ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πόσους κωδικούς μπορεί να αντέξει ένας εγκέφαλος;

Όσο υπέροχο κι αν είναι το μυαλό σου, δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα λυγίσεις, κάποια στιγμή θα ξεχάσεις έναν κωδικό. Και θα είναι τότε που τον χρειάζεσαι πιο πολύ.

Θα ήθελα να ξέρω τα password όλων των φίλων μου. Όχι, μην πάει ο νους σου στο κακό, δεν έχω καμία διάθεση να ξεψαχνίσω τα έγκατα των email τους ή να τους ληστέψω. Είμαι όμως σίγουρος ότι τα password των φίλων μου ή των συγγενών μου θα ήταν η κωμωδία της χρονιάς. Γιατί μέσα σε αυτά θα ανακάλυπτα πολλές ημερομηνίες γέννησης που θα μου ήταν πολύ οικείες, πολλά από το 1 ως το 10 και πολλά αγαπησιάρικα παρατσούκλια που δεν θα έπρεπε να δουν ποτέ το φως της μέρας.

Η συλλογιστική των ανθρώπων όταν θέλουν να βρουν ένα password είναι λίγο ως πολύ συγκεκριμένη. Επιλέγουν μια οικεία σε εκείνους πληροφορία, την διανθίζουν με τα απαραίτητα κεφαλαία γράμματα, αριθμούς και ό,τι άλλα σανσκριτικά ζητούν τα password και της εμπιστεύονται την περιουσία τους. Πρόσεξε όμως την παγίδα. Τα πρώτα σου password τα έβαλες όταν ήσουν 18 χρονών για κάτι ας το πούμε ασήμαντο όπως το email σου ή ο κωδικός για να παραγγέλνεις πίτσες. Όσο περνούσαν τα χρόνια, το pattern έμενε ίδιο γιατί – ένα password έμαθες, ένα εμπιστεύεσαι – και πλέον ακόμα και για τις τραπεζικές σου συναλλαγές, έχεις ένα χαζοpassword που ανακάλυψες μικρός και μπορεί να το σπάσει και ένας έφηβος χάκερ. Όταν το αντιληφθείς; Αλλάζεις password και έχεις ένα διαφορετικό για κάθε λογαριασμός, για κάθε email, για κάθε υπηρεσία.

Καλώς όρισες τρέλα, καλά να περάσουμε.

 

Τα password δεν θα φύγουν από τη ζωή μας αλλά ευτυχώς υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να είμαστε ασφαλείς, χωρίς να χρειάζεται να έχουμε τατουάζ στο σώμα μας απόκρυφους κωδικούς. Η Mastercard αλλάζει τα δεδομένα του e-shopping, με την παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα πληρωμών Masterpass. Τώρα, για τις online αγορές και τις ηλεκτρονικές πληρωμές, μπορείς να εμπιστευτείς την εγγύηση και την τεχνογνωσία του παγκοσμίου δικτύου πληρωμών της Mastercard. Αποθηκεύοντας όλες τις κάρτες και τις διευθύνσεις σου στο ψηφιακό πορτοφόλι της συνεργαζόμενης τράπεζας που θα επιλέξεις, η ηλεκτρονική πλατφόρμα πληρωμών από τη Mastercard κάνει το online checkout μία ξεχωριστή εμπειρία για εσένα.

Μισό λεπτό να το εξηγήσουμε.

Μπορείς πλέον να παρακάμψεις την ταλαιπωρία και τα λάθη και να ολοκληρώνεις τις ηλεκτρονικές σου αγορές εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Αποθηκεύεις όλες τις πιστωτικές, χρεωστικές, προπληρωμένες κάρτες και κάρτες επιβράβευσης σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Και όταν φτάνεις να κάνεις κάποια online αγορά; Απλά επιλέγεις να κάνεις checkout με Masterpass. Με δυο λόγια, έχεις στα χέρια σου μια απλή, εύκολη και αξιόπιστη ψηφιακή πλατφόρμα για γρήγορες και ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο.

 

Δεν είναι μόνο ο πονοκέφαλος των passwords που θες να αποφύγεις, όπως ανέφερα παραπάνω. Είναι η καθυστέρηση στις συναλλαγές σου, η ανάγκη να θυμάσαι κάθε κάρτα ξεχωριστά, η ταλαιπωρία που προκύπτει από άλλους τρόπους πληρωμών. Τη στιγμή που το μόνο που ζητάς είναι να μπορείς να πληρώσεις με την ίδια ευκολία που βγάζεις χαρτονομίσματα από το πορτοφόλι σου. Βασικά, γράψε λάθος. Με μεγαλύτερη ευκολία απ’ ό,τι βγάζεις χαρτονομίσματα από το πορτοφόλι σου.

Το ακόμα καλύτερο είναι ότι αν θες να μπεις από τώρα σε αυτό τον νέο κόσμο πληρωμών, υπάρχει ένας ακόμα λόγος να το κάνεις σχετικά σύντομα.

Mέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου 2018, για κάθε αγορά άνω των €10 με οποιαδήποτε κάρτα Mastercard® μέσω Masterpass, σε όλα τα συνεργαζόμενα e-shops με το σήμα Masterpass, κερδίζεις €5 επιστροφή. How cool is that για Χριστουγεννιάτικο δώρο; Κι ειδικά αν σκεφθείς ότι το Masterpass είναι διαθέσιμο σε περισσότερους από 6.000 online εμπόρους μόνο στην Ελλάδα σε ένα δίκτυο συνολικά 360.000 εμπόρων σε 41 χώρες, θα καταλάβεις ότι ο κόσμος των online αγορών ήρθε στα χέρια σου.

Να σημειωθεί ότι ήδη τα τραπεζικά ιδρύματα έχουν αγκαλιάσει αυτή την ενέργεια και τα πρώτα ολοκληρωμένα ψηφιακά wallets που ενσωματώνουν την υπηρεσία Masterpass, είναι ήδη διαθέσιμα στην Ελλάδα, σε desktop και mobile app εκδόσεις: το “my Alpha wallet” από την Alpha Bank και το Eurobank Masterpass από την Eurobank.

Όσο στάσιμοι κι αν αποφασίζουμε εμείς να μένουμε, ο κόσμος γύρω μας προχωρά με βήματα γρηγορότερα από εκείνα που θα μπορούσαμε να υπολογίζουμε. Το ευτυχές είναι ότι οι εταιρείες και τα brand βρίσκουν τρόπους για να κάνουν τη ζωή μας ολοένα και ευκολότερη, ολοένα και ασφαλέστερη.

Ώστε να βασανίζουμε το μυαλό μας μόνο με εκείνα που έχουν πραγματικά σημασία.