ORIGINALS

Το ταξίδι στην Ουγκάντα με την ActionAid ξεκινά

Η 24MEDIA θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα στο πλευρό 45 αναδόχων που ταξιδεύουν στην καρδιά της Αφρικανικής Ηπείρου.

Η αντίδραση είναι πάντα η ίδια; Με μια τεράστια απορία ζωγραφισμένη στο βλέμμα για την επιλογή του μέρους εν μέσω καλοκαιριού. “Τι θα πας να κάνεις στην Ουγκάντα”; Το πρόσωπο όμως γλυκαίνει όταν ακούν τη λέξη ActionAid. Ηρεμεί, φωτίζεται από χαμόγελο και συχνά πυκνά ακούς και μια ιστορία ότι κι εκείνος ή εκείνη είναι ανάδοχος, ότι σε ζηλεύουν, ότι θα ήθελαν κι εκείνοι να είναι μαζί σου σε αυτό το ταξίδι.

Το χωριό Γκαλαγκάλα στα βόρεια της Ουγκάντα δεν θα δει για πρώτη φορά τα κόκκινα μπλουζάκια της ActionAid Hellas. Πέρυσι, 39 ανάδοχοι παιδιών ταξίδεψαν εκεί για να αναγείρουν τις πρώτες αίθουσες ενός σχολείου για τα περισσότερα από 200 παιδιά της περιοχής.

 

Φέτος, η AcitonAid Hellas, χάρη στους πόρους που μαζεύτηκαν πέρυσι και φέτος για την συγκεκριμένη ενέργεια, επιστρέφει στο χωριό για να συνεχίσει το έργο, χτίζοντας ακόμα κάποιες τάξεις, σκάβοντας ένα πηγάδι για τους κατοίκους, προσφέροντας ουσιαστικό έργο για την καθημερινότητα των ανθρώπων εκεί.

Όπως κατάλαβα βέβαια στην πρώτη συνάντηση με τους συνταξιδιώτες μου στο φετινό ταξίδι, δεν φτάνουμε στα βάθη της Αφρικής για να χτίσουμε απλά δυο κτίρια. Τα κτίρια αυτά θα χτίζονταν ούτως ή άλλως χάρη στα χρήματα που συγκέντρωσαν ανάδοχοι και άλλοι υποστηρικτές της ActionAid Hellas. Το ταξίδι αυτό, όπως και κάθε άλλο ταξίδι της ActionAid, πραγματοποιείται για να μπορούν οι ανάδοχοι σαν εμένα και εσένα, να βιώσουν από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων στις χώρες υποστήριξης, να αντιληφθούν ιδίοις όμασι το έργο υποστήριξης της Actionaid σε κάθε μεριά του πλανήτη και φυσικά να έχουν μία εμπειρία ζωής.

Αν κρίνω από το γεγονός ότι οι 5 εργαζόμενοι της ActionAid Hellas που γνώρισα μέχρι τώρα, αποφάσισαν να αλλάξουν την καριέρα τους μετά από ένα τέτοιο παρόμοιο ταξίδι, μπορώ μόνο να φανταστώ τι πρόκειται να ζήσουμε τις επόμενες ημέρες.

Αλλάζουμε ζωές, αλλάζουμε τον κόσμο. #change #actionaid #actionaidhellas #changeworld

A post shared by ActionAid Hellas (@actionaidhellas) on

 

Το Oneman.gr μέσα από αυτή την ενότητα, το Tales From Uganda, θα έχει καθημερινή (βραδινή) ανταπόκριση από την Ουγκάντα από αυτή την Κυριακή 09/07 που θα βρεθούμε για πρώτη φορά επί αφρικανικού εδάφους μέχρι και την Παρασκευή 14/07, ημέρα αναχώρησης από τη χώρα. Αργότερα, μετά την επιστροφή από την Αφρική, θα ακολουθήσουν αφιερώματα στο News247.gr, το Ladylike.gr και την HuffPost Greece σχετικά με το ταξίδι και όσα θα έχουμε ζήσει εκεί.

Για όποιον θέλει να παρακολουθεί το ταξίδι μας αυτό στην Ουγκάντα, μπορεί από την Κυριακή και μετά:

  • να ακολουθεί τα καθημερινά κείμενα αυτής της ενότητας
  • να ακολουθήσει τα social accounts της ActionAid Hellas, το δικό μου προσωπικό account, εκείνο του φωτογράφου Νικόλα Μάστορα που θα είναι μαζί μας στο ταξίδι αλλά και εκείνα των Oneman, Ladylike και News247.gr.
  • να αναζητά στιγμές στο #TalesFromUganda

Όντας ακόμα επί ελληνικού εδάφους, δεν έχουμε να πούμε πολλά σχετικά με αυτό το ταξίδι. Μέσα από τα κείμενα των επομένων ημερών, τις ιστορίες των ανθρώπων που θα γνωρίσουμε εκεί αλλά και τις ιστορίες των αναδόχων που θα ταξιδέψουν μαζί μας, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κάθε έναν κοντά στο έργο της ActionAid και τον συνδετικό κρίκο των ανθρώπων που θα βρεθούν στο αεροπλάνο αυτό. Την αγνή ανιδιοτελή αγάπη για τον άνθρωπο, σε όποιο μέρος του πλανήτη κι αν αυτός κατοικεί.