ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το νέο σου ποδήλατο να είναι σπαστό

Για πολλούς λόγους. Εμείς, απλώς, θα σου δώσουμε μια πρόταση αγοράς για τον καθένα.

Το σπαστό ποδήλατο είναι το μέλλον. Μπαίνει άνετα στο μετρό, χωράει στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, το παίρνεις δίπλα σου στην καφετέρια για μόστρα, δε χρειάζεται να το κλειδώνεις στην πυλωτή – μπορείς να τα ανεβάσεις στο σαλόνι σου, μπορείς να το κάνεις καροτσάκι για τα ψώνια από τη λαϊκή και μπορείς να πέσεις με αλεξίπτωτο μαζί σου. Οχι, καμία υπερβολή εδώ. Κυκλοφορούν και τέτοια.

Το φτηνό

Μοντέλο: Leader Foldo 20″

Γιατί: Από μασίφ σίδερο, μπαμπάτσικο και το πιο φτηνό 20άρι (είναι αυτά με τις μικρές ρόδες) της αγοράς. Έχει 6 ταχύτητες, περιφερειακά (ταχύτητες – φρένα) Shimano, φτερά και σχάρα. Κομπλέ.

Τιμή: Από 180 ευρώ

Το βολικό

Μοντέλο: Dahon Boardwalk D7

Γιατί: Πιο σπαστό δε γίνεται. Ο σκελετός διπλώνει, ο λαιμός του τιμονιού διπλώνει, ένα μαγνητικό σύστημα φροντίζει να παραμένει διπλωμένο και η σέλα κατεβαίνει προκειμένου να χωράει παντού. Ο σκελετός είναι από χρωμιομολυβδένιο αλλά για ελάχιστα ευρώ παραπάνω μπορείς να πάρεις το επόμενο μοντέλο που είναι από αλουμίνινιο.

Τιμή: Από 425 ευρώ

Η ντιζαϊνιά

Μοντέλο: Strida SX

Γιατί: Η Φεράρι των σπαστών. Έχει τριγωνικό υπερυψωμένο σκελετό, η μετάδοση της κίνησης γίνεται με οδοντωτό ιμάντα και διαθέτει δισκόφρενα μπρος πίσω. Ειδικά στο κιτρινάκι του απαρατήρητο δεν περνάει.

Τιμή: Από 759 ευρώ

Το ηλεκτρικό

Μοντέλο: Futura Napoli

Γιατί: Αν έχεις περάσει έστω και μια μέρα στους δρόμους της Νάπολης, ή στου Ζωγράφου θα καταλάβεις πόσο χρήσιμο μπορεί να γίνει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο στις ανηφόρες με κίνηση. Το συγκεκριμένο έχει σκελετό από αλουμίνιο, σέλα με ανάρτηση και ζάντες αλουμινίου. Το μέλλον!

Τιμή: Από 990 ευρώ

Το μικρό ηλεκτρικό

Μοντέλο: Mobiky Yuri 16″ 5.5Ah

Γιατί: Μπορεί να μοιάζει με σκούτερ  -οι ρόδες του είναι 16άρες- αλλά τυπικά κατατάσσεται στα ποδήλατα. Έχει πεντάλ, ηλεκτρικό μοτέρ που ενεργοποιείται από κονσόλα στο τιμόνι και τρεις αρθρώσεις για να μην πιάνει χώρο. Εξού και η αλμυρή του τιμή.

Τιμή: Από 1700 ευρώ

Το μάχιμο

Μοντέλο: Montague Paratrooper

Γιατί: Αυτό που λέγαμε. Για να πέφτεις με αλεξίπτωτο μαζί του, χωρίς θερμικό ίχνος και απόλυτα αθόρυβο για να επιχειρείς σε εχθρικές ζώνες χωρίς να γίνεσαι αντιληπτός. Ενίοτε χρήσιμο και για το κέντρο της Αθήνας.

Τιμή: Από 940 ευρώ