ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΜΕΤΡΟ

Επόμενη στάση: Αττική

Fun fact: Ο σταθμός της Αττικής βρίσκεται όντως στην Αττική. Περισσότερα αποκλειστικά, εντός.

Η σχέση μου με τον σταθμό της Αττικής, ήταν πάντοτε παράξενη. Αρχικά, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο συγκεκριμένος σταθμός ονομάστηκε έτσι.

Διαβάστε περισσότερα

Εσύ ξέρεις ποια είναι η πιο σύντομη διαδρομή του Μετρό;

Ένας δημοσιογράφος του Oneman ταξίδεψε σε 36 στάσεις του Μετρό (μέχρι και την 'Δουκίσσης Πλακεντίας') και χρονομέτρησε τις μεταξύ τους αποστάσεις.

Είναι άβολο να παίρνεις το Μετρό από την στάση 'Αγία Μαρίνα', να κατεβαίνεις στο 'Αιγάλεω' και να παίρνεις ξανά το Μετρό πίσω για την 'Αγία Μαρίνα', μόνο και μόνο επειδή δεν πάτησες το χρονόμετρο τη σωστή στιγμή, ώστε να μετρήσεις τη χρονική απόσταση μεταξύ των δύο στάσεων. Ευτυχώς, στην πορεία μου από την 'Αγία Μαρίνα' στη 'Δουκίσσης Πλακεντίας' και από την 'Ανθούπολη' στο 'Ελληνικό' αυτό μου συνέβη μόνο μία φορά.

Διαβάστε περισσότερα

Επόμενη στάση: Σταθμός Λαρίσης

Χάσαμε μερικά τρένα επίτηδες κι αποφασίσαμε να κάνουμε βόλτα στην γύρω περιοχή.

Παίζοντας Μονόπολη σε μικρότερες ηλικίες, δεν πρέπει να είχα αγοράσει ούτε μια φορά τον Σταθμό Λαρίσης. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ποτέ δεν τον χώνεψα, ούτε μπορούσα να καταλάβω γιατί ένα σταθμός που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας ονομάζεται Σταθμός Λαρίσης.

Διαβάστε περισσότερα

Επόμενη στάση: Μεταξουργείο

Μια απ΄τις ταχύτερα ανερχόμενες περιοχές της πόλης αποτέλεσε την επόμενη στάση της αποστολής μας. Μας κέρδισε με το καλημέρα.

Αλλάζει η Αθήνα, αλλάζω κι εγώ μαζί της. Αν πριν από μερικά χρόνια μου έλεγες να πάω Μεταξουργείο, δεν θα ήξερα καν προς τα που να κατευθυνθώ. Το πολύ-πολύ να  έκανα ένα χαζό αστειάκι για το όνομα της περιοχής που παραπέμπει σε εργοστάσιο και μετά να έβρισκα μια καλή δικαιολογία για να μην πάω.

Διαβάστε περισσότερα

Επόμενη στάση: Ομόνοια

Ο απόλυτος προορισμός για τα πανηγύρια του Έλληνα οπαδού αποτέλεσε την επόμενη αποστολή μας. Εμείς, δεν το πανηγυρίσαμε και πολύ.

Εξερευνώντας τις στάσεις του Μετρό με τη Φραντζέσκα, έχουμε αποκτήσει πια μια ιεροτελεστία. Στο δρόμο της επιστροφής στο γραφείο, κοιτάζουμε το χάρτη των γραμμών και κυκλώνουμε (όχι κυριολεκτικά, σεβόμαστε την καθαριότητα του μέσου) τον προορισμό της επόμενης αποστολής. Έτσι, για να ξέρουμε τι μας περιμένει.

Διαβάστε περισσότερα

Επόμενη στάση: Πανεπιστήμιο

Μετά από τόσες βόλτες στην κόκκινη γραμμή, έφτασε η ώρα να πάμε στο Πανεπιστήμιο. Αποφοιτήσαμε με άριστα.

Πάντα κάτι με κέντριζε στην στάση Πανεπιστήμιο. Νομίζω ότι έφταιγε η βαρύγδουπη ονομασία της. “Πανεπιστήμιο”. Το λες και γεμίζει το στόμα σου, προσδίδει ένα κάποιο κύρος στον προορισμό σου. Άσε που όταν ήμουν φοιτητής και με ρωτούσε η μητέρα μου που πηγαίνω, έλεγα ένα Πανεπιστήμιο και καθάριζα. Εγώ αλήθεια έλεγα, (και) εκεί κατέβαινα. Το ότι δεν περνούσα πάντα την είσοδο της σχολής μου αποτελεί μια ασήμαντη λεπτομέρεια.

Διαβάστε περισσότερα

Επόμενη στάση: Σύνταγμα

Έφτασε η στιγμή για τη μεγαλύτερη πρόκληση, για τη ναυαρχίδα όλων των στάσεων. Παρουσιαστήκαμε σαν έτοιμοι από καιρό.

Μετά την Ακρόπολη και τις τρομερές μας ανακαλύψεις, ήρθε η ώρα για τη δυσκολότερη ίσως αποστολή της επιχείρησης Μετρό. Την πιο κεντρική στάση από όλες, τη βασίλισσα όλων των γραμμών, τη μια και μοναδική στάση Σύνταγμα.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3

Δεν είναι παιχνίδι, είναι η πρώτη ελευθερία

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Κάθεται στο παγκάκι με την μπάλα του περιμένοντας συμπαίκτες, αλλά ποιος παίζει μπάλα όταν έχει ποδήλατο;

Photos

Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια, ο Τιτανικός σηκώνει 11 Όσκαρ

Τα Όσκαρ του 1998 ήταν θρίαμβος για τον 'Τιτανικό' που ακόμα δεν είχε ολοκληρώσει την πορεία του στις αίθουσες. Ανάμεσα στα 11 βραβεία του, το Όσκαρ Ηχητικών Εφέ το παρέδωσε στον παρουσιαστή Mike Myers o Bart the Bear, μια αρκούδα-ηθοποιός που είχε συμμετάσχει σε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ. (Φωτογραφίες: Associated Press)

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.