ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο μπάτσος του Instagram θα γκρεμίσει την κοσμοθεωρία σου

Η εφαρμογή που θα σου δείξει ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι.

Τις θυμάσαι εκείνες τις εφαρμογές στο Facebook που αν τις ενεργοποιούσες θα μπορούσες -και καλά- να δεις ποιοι τσεκάρουν το προφίλ σου; Εκείνες που σ’ έβαζαν να κάνεις like σε κάμποσες σελίδες για να καταλήξουν να σου ζητούν να κάνεις μία κατάθεση σ’ ένα τραπεζικό λογαριασμό στα νησιά Κέιμαν;

Όσα λεφτά κι αν κατατέθηκαν στους συγκεκριμένους λογαριασμούς ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΙΣ δεν κατάφερε να μάθει ποιος/α τσεκάρει το προφίλ του. Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο και με το Instagram. Το Instagram έχει κάμποσες εφαρμογές με τις οποίες μπορείς να τσεκάρεις ποιοι σ’ ακολουθούν.

Πρόσφατα ο Νίκος, ένας συνάδελφος, με έφερε σε επαφή με τον ‘μπάτσο’ του Instagram, το ‘Follow Cop’ και μου άλλαξε τη ζωή.

Ένα πρωινό Σαββάτου και ενώ δεν είχα τίποτα πιο εποικοδομητικό να κάνω από το να μοιράζω απλόχερα καρδούλες στο Instagram μπας και πάρω κανέναν follower -μη ρωτάς το γιατί, δεν θα βγάλεις άκρη- έκανα like και σ’ ένα account που δεν ήξερα πως διαχειρίζεται ο Νίκος. Πιάσαμε, λοιπόν, την κουβέντα το απόσταγμα της οποίας συνοψίζεται στην εξής ατάκα του:

”Κατέβασε το ‘Follow Cop’ και θα δεις ποιοι από αυτούς που ακολουθείς σ’ ακολοθούν”.

Τώρα θα μου πεις και γιατί να μην σε ακολουθεί κάποιος τον οποίο έχεις ακολουθήσει ή γιατί να σταματήσει να σε ακολουθεί κάποιος που αρχικά σε ακολουθούσε. Ακόμα χειρότερα, γιατί να σε ακολούθησε κάποιος για λίγα λεπτά και μόλις είδε πως τον ακολούθησες και συ να σταμάτησε να σε ακολουθεί;

ΕΛΑ ΝΤΕ. Αυτή είναι η πρώτη απάντηση.

Γκούγκλαρε το λήμμα ‘influencer’. Είναι η δεύτερη.

Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Για να μην πολυλογώ κατέβασα το ‘Follow Cop’ το χρησιμοποίησα και μερικά λεπτά αργότερα έστειλα στον Νίκο το εξής μήνυμα:

”Το σοκ ήταν τεράστιο. Μου έδειξες ποιοι είναι οι φίλοι μου”.

Τι συνέβη στο ενδιάμεσο;

1ον> Είδα πως δεν με ακολουθούσε μια κοπέλα που ήμουν σίγουρος ότι της άρεσα. Και ξέρεις την είχα κάνει follow με υφάκι πολλών καρδιναλίων, αφότου με είχε ακολουθήσει εκείνη πρώτη. ”Αφού καίγεται μωρέ το κορίτσι, ας το κάνω κι εγώ ένα follow, κρίμα είναι”.

2ον> Δεν με είχε κάνει ποτέ follow κολλητός με τον οποίο είχαμε χαθεί τα τελευταία χρόνια. ΟΚ, χαθήκαμε. Πειράζει να μου κάνεις like πού και πού;

3ον> Σταμάτησε να με ακολουθεί μία συνάδελφος. Αφού με έχει στο Facebook, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην με έχει και στο Instagram. Άσε που (επισήμως) δεν δείχνει να μην με χωνεύει.

4ον> Πρώην συνάδελφος που δεν με ακολουθεί πλέον μου κάνει αραιά και πού μαζικά likes. Μάλλον νιώθει τύψεις για το unfollow.

5ον> Με είχε κάνει unfollow η μητέρα μου. Ας ελπίσουμε όταν ήταν στα πλαίσια του ότι δεν ξέρει να χειρίζεται καλά τα social media.

ΥΓ1: Νίκο, είσαι αδερφός.

ΥΓ2: Κάντε κανένα follow εεε: