ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μια πόλη γεμάτη ιστορίες παραμυθιού, η Αθήνα

Το City Tales είναι μια εφαρμογή που σε ταξιδεύει σε παραμυθένιες ιστορίες στους δρόμους της πόλης.

Στον κινηματογράφο Αελλώ στην 28ης Οκτωβρίου 140, έλαβε χώρα περιστατικό το 1958 το οποίο στάθηκε αφορμή για να εφαρμοστεί για πρώτη φορά ο Νόμος 4000. Σίγουρα έχεις δει την φωτογραφία όπου νεαροί κουρεμένοι με την ψηλή κρατούν ένα χαρτόνι που γράφει «Είμεθα τεντυ-μπόυς και πετάξαμε γιαούρτι κατά γυναικός». Για να καταλάβεις όσοι νεαροί συλλαμβάνονταν για απρεπή συμπεριφορά, οδηγούντουσαν στο κρατητήριο, κουρεύονταν και περιφέρονταν στους δρόμους με σκοπό την διαπόμπευσή τους.

 

Αυτή είναι μια ιστορία που ίσως να μην μάθαινα ποτέ για ένα κτήριο λίγα μέτρα από το σπίτι μου αν δεν είχα κατεβάσει το city tales. Η επόμενη ερώτηση είναι τι είναι το City Tales.

Είναι μια εφαρμογή που συμμετείχε στον 2ο κύκλο του προγράμματος νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας «Εgg – enter•grow•go», μια πρωτοβουλιά της Eurobank σε συνεργασία με το Corallia που στέκεται αρωγός στις νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις. Το City Tales είναι πολύ απλό στην σκέψη αλλά πολύ γοητευτικό στην ουσία του. Ένας χάρτης που εντοπίζει την γειτονιά που βρίσκεσαι και τριγύρω πολλά places που αν πατήσεις πάνω τους θα διαβάσεις μια ενδιαφέρουσα και το πιο πιθανό άγνωστη ιστορία για σένα. Ας πούμε ότι ίσως εκεί που περπατάς καθημερινά να μην ξέρεις ότι το νεοκλασσικό δίπλα στην δουλειά σου είχε χρησιμοποιηθεί για μια από τις πρώτες ταινίες της Finos Film. Το City Tales διαθέτει πολλές τέτοιες ιστορίες-παραμύθια που θα σε κάνουν να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο την γειτονιά που ζεις, δουλεύεις, περπατάς και θα σε κάνει να ανακαλύψεις ακόμα περισσότερες. Έχει έναν χαρακτήρα τόσο ρομαντικό, όσο και εθιστικό.

 

Το City Tales είναι για ανθρώπους που αγαπούν την πόλη τους και φτιάχτηκε από ανθρώπους που λατρεύουν να ανακαλύπτουν την πόλη που ζουν. Ο Ιωσήφ Δακορώνιας – Μαρίνα, ο Ηρακλής Παπαθεοδώρου,ο Δημήτρης Σαγώνας και ο Μιχάλης Στουπάκης πιστεύουν ότι η ομορφιά μιας πόλης δεν είναι τα κτήρια της, ούτε η δόμησή της. Είναι οι ιστορίες πίσω από κάθε κτήριο, πίσω από κάθε γειτονιά. Και η Αθήνα έχει πολλές τέτοιες ιστορίες κρυμμένες που περιμένουν να τις ανακαλύψεις.

<άλλη μια ιστορία>

Από την είσοδο της Ηρώδου Αττικού 11 ξεπροβάλλει η Αλίκη (Ε. Λαμπέτη) συναντώντας τυχαία τον πρώην της, Παύλο (Δ. Χορν) πριν που το τελευταίο αντίο στην ταινία «Κάλπικη Λίρα»

</τέλος άλλης μιας ιστορίας>

 

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή και να αρχίσεις να περπατάς στην πόλη. Και σε κάθε σου βήμα θα ανακαλύψεις τις μικρές και γοητευτικές ιστορίες που κρύβονται σε κάθε γειτονιά. Ιστορίες που ανακαλύπτουμε χάρη σε εφαρμογές όπως το City Tales, που στηρίζει το Πρόγραμμα Νεανικής Καινοτόμου επιχειρηματικότητας Egg, μια πρωτοβουλία της Eurobank σε συνεργασία με το Corallia.