LIFE

Τα 10 games του 2018 που περιμένουμε

Μετράμε μέρες, ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα.

Το 2017 ήταν, από οποιαδήποτε πλευρά κι αν το δει κανείς, μία χρονιά απίθανη για την αγορά των video games: κορυφαίες παραγωγές για σχεδόν όλα τα φορμά και ειδικά για το PS4, η έλευση και επιτυχία του Nintendo Switch, η άφιξη του Xbox One X, η αξιόλογη παρουσία του PlayStation VR, το φαινόμενο του PlayerUnknown Battlegrounds… τελειωμό δεν έχει ο κατάλογος!

Με αυτά τα δεδομένα θα περίμενε κανείς πως το 2018 θα δυσκολευόταν να παίξει στο ίδιο επίπεδο, όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: είναι ένα δωδεκάμηνο του οποίου το πρόγραμμα κυκλοφοριών είναι θεαματικά πλούσιο όχι μόνο σε ποσότητα και εύρος τίτλων, αλλά και σε ποιότητα που είναι πρακτικά βέβαιο πως θα ικανοποιήσει τους πάντες.

Φυσικά, τα παρακάτω παιχνίδια μπορούν να αποτελέσουν και έμπνευση για όσους δεινούς gamers ονειρεύονται να φτιάξουν το δικό τους video game μια μέρα. Ευκαιρία που δίνει, μεταξύ πολλών άλλων, το Athens Tech College με το πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών του. Τα Bachelor’s και Master’s που διαθέτει δημιουργούν επαγγελματίες με εξειδικευμένες γνώσεις στο χώρο των νέων τεχνολογιών και έτσι δίνουν τη δυνατότητα να διεκδικήσεις και εσύ μία θέση στο χώρο, να δημιουργήσεις κάτι ολόδικό σου ή να αποτελέσεις σημαντικό στέλεχος μίας εταιρίας.

Δεν ήταν εύκολο να ξεχωρίσουμε μόνο 10 από τους παραπάνω τίτλους – και ορισμένοι που θα θέλαμε να συμπεριλάβουμε μα δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί είναι σίγουρο πως θα γίνουν διαθέσιμοι μέσα στο ίδιο χρονικό πλαίσιο – όμως οι επιλογές μας είναι οι παρακάτω. Τις… δικαιολογούμε μία προς μία!

Dragon Βall Fighter Z

 

Τα όργανα ξεκινούν να παίζουν από νωρίς στα megahits φέτος με τον πλέον θεαματικό τίτλο μάχης σώμα με σώμα που έχει ποτέ δημιουργηθεί στον κόσμο των ομώνυμων θρυλικών anime. To Dragon Βall Fighter Z επιδιώκει να μεταφέρει την χαρακτηριστική, συναρπαστική αίσθηση της υπερβολής του συγκεκριμένου κινουμένου σχεδίου και τα καταφέρνει απίθανα καλά, με τα γραφικά να επιδεικνύουν όλες τις λεπτομέρειες που ζωντανεύουν τους μαχητές του και το περιβάλλον.

Ευτυχώς, δεν είναι απλώς όμορφο να το κοιτά κανείς, καθώς οι μηχανισμοί μάχης του Dragon Βall Fighter Z έχουν δεχθεί την φροντίδα της εξαιρετικά έμπειρης στην κατηγορία αυτή τίτλων Arc System Works.

Κυκλοφορεί στις 26/1 για PS4/PS4 Pro, Xbox One/One X και PC.

Far Cry 5

 

H αντισυμβατική σειρά shoot’ em up πρώτου προσώπου αποφασίζει να… ανακατευτεί με τα πολιτικά, κατά μία έννοια, καθώς το νέο Far Cry εξελίσσεται στην πολιτεία της Montana και ο βασικός αντίπαλος του παίκτη είναι ο αρχηγός μίας θρησκευτικής αίρεσης με λόγο που ωθεί στην βία και σαφή ρατσιστικά ή εθνικιστικά μηνύματα. Περιμένουμε όλη τη δράση και την ένταση, το ιδιότυπο χιούμορ, τις κωμικοτραγικές καταστάσεις και την ωμή ψυχαγωγία που προσφέρουν παραδοσιακά τα Far Cry, με σκηνικό την κουλτούρα της αμερικανικής μεσοπολιτείας, ποικιλία τοποθεσιών και χαρακτήρων, αλλά και τεχνικό τομέα εντυπωσιακό.

Κυκλοφορεί στις 27/3 για PS4/PS4 Pro, Xbox One/One X και PC.

God of War

 

Μέσα στον Μάρτιο περιμένουμε και το πολυαναμενόμενο νέο κεφάλαιο – και πρώτο ειδικά σχεδιασμένο για PS4 – της θρυλικής σειράς περιπετειών του θεοκτόνου Kratos. Πρόκειται στην ουσία για επανεκκίνηση, καθώς έχουν αλλάξει ουκ ολίγα στοιχεία: από την προοπτική θέασης της δράσης μέχρι την συνεργασία του Σπαρτιάτη με τον μικρό του γιο και την μεταξύ τους σχέση υπογραμμισμένη εμφατικά στο σενάριο, το καινούργιο God of War κάνει μια σειρά από υπερβάσεις. Τις κάνει ωστόσο εκ του ασφαλούς, γιατί η καταιγιστική δράση, η κινηματογραφική ατμόσφαιρα και ο υπεράνω κριτικής τεχνικός τομέας παραμένουν.

Κυκλοφορεί έως 31/3 αποκλειστικά για PS4/PS4 Pro.

Red Dead Redemption 2

 

Η Rockstar των απίθανα επιτυχημένων Grand Theft Auto επιστρέφει στην άγρια Δύση με αυτό το – τυπικά – prequel του αρχικού της τίτλου του 2010, ουσιαστικά για νέα αρχή όμως με διαφορετικό πρωταγωνιστή και πολύ περισσότερους, ευέλικτους μηχανισμούς παιχνιδιού. Δεν είναι ακριβώς “ουέστερν GTA” αλλά χαρακτηρίζεται από παρόμοια πολλές, μεγάλες σε έκταση τοποθεσίες κι ελευθερία κινήσεων ή επιλογών, με θεματική φυσικά που υιοθετεί τις ληστείες, τις συμμορίες επικηρυγμένων, τις μονομαχίες με Colt και όλα τα σχετικά. Προσφέρει τόσο σεναριακό τμήμα για έναν παίκτη όσο και Δικτυακό για πολλούς, ενώ ο τεχνικός του τομέας δείχνει αναμενόμενα προσεγμένος. Για να δούμε!

Αναμένεται έως τον Ιούνιο (αλλά… θα δούμε) για PS4/PS4 Pro και Xbox One/One X.

Soul Calibur VI

 

Οτιδήποτε και αν γράψει κανείς για την σειρά αυτή τίτλων μάχης σώμα με σώμα είναι λίγο, καθώς σε αυτήν χρωστά η κατηγορία την κίνηση των χαρακτήρων μέσα στον χώρο και σε τρεις διαστάσεις – οι φανατικοί της ακόλουθοι ωστόσο θα απολαύσουν περισσότερο, όπως πάντοτε, την χρήση όπλων που διαφοροποιεί τα Soul Calibur και τις επικές μονομαχίες που προκύπτουν με αυτά. Η Namco υπόσχεται πληθώρα επιλογών παιχνιδιού για έναν ή πολλούς παίκτες, ενώ τα πρώτα trailer επιδεικνύουν ήδη επίπεδο γραφικών και ήχου θεαματικά υψηλότερο από το αντίστοιχο άλλων τίτλων της σειράς.

Αναμένεται το φθινόπωρο για PS4/PS4 Pro, Xbox One/One X και, πρώτη φορά, για PC.

Spider-man

 

Ένας από τους πλέον δημοφιλείς υπερήρωες της Marvel θα αποδοθεί – επιτέλους – όπως τού αξίζει από την τεχνικά ικανότερη ίσως δημιουργική ομάδα σήμερα: την Insomniac. Η παραγωγή αυτή αποδίδει τον φιλικό γείτονα περισσότερο πειστικά απ’ όσο μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε, με υπέροχη κίνηση και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια του στυλ του γενικώς, εντάσσοντάς τον στο αστικό φυσικό του περιβάλλον της Νέας Υόρκης με απόλυτη επιτυχία. Ο κινηματογραφικής ποιότητας οπτικοακουστικός του τομέας και η πληθώρα γνωστών άλλων χαρακτήρων από τον κόσμο της Marvel καθιστούν το Spider-man εμπορική επιτυχία σχεδόν βέβαιη αλλά, το σημαντικότερο, περιπέτεια αληθινά απολαυστική.

Αναμένεται στο δεύτερο μισό της χρονιάς αποκλειστικά για PS4/PS4 Pro.

Code Vein

 

Οι φανατικοί φίλοι των θρυλικών Dark Souls ή του Bloodborne δεν θα στερηθούν φέτος το είδος της δύσκολης, αιματηρής δράσης που αγαπούν: αυτή η παραγωγή προσφέρει άφθονες τέτοιες συγκινήσεις και εικαστική προσέγγιση που θυμίζει σύγχρονα anime, συνδυάζοντάς τα μ’ ενδιαφέρον σενάριο και πρωταγωνιστή έναν αντι-ήρωα βρυκόλακα που πρέπει να επιβιώσει απέναντι σε πολύ ισχυρότερα του είδους του τέρατα (και όχι μόνο). Ο μηχανισμός του “συντρόφου” που ο παίκτης έχει πάντοτε κοντά του έχει ενδιαφέρουσες πιθανές προεκτάσεις ενώ η καλλιτεχνική διεύθυνση ιαπωνικού στυλ είναι ευπρόσδεκτη αλλαγή.

Αναμένεται το φθινόπωρο για PS4/PS4 Pro, Xbox One/One X και PC.

Anthem

 

Η Bioware μάς χρωστάει μία κορυφαία παραγωγή και αυτός ο φουτουριστικός συνδυασμός Mass Effect και Destiny (μπορεί να παιχθεί είτε από έναν παίκτη είτε και με έως τέσσερις συνεργατικά) δείχνει να είναι αυτή η παραγωγή. Οι gamers θα είναι σε θέση να διαλέξουν τον εξωσκελετό-πανοπλία της αρεσκείας τους, να τον εξοπλίσουν και αναβαθμίσουν κατά το δοκούν και στην συνέχεια να αναλάβουν διαστημικές αποστολές εξερεύνησης σε πλανήτες και τοποθεσίες των οποίων η ποικιλία θα είναι μεγάλη και η επικινδυνότητα ή πρόκληση ακόμη μεγαλύτερη. Παίζοντας με τις λέξεις θα λέγαμε πως τα γραφικά και ο ήχος είναι… από άλλον πλανήτη, αναμένουμε λοιπόν και αποδείξεις!

Αναμένεται το φθινόπωρο για PS4/PS4 Pro, Xbox One/One X και PC.

Dreams

 

To ‘video game με το οποίο φτιάχνεις άλλα video games’ είχε αποδειχθεί επιτυχής ιδέα με τα LittleBigPlanet στο PS3, μα τo Dreams στο PS4 είναι όχι μόνο περισσότερο φιλόδοξο, αλλά και εντυπωσιακά ευέλικτο: απ’ όσα έχει μέχρι στιγμής επιδείξει, οι δημιουργικοί gamers θα είναι σε θέση να συνθέσουν – και στην συνέχεια είτε να παίξουν μαζί με φίλους τους στο σαλόνι είτε να μοιραστούν με άλλους παίκτες μέσω Internet – σχεδόν οτιδήποτε, από ‘απλά’ platform games ή rythm games μέχρι περίπλοκα games εξερεύνησης και μάχης σώμα με σώμα ή, φυσικά, συνδυασμούς τους. Τα games αυτά, μάλιστα, μπορούν να χαρακτηρίζονται από απίθανα ποιοτικά γραφικά και ήχο, με σενάριο, εξέλιξη, animation και εφέ που δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά από αυτόνομες, κανονικές παραγωγές.

Αναμένεται στο δεύτερο μισό της χρονιάς αποκλειστικά για PS4/PS4 Pro.

Forza Horizon 4

 

Είναι ο μόνος τίτλος που δεν έχει μεν επίσημα επιβεβαιωθεί από την Microsoft αλλά είναι τόσο σίγουρο πως θα κυκλοφορήσει, όσο ο… θάνατος κι η εφορία (γι’ αυτό και τον συμπεριλάβαμε): τα Xbox One χρειάζονται ένα θεαματικό racing game για το 2018 και το σύστημα “κάθε χρονιάς εναλλάξ” ανάμεσα στα Horizon και τα MotorSport έχει λειτουργήσει μέχρι στιγμής, δεν περιμένουμε λοιπόν ν’ αλλάξει. Δεν θα είναι εύκολο να ξεπεράσει η δημιουργός PlayGround Games το εξαιρετικό Forza Horizon 3 του 2016, και θα είναι ακόμη δυσκολότερο να προσθέσει στην “συνταγή” νέα στοιχεία χωρίς να αλλοιώσει τον… just fun, ξέγνοιαστο χαρακτήρα των Horizon, όμως περιμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον τί θα έλθει στο προσκήνιο ως καινούργιο “επιχείρημα” μέσα από τις επιλογές της.

Αναμένεται τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο για Xbox One/Xbox One X και PC με Windows 10.

Αυτό που δεν χρειάζεται να περιμένεις είναι το πότε θα γραφτείς σε ένα από τα προγράμματα του Athens Tech College που θα σου επιτρέψουν να χαράξεις τους νέους δρόμους της τεχνολογίας, τώρα ακριβώς που συμβαίνει.

BONUS! 10 ακόμη games που επίσης αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον

Street Fighter V Arcade Edition (PS4/PC), Monster Hunter World (PS4/Xbox One), Tennis World Tour (PS4), Yoshi (Switch), Metal Gear Survive (PS4/Xbox One/PC), Days Gone (PS4), Ace Combat 7 (PS4/Xbox One/PC), Shadow of the Tomb Raider (PS4/Xbox One/PC), Vampyr (PS4/Xbox One/PC), Concrete Genie (PS4).