AP Photo/Laurent Cipriani
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

4 γερά αουτσάιντερ προβλέπουν την 1η αγωνιστική του Μουντιάλ

Ένα μοντέλο, ένας σεκιουριτάς, ένας ντελιβεράς κι ένας βετεράνος καταθέτουν τα προγνωστικά τους για τα παιχνίδια της Ρωσίας.

Ο σκάρτος μήνας που κρατάει ένα Μουντιάλ αποτελεί την μοναδική περίοδο μέσα σε μια τετραετία που ο καιρός πέφτει από την πρώτη θέση και γίνεται το δεύτερο δημοφιλέστερο θέμα συζήτησης στον πλανήτη.

Κανείς δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει ή να σε περάσει για τρελό αν του πιάσεις την κουβέντα για το Μουντιάλ. Είτε πρόκειται για την γιαγιά του κάτω ορόφου με την οποία δεν είχες μιλήσει ποτέ μέχρι σήμερα, είτε για τον κύριο που πουλάει μούσμουλα στη λαϊκή. Ίσα ίσα οι δύο συγκεκριμένοι τύποι ανθρώπων μπορεί να σου δώσουν και τα καλύτερα προγνωστικά.

Με αφορμή την παραπάνω σκέψη και την αμπαλοσύνη που μας διακατέχει, η οποία καθιστά τα δικά μας προγνωστικά απαγορευτικά, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας θα μιλάμε με 4 ανθρώπους που δεν είναι τα πρώτα ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό, όταν ακούς τη λέξη Μουντιάλ.

Θα ζητάμε τα προγνωστικά της Ελεάννας Παλαιολόγου, του Θοδωρή Αρμύλαγου (δεινός σκόρερ μεν, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δε), του Δημήτρη που δουλεύει ως σεκιούριτι στα γραφεία της 24MEDIA και του Τζουλιάνο που μας φέρνει κάθε μέρα καφέδες και σνακς στο γραφείο από το Coffix.

Θα δημοσιεύουμε τις προβλέψεις τους για κάθε αγωνιστική και στη συνέχεια για κάθε γύρο της διοργάνωσης, διατηρώντας παράλληλα ένα άτυπο πρωταθληματάκι μεταξύ τους. Για κάθε ακριβές σκορ που θα πιάνει κάθε ένα από τα αουτσάιντερ μας, θα παίρνει 3 πόντους, ενώ για κάθε σωστό σημείο (1, X, 2), θα παίρνει 1 πόντο. Μεταξύ μας, δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει πώς θα ανταμείψουμε το νικητή.

Ελεάννα Παλαιολόγου

Η Ελεάννα Παλαιολόγου (η νέα εθνική μας Λολίτα) μπορεί να φαντάζει (αρχικά) ως το απόλυτο αουτσάιντερ του παιχνιδιού, όμως είναι από τις γυναίκες που ξέρουν και από ποδόσφαιρο, αλλά και τι είναι το οφσάιντ. Δεν πιστεύει ότι είναι καλή τόσο καλή στις προβλέψεις, όμως ακολουθεί το ένστικτό της που σπάνια κάνει λάθος. Αγαπημένη της ομάδα στο Μουντιάλ είναι το Μαρόκο, ενώ μισεί τη Σακίρα που της ‘έφαγε’ τον Ζεράρ Πικέ.

Θοδωρής Αρμύλαγος

Ο Θοδωρής Αρμύλαγος είναι η ελληνική μπάλα των ’90s. Έκανε παπάδες στον Πανηλειακό με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, όταν οι Πυργιώτες ανέβηκαν για πρώτη φορά στην Α Εθνική, ενώ έχει βγει πρώτος σκόρερ σε όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί, σε όλες τις κατηγορίες του επαγγελματικού και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της χώρας. Τις πρώτες του προβλέψεις μάς τις έδωσε από τη Σίφνο, όπου βρίσκεται για τη συμμετοχή του σε αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Δημήτρης, σεκιουριτάς

Ο Δημήτρης είναι ο άνθρωπος με τον οποίο έχουμε ανταλλάξει τα περισσότερα ‘καλημέρα’ και ‘καλησπέρα’ την τελευταία διετία, κατά τη διάρκεια της οποίας τα γραφεία της 24MEDIA βρίσκονται στη Συγγρού. Βρίσκεται συνεχώς στο γραφείο του στην είσοδο του κτιρίου, με το άγρυπνο βλέμμα του παρακολουθεί τις κάμερες για ύποπτες κινήσεις γύρω από την εταιρεία και μας ενημερώνει σε περίπτωση που κάποιος μας έχει στείλει ένα δέμα για να το παραλάβουμε. Το ποδόσφαιρο δεν είναι το φόρτε του, αλλά είπε να δοκιμάσει την τύχη του.

Τζουλιάνο, ντελιβεράς

Ο Τζουλιάνο εργάζεται τα τελευταία 5 χρόνια ως ντελιβεράς, έχοντας δουλέψει σε πιτσαρία, σουβλατζίδικο, καφετέρια και κινέζικο. Τον γνωρίσαμε επειδή μας φέρνει κάθε μέρα στο γραφείο καφέδες και φαγητό από το Coffix και όταν του ζητήσαμε να πάρει μέρος στις προβλέψεις, προσφέρθηκε να μας πει μέχρι και τα ημίχρονα-τελικά. Παίζει φανατικά στοίχημα και δηλώνει σίγουρος για τη νίκη του.

Δεν γίνεται ν’ αφήσουμε ασχολίαστο το 1-2 στο Αίγυπτος-Ουρουγουάη, στο οποίο συμφωνούν και τα τέσσερα αουτσάιντερ μας, ενώ από τρία ίδια σκορ έχουμε και στο Αργεντινή-Ισλανδία (3-0) και στο Πολωνία-Σενεγάλη (0-0). Γενικώς, οι προβλέψεις της πρώτης αγωνιστικής είναι αρκετά συντηρητικές και στηρίζουν φουλ τα φαβορί, κάτι που λογικά θα αλλάξει στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Καλό Μουντιάλ σε όλους!

(Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo/Laurent Cipriani)

> Από τις 14 Ιουνίου και ως τις 15 Ιουλίου, το Oneman ζει, αναπνέει και γράφει για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Και τρώει μουντιαλικά και πλουσιοπάροχα γεύματα με αυθεντικό γύρο Nostimost, ιδανικά για να συνοδεύουν μεγάλα ποδοσφαιρικά ματς και μεγάλες συζητήσεις για μπάλα.

> Σήμερα, απόλαυσε τους αγώνες σου με λαχταριστά σπιτικά πιτόγυρα. Για τέσσερα τυλιχτά, θα χρειαστείς μία συσκευασία ελληνικού γύρου Νostimost, περίπου 5′ λεπτά προετοιμασίας και άλλα 5′ ζέσταμα στο φούρνο. Προλαβαίνεις να τα φτιάξεις και στο ημίχρονο.

Γραφτείτε στο Newsletter του Oneman, για μοναδικό, μουντιαλικό περιεχόμενο που θα λαμβάνετε πρώτοι, πριν ανέβει στο site.