOS app του Tastebuds προσπαθεί να αναβιώσει μια παλιά ιδέα, να βρεις ταίρι με βάση τα μουσικά σου γούστα. Το πρώτο το κάνει σίγουρα καλά.

Αν έχεις iPhone, το Tastebuds είναι ένας ακόμα καλός τρόπος να γνωρίσεις φίλους. Όχι απαραίτητα  από αυτούς που θα μείνουν δίπλα σου για μια ζωή αλλά και από αυτούς. Και με μια ιδιαιτερότητα . Με το Tastebuds διαλέγεις κυρίως ανθρώπους αυτούς που ακούνε την ίδια μουσική με εσένα.

Δεν είναι κάτι καινούριο, σαν site το Tastebuds ξεπήδησε από την ηλεκτρονική σκηνή του Λονδίνου πριν περίπου τέσσερα χρόνια σαν κοινωνικό δίκτυο αλλά επεκτάθηκε και τώρα είναι περισσότερο γνωστό για το dating.

Με το νέο app μπορείς να δημιουργήσεις το λογαριασμό σου πολύ εύκολα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του Facebook, να βάλεις username ή κανονικό όνομα, ή να δημιουργήσεις ένα εντελώς νέο προφίλ που ακούγεται κάπως spooky αλλά που τέλος πάντων  σε dating site δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο.

Στο iPhone app που δοκιμάσαμε, το επόμενο στάδιο είναι να δηλώσεις ποιος είσαι (φύλο, ηλικία, πόλη) και τι είσαι από πλευράς σεξουαλικού προσανατολισμού προκειμένου το μηχάνημα να μπορέσει να σου προτείνει σωστά ζευγαρώματα. Για να το κάνει αυτό ψάχνει και στη μουσική σου βιβλιοθήκη ή διαλέγεις εσύ είδη μουσικής και συγκροτήματα.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι πιο απλά, απλά κάνεις browse σε προφίλ και σε προτάσεις. Σου αρέσει η φάτσα του άλλου, σου αρέσουν οι μουσικές του προτιμήσεις, του στέλνεις ένα μήνυμα . Η ένα τραγούδι. Ή ένα μήνυμα με ένα τραγούδι.

Εμείς το κάναμε μέχρι να καταλάβουμε τι ψάρια θα μπορούσαμε να πιάσουμε. Κάνοντας τα απολύτως μίνιμουμ στο στήσιμο του λογαριασμού το Tastebuds είχε αρκετά πράγματα να προτείνει, είδαμε κυρίως μικρές ηλικίες αλλά λίγα πράγματα νοτιότερα από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Τα περισσότερα προφίλ ήταν από χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ιταλία και η Βουλγαρία.

Ίσως γιατί το Tastebuds είναι μια καλή ιδέα στη θεωρία. Αν είσαι ροκάς θες οι φίλοι σου να είναι ροκάδες, να μπορείτε να πάτε να δείτε μαι συναυλία μαζί. Αν είσαι του λαϊκού θα πρέπει να μπορείτε να πάτε μαζί στον Κιάμο. Και το Tastebuds κάνει τη δουλειά λίγο πιο εύκολη βασιζόμενο στη συνταγή του last.fm που βγάζει similarities μεταξύ των συγκροτημάτων.

Αλλά στο στήσιμο του λογαριασμού εμάς μας δημιουργήθηκαν διάφορες σκέψεις. Αν ας πούμε ακούς NIrvana γιατί να πρέπει απαραίτητα να περιοριστείς σε επιλογές τύπου Courtney Love και να μη δηλώσεις ας πούμε Daft Punk. Και αν το dating είναι πρώτος σου στόχος γιατί να μην δηλώσεις κατευθείαν λαϊκά για να έχεις περισσότερες επιλογές.

Οπότε και το δοκιμάσαμε. Φτιάξαμε ένα αμιγώς λαϊκό προφίλ και είδαμε ότι στη βάση δεδομένων υπάρχουν tagged πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες. Αλλά οι συστάσεις ήταν πάλι κυρίως από βόρεια βαλκάνια και Ευρώπη.

Το παρθενικό hit στο λογαριασμό μας ήταν μια νεαρή από την Κωνσταντινούπολη που κρίνοντας τις μουσικές της επιλογές (Metallica) μάλλον προτίμησε το πρώτο προφίλ παρά το δεύτερο. Λίγο μετά είχαμε και ένα δεύτερο hit πάλι από την Κωνσταντινούπολη . Τέλος πάντων, το σουξέ μας το είχαμε.

Σαν συνολική εικόνα, το application του Tastebud φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον  αποτελεσματικό σαν dating site αλλά σαν μουσικό dating δίκτυο μάλλον θέλει αρκετή δουλειά η ιδέα. Στο κάτω κάτω το πιο άμεσα ήταν να πας στη σελίδα του search και να θέσεις εσύ εξαρχής τα κριτήρια της αναζήτησης ξεκινώντας από το πιο βασικό που είναι που είναι τι ψάχνεις, φίλους ή σύντροφο.