STYLE

Το The Athlete’s Foot είναι το meeting point του casual sport

Ο ομφαλός της αθλητικής μόδας βρίσκεται στην Κηφισιά και ένας συντάκτης πέρασε το πρωινό του δοκιμάζοντας ρούχα και παπούτσια.

Τα καταστήματα με παπούτσια και ρούχα είναι για μένα κάτι σαν μικροί παιδότοποι. Που θες να σε αφήνουν με τις ώρες χωρίς να σε ενοχλούν και να σε φωνάζει ο υπάλληλος να βγεις όταν κλείνει το κατάστημα ως άλλη μαμά που σου λέει ότι πρέπει να μαζευτείς σπίτι. Το The Athlete’s Foot στην Κηφισιά (Παναγίτσας 2 και Λεωφ. Κηφισίας) είναι ένας τέτοιος παιδότοπος. Μόνο που στη θέση των παιχνιδιών έχει τα καλύτερα brands αθλητικών παπουτσιών και ρούχων.

Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμουν όταν μπήκα στο κατάστημα και αντίκρισα τους τοίχους γεμάτους πολύχρωμα παπούτσια ήταν να μπορούσα να κάνω μια βουτιά ως άλλος Σκρουτζ Μακ Ντακ μέσα σε ένα θησαυροφυλάκιο με παπούτσια και να με βρουν κάπως έτσι.

 

Τον έπαιρνα εύκολα τον ύπνο καλυμμένος από τα παπούτσια αλλά δεν είχαν σκοπό να με αφήσουν όλη μέρα εκεί ξαπλωμένο.

Το να δοκιμάζεις παπούτσια είναι ούτως ή άλλως μια πολύ ξεχωριστή ιεροτελεστία. Θες το χρόνο σου, θες το κορίτσι σου ή έναν φίλο σου να γνέφουν θετικά ή αρνητικά σε ό,τι δοκιμάζεις, θες έναν εξυπηρετικό άνθρωπο να ανέχεται τις παραξενιές σου όταν τον ρωτάς “πώς σου φαίνεται αυτό”, “θα ανοίξει το παπούτσι ή θα με στενεύει”, “μήπως έχεις τα πρώτα Jordan” και άλλα παρόμοια διασκεδαστικά (για το σύμπαν, όχι για τον υπάλληλο).

Στο Athlete’s Foot, τόσο στην Κηφισιά όσο και στον Πειραιά, μπορείς να χαζεύεις για πολλή ώρα τους τοίχους με τα παπούτσια.

 

Βλέπεις η ικανοποίηση έρχεται πρώτα με το χάζεμα. Να ξέρεις ότι έχεις πολλές επιλογές. Να ξέρεις ότι μπορείς να χαθείς και να δοκιμάζεις παπούτσια μέχρι να βρεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου πόδι, στο δικό σου σωματότυπο, στο δικό σου στιλ.

 

“Τι νεάκια;”

Κι είναι πολλές οι φορές που αυτό που αρέσει στους άλλους, δεν αρέσει σε εσένα και το ανάποδο. Το παπούτσι που φοράς στο πόδι σου και ειδικά το αθλητικό παπούτσι είναι μια υπόθεση πάρα πολύ προσωπική. Και να σου πω την αλήθεια, αν εσύ είσαι ικανοποιημένος με αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη, δεν θα έπρεπε να σε νοιάζει τι λένε οι υπόλοιποι.

Πρέπει όσο περίεργη ή χρωματιστή ή classic και να είναι η επιλογή σου, αν μπορείς να την υποστηρίξεις. Κόκκινα Pharrell για το Πάσχα κανείς; (Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να τα βρω τόσο σύντομα σε ένα κατάστημα).

 

Αυτό όμως που πρέπει να κάνεις ακόμα πιο επισταμένα για να υποστηρίξεις το κάθε παπούτσι που θα βάλεις στο πόδι σου, είναι να το συνδυάσεις ιδανικά με το κατάλληλο outfit. Στο Athlete’s Foot δεν θα βρεις άπειρα ρούχα. Θα βρεις όμως κομμάτια που θα θες να τα βάλεις όλα στην ντουλάπα σου. Από t-shirt και hoodies μέχρι σορτσάκια και καπέλα.

 

Το αρρωστάκι με τα t-shirt δοκίμαζε ό,τι έβρισκε μπροστά του.

 

Από Nike, Adidas, Reebok, Saucony και Vans σε Converse, Asics, New Era, New Balance και Volcom, έχει ακριβώς εκείνα τα brands που ξεπερνάνε τα στεγανά του κλασικού και δημιουργούν ρούχα και παπούτσια που μπορούν με πολύ απλό τρόπο να αλλάξουν level στο στιλ σου.

Το καλό με αυτά τα καταστήματα είναι ότι δεν είσαι αναγκασμένος να μείνεις σε ένα brand. Αλλά μπορείς να τα μπλέξεις ώστε να βρεις εκείνα τα κομμάτια που λείπουν από το δικό σου στιλιστικό παζλ. Κι είναι μια πολύ καλή προσθήκη στην ελληνική αγορά η είσοδος της The Athlete’s Foot. Ενός brand που ξεκίνησε την πορεία του στην Αμερική το 1971 και αριθμεί  Έχει 389 καταστήματα σε 26 χώρες και πριν λίγο καιρό πραγματοποίησε την είσοδό της και στην Ελλάδα, με 2 καταστήματα.

 

Το αθλητικό στιλ, το street fashion, το sport casual, πες το όπως θες είναι ένα στιλ που υιοθετείται ολοένα και περισσότερο στη χώρα μας. Βλέπεις κόσμο να μπαίνει στη λογική ενός στιλ αθλητικού που είναι ό,τι πρέπει για κάθε ώρα της ημέρας. Για πολλά χρόνια είχαμε την πεποίθηση ότι το casual και το αθλητικό δεν πάνε μαζί. Όπως φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι από τον κόσμο γύρω σου ο οποίος έχει “εκπαιδευθεί” σε αυτό το στιλ και έχει πλέον τα κατάλληλα καταστήματα για να το υποστηρίξει, πάνε μια χαρά μαζί.

Πρέπει να έμεινα κάνα δίωρο στο κατάστημα να δοκιμάζω ρούχα και παπούτσια.

 

Κι αυτό που έχω να σου προτείνω είναι να κάνεις κι εσύ τη βόλτα σου από το The Athlete’s Foot στην Κηφισιά. Για να ανακαλύψεις κι εσύ ότι η στιλιστική βόλτα στην περιοχή εν έτει 2015 ξεκινά με στιλ αθλητικό και ξεκινά από το συγκεκριμένο κατάστημα.

 

Θα τα πούμε εκεί…