ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η ιστορία της ζωής σου σε ‘αυτόγραφα’

Μια ψηφιακή κάμερα που φοριέται στο λαιμό και παίρνει φωτογραφίες όποτε αυτή γουστάρει. Περίπου.

Το Autographer δεν είναι μια συνηθισμένη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Οχι τόσο γιατί φοριέται στο λαιμό και παίρνει φωτογραφίες αυτόματα αλλά γιατί διαθέτει έναν αριθμό από έξυπνες τεχνολογίες και δημιουργεί μια ιστορία μέσα από εικόνες.

Καταρχήν διαθέτει πέντε αισθητήρες: Ενα επιταχυνσιόμετρο, ένα θερμόμετρο, έναν αισθητήρα κίνησης και ένα μαγνητόμετρο. Σε συνδυασμό με μια μονάδα GPS και το κατάλληλο λογισμικό μπορεί να αποφασίσει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για τη λήψη μιας φωτογραφίας κάνοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Από εκεί και πέρα, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί είναι κάπως συμβατική. Εγραφή βίντεο και φωτογραφίας, σταθερός φακός με πεδίο 136 μοίρες και μια OLED οθόνη για την πλοήγηση στα μενού του λογισμικό.

Αυτή είναι η θεωρία.

Αυτή είναι μια μικρή άποψη: Αν το Instragram κατάφερε να δημιουργήσει τέτοιο πανικό με μερικά φίλτρα και μια πλατφόρμα κοινωνικού δικτύου, το Autographer δικαιούται πολλά παράπανω. Το potential εδώ για αληθινά stories, αληθινών ανθρώπων, είναι απείρως μεγαλύτερο από τα streams μεμονωμένων φωτογραφιών που βλέπεις συνήθως στα photosharing. Plus ο φακός και οι τεχνολογίες που διαθέτει είναι πιο εξελιγμένες από τις φωτογραφικές των κινητών με τις οποίες γίνεται παιχνίδι στο Instagram.

Αυτό είναι μια μικρή επίδειξη.

 

Και αυτή είναι μια “μεγάλη” τιμή.

500 ευρώ!