STYLE

Το πάθος για να έχεις κάτι σημαντικό

Καμιά φορά θες αυτό που θα βρεθεί στο χέρι, τη ντουλάπα ή τα ποτήρια της παρέα σου να είναι μοναδικό. Κάτι με τη δική του ξεχωριστή ιστορία.

Η σχέση του άνδρα με την εμφάνισή του είναι μυστήρια. Από εκείνους που αδιαφορούν για την εμφάνισή τους μέχρι εκείνους που ζουν για αυτό, οι άνδρες δεδομένα ασχολούνται τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο με την εικόνα που δείχνουν. Και ο τρόπος που επιλέγει ο καθένας από εμάς για να ξεχωρίσει είναι τόσο μα τόσο ξεχωριστός.

Υπάρχουν οι μόδες. Τα trends που σε κάνουν κατά καιρούς να αγοράζεις το τάδε παπούτσι, το μπλουζάκι που φοράνε όλοι, τα γυαλιά ηλίου που θα δεις στα site και τα περιοδικά και ξέρεις ότι αν είναι να τα πάρεις, πρέπει να το κάνεις τώρα. Για να αναρωτιέσαι μετά όταν είσαι σε μια παραλία που φοράτε 10 άνθρωποι το ίδιο μαγιό αν έκανες τελικά καλά που το πήρες.

 

Μπορεί να είναι κάποια custom made παπούτσια που θα σου φτιάξει ένας ειδήμων για εσένα και τους κολλητούς ώστε να θυμάστε ότι αυτή την αγορά την κάνατε σαν παρέα. Μπορεί να είναι τα sur mesure κοστούμια που θα ράψετε για το γάμο τους ενός και θα το έχετε ζήσει όλοι μαζί. Μπορεί να είναι ένα απόγευμα σε ένα μπαρμπέρικο που θα πάτε όλοι μαζί για ξύρισμα με φαλτσέτα, για να δοκιμάσετε κάτι που έκανε και ο παππούς σας και τώρα θα διηγείστε εσείς στα εγγόνια σας. Μπορεί να είναι ακόμα και ένα μοναδικό ρολόι που έχει βγει σε πολύ λίγα αντίτυπα και θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε δικό σας. Μπορεί να είναι μια συλλεκτική φιάλη whisky που κρύβει μία υπέροχη ιστορία και αγοράζετε για να την χαρέιτε παρέα ένα βράδυ των γιορτών.

Το περιορισμένης έκδοσης μεταλλικό κουτί-δώρο Chivas 12 – Made for Gentlemen by Bremont είναι η φετινή συλλεκτική συσκευασία του Chivas Regal, αποτέλεσμα της πρόσφατης συνεργασίας ανάμεσα στο Chivas Regal και τη Bremont. Μια καταπληκτική συγκυρία μιας και έχει έρθει η εποχή που σκεφτόμαστε για τα  δώρα των αγαπημένων μας.

Η συνεργασία όμως δεν σταμάτησε εκεί. 12 συλλεκτικά ρολόγια δημιουργήθηκαν φέτος στα πλαίσια της συνεργασίας του Chivas Regal και της Bremont. Τα ρολόγια “Chivalry”, με γυαλισμένο ατσάλι και λουρί αλιγάτορα, φέρουν ένα κομμάτι από δρύινο βαρέλι από αυτά που χρησιμοποιούνται για την ωρίμανση του Chivas Regal, την υπογραφή των James και John Chivas χαραγμένη στον ρότορά τους και το οικόσημο του Chivas διακριτικά χαραγμένο στο καντράν. Στη δερμάτινη θήκη τους βρίσκεται μία χαραγμένη πλάκα χαλκού, που προέρχεται από έναν παλαιό αποστακτήρα σκωτσέζικου whisky.

 

Και ναι δεν είναι εύκολο να αποκτήσεις ένα Bremont. Τα συγκεκριμένα είναι και πρακτικά αδύνατο μιας και δημοπρατήθηκαν με τα έσοδα να έχουν διατεθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Prince’s Trust. Δεν είναι ούτως ή άλλως εύκολο να αποκτήσεις ένα πολύ καλό ρολόι. Κι αν είσαι από εκείνους που κάνουν κομπόδεμα για να αποκτήσουν ένα, ξέρεις πολύ καλά τι λέω.

Το ρολόι, όπως και το αυτοκίνητο, όπως και οι λιγότερο ακριβές μοναδικές απολαύσεις της ζωής έχουν μία πάρα πολύ χαρακτηριστική ιδιότητα. Το να σε κάνουν να αισθάνεσαι ξεχωριστός, να σε κάνουν να αισθάνεσαι σημαντικός. Αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και εκείνες οι επιλογές που σε βάζουν σε ένα σύνολο, σε μια ομάδα, πιο σημαντικά μέσα στην παρέα σου.

Είναι εκείνα τα αντικείμενα που θα αποκτήσεις και εκείνες οι στιγμές που θα ζήσεις με την παρέα που σε κάνουν εσένα να νιώθεις ξεχωριστός μοναδικά και μέσα στο σύνολο. Είναι εκείνες οι κινήσεις που ανυψώνουν το εμείς και σε φέρνουν ακόμα πιο κοντά με τους δικούς σου ανθρώπους.

 

Κι αν για εμένα και τη δική μου παρέα μπορεί να είναι να χτυπήσουμε όλοι ένα τατουάζ μαζί ή να αγοράσουμε έναν δίσκο από ένα παλαιοπωλείο και να συζητήσουμε την ιστορία του, για εσένα και τη δική σου παρέα μπορεί να είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό. Αλλά δεν έχει καμία σημασία. Γιατί αυτό που για εμάς μπορεί να είναι ασήμαντο, μπορεί για εσένα και την παρέα σου να είναι απολύτως σημαντικό.

 

Η πεμπτουσία του δώρου, όπως θα βιώσεις για άλλη μια χρονιά σε αυτές τις γιορτές, είναι να καταφέρεις να ανιχνεύσεις τι είναι αυτό που θα κάνεις την παρέα σου να περάσει ακόμα καλύτερα. Η ελάχιστη συμβουλή που έχουμε να σου δώσουμε για αυτές τις γιορτές είναι όποια δώρα κι αν επιλέξεις, να φροντίσεις να έχουν τη δική τους αξία, τη δική τους σημαντικότητα, τη δική τους ιστορία να πουν.

Κάνε ένα δώρο που μετράει. Κάνε ένα δώρο που θα κάνει την παρέα σου να μαζευτεί και να περάσει τις γιορτές όπως πρέπει. Μαζί.