Ο Eric Frechon στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια της Σπονδής - News of the brands - News of the brands
 

Ο Eric Frechon στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια της Σπονδής

Ο πολυβραβευμένος Γάλλος chef και κάτοχος 3 αστεριών Michelin, Eric Frechon ήρθε στην Αθήνα για μόλις 48 ώρες, με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας του διάσημου εστιατορίου.
SHARES

Ο διεθνούς φήμης chef αρχικά το Σάββατο 4 Ιουνίου μίλησε σε εκπροσώπους του Τύπου για την ιδιαίτερη σχέση και φιλία ετών που το συνδέει με τον Απόστολο Τραστελη, αναλύοντας παραλληλα τη φιλοσοφία του και το «δεσιμο» του με το εμβληματικό εστιατόριο. Παράλληλα, την Κυριακή 5 Ιουνίου , οι λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας είχαν  την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα ολοκληρωμένο μενού, το οποίο ξεκίνησε με θαλασσινά σαλιγκάρια με κάρυ, τσιπς από φύκια, γαρίδες ταντούρι και σουφλέ ρυζιού με μελάνι σουπιάς, συνέχισε με ένα ταρτάρ από τομάτες, τσιπούρα σωτέ με χαβιάρι από μελιτζάνα και σέλα από αρνί γάλακτος ψημένο σε κρούστα από Nori & Piment d’Espelette, και έκλεισε με φράουλες του δάσους και ένα ιδιαίτερο γλυκό με ψήγματα χρυσού.

Η  Σπονδή δημιουργήθηκε από τον Απόστολο Τραστέλη το 1996 αλλάζοντας το προφίλ της ελληνικής γαστρονομίας. Στο πέρασμα των χρόνων έχει βραβευθεί ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα από πολλούς θεσμούς, ενώ ορόσημα στην πορεία του ήταν η βράβευση με αστέρι Michelin για πρώτη φορά το 2002 με την επιτυχία να επαναλαμβάνεται το 2008 με το δεύτερο αστέρι, θέτοντας ακόμα υψηλότερα τον πήχη για τα εστιατόρια στην Ελλάδα. Επιπλέον, έχει συμπεριληφθεί αρκετές φορές στη λίστα του  περιοδικού “Restaurant Magazine”,με τα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, με κορυφαία θέση την 53η .

 

Λίγα λόγια για τον Eric Frechon

Στα 51 του χρόνια ο Eric Frechon,Executive Chef του Le Bristol στο Παρίσι, βρίσκεται εδώ και 35 χρόνια στο χώρο των εστιατορίων. Γεννημένος στη Νορμανδία, απέκτησε την πρώτη του μαγειρική εμπειρία σε ηλικία μόλις 13 ετών, όταν προκειμένου να αποκτήσει το πρώτο του ποδήλατο χρειάστηκε να εργαστεί στο εστιατόριο στη γενέτειρά του. Η καριέρα του ξεκίνησε επίσημα στα 17 του, όταν πήγε στο Παρίσι, όπου ενσωματώθηκε στην ομάδα του jean Sabine στο ‘La Grande Cascade’, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε δίπλα στους μεγαλύτερους διεθνείς chefs, όπως οι Emile Tabourdiau, Claude Deligne, Patrick Bausier και Christian Constant. Το 1996 άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στο Παρίσι, ενώ το 1999 επέστρεψε στο Le Bristol ως Executive Chef. Το 2001 κέρδισε το 2ο αστέρι Michelin, στη συνέχεια έλαβε τον τίτλο του Ιππότη της Legion d’ Honneur το 2008 από τον τότε Πρόεδρο της Γαλλίας Nicolas Sarkozy, ενώ το 2009 απέκτησε το 3ο αστέρι Michelin, καθώς και βραβεία από τα The Daily Meal, Saveur US και World Luxury Hotel Awards.

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Longread

Ηρακλειά: Τρεις μαθητές και γύρω γύρω θάλασσα

Περάσαμε 48 ώρες με τους ανθρώπους που δίνουν ζωή στο μονοθέσιο δημοτικό σχολείο του νησιού.

Best of Network

Αναβάθμιση της οικονομίας και στο βάθος χρέος

Σήμα εξόδου από το μνημόνιο, αλλά και ένδειξη πως θα δοθεί στη χώρα η ελάφρυνση χρέους δίνουν η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από τον Fitch, αλλά και τα θετικά σχόλια για το γεγονός στον γερμανικό Τύπο

Το μήνυμα Κοτζιά, η απάντηση της Άγκυρας και η επιχείρηση 'εκτόνωσης' της έντασης

Η απάντηση της Άγκυρας στο ΥΠΕΞ, οι επαφές Μητσοτάκη με Γιλντιρίμ και Τσαβουσογλου και η προσπάθεια της Τουρκίας να ρίξει τους τόνους στον απόηχο της έντασης στα Ίμια, όταν η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού

 

Το μπορείς αυτό που έχεις γίνει;

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Mια τελευταία φορά. Τον άκουσε από την αρχή ως το τέλος. Περισσότερο από την μουσική και τα λόγια περίμενε να ακούσει τα χτυπήματα και τις μικρές χαρακιές που τις θυμόταν μία μία.

Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.