PUBLI

Release Athens 2016

Το 2016, το Fuzz Live Music Club κλείνει 10 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στα συναυλιακά δρώμενα της Αθήνας.  Με τη συμπλήρωση αυτής της δεκαετίας, αισθανθήκαμε πως, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε ένα ακόμα βήμα.

Το Release Athens φιλοδοξεί να φέρει νέα πνοή στη μουσική πραγματικότητα της χώρας μας και να εξελιχθεί σε έναν θεσμό με πραγματικό ενδιαφέρον, ευελπιστώντας να φέρει κοντά μας ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας σκηνής, προσφέροντας συγκινήσεις σε ένα ελληνικό κοινό που μάλλον έχει κουραστεί από τις συνεχείς επαναλήψεις και αναζητεί την ποικιλία και την πολυχρωμία των γνωστών φεστιβάλ του εξωτερικού.

Ελπίζουμε να είναι η ευχάριστη έκπληξη για το καλοκαίρι του 2016 και – γιατί όχι – για εκείνα που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια, “απελευθερώνοντας την Αθήνα” από τη σκοτεινιά και τη μιζέρια που δυστυχώς μας έχει επιβληθεί από παντού μέσα από τη δύναμη της καλής μουσικής, του πολιτισμού και της αληθινής διαδραστικότητας που πρέπει να χαρακτηρίζει μια τέτοια διοργάνωση.

Τα 20 ονόματα που απαρτίζουν το φετινό line-up είναι:

PJ Harvey, Sigur Ros, Beirut, Parov Stelar, The Brian Jonestown Massacre, The Black Angels, Slowdive, Daughter, Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox, Chinese Man, DIIV, Cass McCombs και Irene Skylakaki, RSN, Closer, Theodore, Moa Bones, GAD., The Noise Figures, Afformance!

 

Πληροφορίες:

Εισιτήρια

Η διάθεση των εισιτηρίων για όλες τις ημέρες του Release Athens 2016 συνεχίζεται προς 120 ευρώ για ολόκληρο το φεστιβάλ: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt και το https://www.viva.gr/tickets/music/plateia-nerou/release-athens-2016/

Από την 1η Μαϊου, η τιμή για κάθε ημέρα του φεστιβάλ θα διαμορφωθεί στα 39 ευρώ.

Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 45 ευρώ.

Όλα τα εισιτήρια διατίθενται και σε 3 άτοκες δόσεις, με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, στο www.viva.gr.

Επισκεφτείτε το site του Release Athens για περισσότερες πληροφορίες.

Πρόσβαση

Πλατεία Νερού (Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου): Δέλτα Φαλήρου, στη διασταύρωση της Λ. Συγγρού με τη Λ. Ποσειδώνος (Παραλιακή), ανάμεσα στο Κλειστό του Tae Kwon Do και το Beach Volley και δίπλα στη θάλασσα.

Η πρόσβαση είναι εύκολη, τόσο με τα Μέσα Μεταφοράς όσο και με αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο parking 2.500 θέσεων.

TO LINE-UP

Tετάρτη 1 Ιουνίου: BEIRUT + DAUGHTER + CASS McCOMBS

+ IRENE SKYLAKAKI + MOA BONES

BEIRUT

Ένας νεαρός Αμερικάνος που παίζει πανέμορφη μελωδική indie / world μουσική, με έμφαση στα Βαλκανικά ηχοχρώματα, μαζί με τη μπάντα του η οποία φέρει το όνομα μίας πόλης της Μέσης Ανατολής! Μάλλον η συντομότερη περιγραφή που θα μπορούσαμε να δώσουμε για τους Beirut, το πολυαγαπημένο συγκρότημα που σχημάτισε ο Zach Condon στη Santa Fe, πριν από 10 χρόνια, κατακτώντας σταδιακά το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο και την Ελλάδα!

Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν αληθινή γιορτή της μουσικής του κόσμου. Στην Ελλάδα τους είδαμε πριν από πολλά χρόνια, το 2007, όταν ακόμα ήταν σχετικά άγνωστοι. Ο Zach, μία πολύ σεμνή παρουσία (και προσωπικότητα) με μια απίστευτα ζεστή φωνή, είναι ο μπροστάρης μιας μεγάλης μπάντας που αποτελείται από διάφορα πνευστά, έγχορδα και κρουστά, αναπαράγοντας με ιδιαίτερη πιστότητα και μεγαλύτερη αμεσότητα τον ήχο και την μοναδική ατμόσφαιρα της δισκογραφίας των Beirut. Χαρακτηριστικότερα όλων, η γνώριμη τρομπέτα, το φλικόρνο και το ukulele, που στα χέρια του Condon γίνονται ιδανικοί αγωγοί μεταδίδοντας στους θεατές την απίστευτη ομορφιά και τη γλυκειά μελαγχολία που διέπει τη μουσική αυτής της υπέροχης μπάντας, που δικαίως θεωρείται μία από τις πιο αγαπημένες του ελληνικού κοινού τα τελευταία χρόνια. Η 1η Ιουνίου θα είναι μία μαγική βραδιά!

DAUGHTER

Σχηματίστηκαν το 2010 στην Αγγλία από την γεννημένη στο Βόρειο Λονδίνο, από Ιρλανδο-Ιταλούς γονείς, Elena Tonra και τους Igor Haefeli (κιθάρα) και Remi Aguillela (drums). Το ντεμπούτο τους, “If You Leave”, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2016 και απέσπασε τρομερές κριτικές. Γεμάτο πανέμορφα μελωδικά κομμάτια, σχεδόν κρυστάλλινης ομορφιάς, όπως τα “Youth”, “Still”, “Smother”, “Touch”, “Amsterdam”, “Winter”, το album γνώρισε αμέσως και εμπορική επιτυχία, ενώ σχεδόν όλα τα προαναφερθέντα τραγούδια ακούστηκαν σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές.

Τον Ιανουάριο του 2016, κυκλοφόρησαν τη δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους, “Not To Disappear”. Με στοιχεία που φέρνουν στο νου καλλιτέχνες όπως η PJHarvey, οι MassiveAttack, οι LondonGrammar, οι BeachHouse, ακόμα και τους Cure (ιδίως στον τρόπο που ηχούν οι κιθάρες τους), αλλά πάντα με ένα δικό τους προσωπικό στυλ, οι Daughter συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία.

CASS McCOMBS

O Cass McCombs είναι ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς συνθέτες και τραγουδοποιούς των τελευταίων δέκα χρόνων. O χαρακτηρισμός του ως ο πιο συναρπαστικός εκπρόσωπος της indie-folk πιθανότατα τον περιορίζει, καθώς ο 38χρονος Καλιφορνέζος έχει εξερευνήσει δεκάδες μουσικά είδη.

Από το 2003 έως σήμερα έχει κυκλοφορήσει επτά δίσκους, μια συλλογή με b sides και ακυκλοφόρητα και ένα EP, με μια μόνιμη μπάντα, στην οποία ο ίδιος θεωρεί πως είναι απλά ένα μέλος της.

Εξερευνεί αδιάκοπα την Αμερικανική folk, αλλά ουδέποτε έχει ακουστεί ίδιος σε διαφορετικούς δίσκους, ή έχει κάνει ίδια συναυλία – όπως τουλάχιστον λέει ο μύθος. Mε το ½ του… εγκεφάλου του να ακουμπά στην πλήρη ελευθερία που πρόσταζε το πνεύμα της αντικουλτούρας των 60’s και το άλλο μισό μόνιμα ανήσυχο στο σήμερα.

Ιrene Skylakaki (Ειρήνη Σκυλακάκη)

Η Ειρήνη Σκυλακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Κυκλοφόρησε τον πρώτο αγγλόφωνο δίσκο της “Wrong Direction” το 2012 ενώ το 2014 ήρθε το “Before Dawn” που έγινε αμέσως επιτυχία.

Ακολούθησαν συναυλίες στο Fuzz, στην ταράτσα του gazARTE και τον Ιανό. Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Ειρήνη επέστρεψε στο Λονδίνο για να κυνηγήσει το όνειρο της και εκτός Ελλάδας και να ηχογραφήσει τον τρίτο της δίσκο. Εκεί γνώρισε τον Danton Supple, παραγωγό μεταξύ άλλων του “Χ&Υ’ των Coldplay, ο οποίος ανέλαβε να κάνει την παραγωγή του τρίτου της δίσκου. Η Ειρήνη έρχεται στο Release Athens 2016 με την πολυμελή της μπάντα.

Moa Bones

Ο Μoa Bones (Δημήτρης Αρώνης) είναι τραγουδοποιός  και πολυοργανίστας, γεννημένος στην Αθήνα το 1981.  Έχοντας ήδη ενεργή παρουσία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα, ως  τραγουδιστής και κιθαρίστας των Modrec, κυκλοφόρησε το  ντεμπούτο album του “Aquarelles” το 2010 στην Restless Wind. Το Μάιο του 2015 επανήλθε με το νέο “Spun”, που  κυκλοφόρησε από την Inner Ear Records και το οποίο υποδέχτηκαν με θέρμη, κριτικοί και κοινό. Αυτό τον καιρό ξεκινά μια καινούρια περίοδος για τον Moa Bones, καθώς ηχογραφεί καινούριο υλικό και ξεκινά να διαφοροποιεί το concept στις συναυλίες του.

Παρασκευή 3 Ιουνίου: PAROV STELAR + CHINESE MAN + SCOTT BRADLEE’S POSTMODERN JUKEBOX + RSN + GAD.

PAROV STELAR

O Marcus Fuereder, γνωστότερος με το καλλιτεχνικό του όνομα Parov Stelar, είναι ο πιο επιτυχημένος Αυστριακός μουσικός διεθνώς. Αποκαλείται ιδρυτής του electro swing και μαζί με τη μπάντα του, Parov Stelar Band, είναι περιζήτητοι σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο μοναδικός του ήχος, η προσωπική του προσέγγιση στον τομέα της παραγωγής και ο ανορθόδοξος συνδυασμός διάφορων μουσικών ειδών τον έκανε γρήγορα star της ανερχόμενης σκηνής.

Η μουσική του συνδυάζει στοιχεία από jazz, house, electro και breakbeat και στην κυριολεξία ακούγεται παντού! Ταινίες, τηλεοπτικά shows, διαφημίσεις και, φυσικά, στο ραδιόφωνο όπου – ιδίως στην Ελλάδα – ο Parov Stelar αποτελεί ίσως το πιο αγαπημένο όνομα τόσο των παραγωγών όσο και του κοινού.

Όλα αυτά φροντίζει να τα αποδεικνύει και στις ζωντανές του εμφανίσεις, οι οποίες μάλλον αποτελούν και τον βασικότερο λόγο της μεγάλης δημοτικότητάς του αφού είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο διασκεδαστικά live acts που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή. Ο Parov Stelar και η μπάντα του έχουν ξεσηκώσει το κοινό σε πάνω από 600 συναυλίες τα τελευταία χρόνια, παίζοντας παντού!

SCOTT BRADLEE’S POSTMODERN JUKEBOX

Αν είστε λάτρης καθετί vintage, οι Postmodern Jukebox είναι η μπάντα που θα λατρέψετε! Swing, jazz, fox-trot, o soul ήχος της Motown και εικόνες από τον “Υπέροχο Γκάτσμπι”. Το μουσικό όχημα του πιανίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή Scott Bradlee ξεκίνησε το 2013 βάζοντας σκοπό να διασκευάσει εκατοντάδες μεγάλες επιτυχίες της εποχής μας – και όχι μόνο – με ένα στιλ που παραπέμπει απευθείας στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

Έχοντας σχεδόν 2 εκατομμύρια ακόλουθους στο YouTube (και πάνω από… 500 εκατομμύρια views!), παρουσιάζουν κάθε εβδομάδα, από το σαλόνι (!) του Bradlee στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, ένα νέο τραγούδι. Από Lady Gaga, Adele και Katy Perry  σε Radiohead, White Stripes και Cure και από εκεί σε Beyonce, Taylor Swift και Gwen Stefani, για να πάρετε μόνο μια ιδέα.

CHINESE MAN

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2004, από τους High Ku, Sly και Zé Mateo, υπό την καθοδήγηση του μυστυριώδους μέντορα Chinese Man. Το κομμάτι “I’ve Got That Tune” αλλά και η ακούραστη συνεχής παρουσία τους σε DJ Sets εκτόξευσαν το όνομά τους στους κύκλους της hip hop σκηνής – και όχι μόνο.

Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από το hip hop, αλλά ταυτόχρονα ενσωματώνει στοιχεία από dub, afrobeat, swing, jazz, καθώς και από πιο παραδοσιακές φόρμες. Μπορεί η έδρα τους να βρίσκεται στη Μασσαλία, αλλά το hip hop όραμά τους είναι παγκόσμιο και αυτό φαίνεται σε κάθε νέο τους βήμα, όπως το πιο πρόσφατο studio album τους, “Racing With The Sun”.

Τα εκρηκτικά τους live στη χώρα μας, τους έχουν χαρίσει ένα ήδη μεγάλο και φανατικά πιστό κοινό!

RSN

Παραγωγός, DJ και μουσικός, ο RSN ξεκίνησε σε μικρή ηλικία έχοντας ως βάση τα ακούσματα της golden era της hip-hop αλλά και της jazz/ hip-hop. Αργότερα, με άξονα τη soul, funk και trip hop μουσική, κυκλοφόρησε τις προσωπικές του δουλειές: “Μuddy roads” (2011), “Rsn – Play that funky music” (2012) και “We got Music”, σε συνεργασία με τη soul vocalist Esterina (2013), και λίγους μήνες πριν τη νέα του δουλειά “Analog Memories” με συμμετοχές από Ελλάδα αλλά και εξωτερικό. Από το 2009 μέχρι σήμερα, συμμετέχει ως Dj στο βρετανικό συγκρότημα Belleruche, κορυφαίο στην παγκόσμια turntable soul σκηνή.

GAD.

Οι GAD. είναι σίγουρα η πιο γνωστή εγχώρια alternative pop μπάντα της τελευταίας δεκαετίας. Μετρώντας ήδη έντεκα χρόνια δισκογραφικής παρουσίας, εξακολουθούν να έχουν συνεχές airplay στα ελληνικά ραδιόφωνα με τραγούδια όπως το “Waves”, “The End Of The Road”, “This Light In You”.

Αυτό όμως που τους χαρακτηρίζει περισσότερο από καθετί είναι τα πολύ δυνατά τους live, όπου ξεδιπλώνουν εμφατικά τις new wave καταβολές τους και τα ακούσματα τους από την βρετανική σκηνή της δεκαετίας του ‘80 και του ΄90.

Τρίτη 7 Ιουνίου: PJ HARVEY + THE BRIAN JONESTOWN MASSACRE + SLOWDIVE + CLOSER + THE NOISE FIGURES

PJ HARVEY

Ξεκινώντας κάποιος να γράφει για το ποια είναι η PJ Harvey, τι έχει επιτύχει σε αυτά τα περίπου 30 χρόνια που βρίσκεται στο προσκήνιο, ποια είναι η επίδρασή της στην παγκόσμια μουσική σκηνή και η εν γένει θέση της στο στερέωμα του rock’n’roll, από τη γέννησή του μέχρι σήμερα, το πιο πιθανό είναι να αναρωτηθεί για το πόσες σελίδες μπορεί να γεμίσει και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση.

Η αναγνώριση που έχει γνωρίσει από κοινό και κριτικούς είναι πέρα από κάθε σύγκριση. Άλλωστε, είναι η μοναδική που έχει κερδίσει δύο φορές το Mercury Prize, το ετήσιο βραβείο για τον καλύτερο δίσκο της Βρετανίας, για τα εκπληκτικά albums “Stories From The City, Stories From The Sea” 2001) και “Let England Shake” (2011).

H PJ Harvey είναι ένα από τα ελάχιστα ονόματα που έχουν να επιδείξουν μία τόσο πολυετή πορεία με τέτοια αξιοζήλευτη δημιουργικότητα και συνέπεια. Χωρίς υπερβολή, η θέση της στην κορυφή είναι σχεδόν μοναχική… Μια συναρπαστική πορεία σχεδόν 25 ετών συνεχίζεται μέχρι σήμερα, όπου η PJ Harvey, μετά από “σιωπή” πέντε ετών, πραγματοποιεί μία επιστροφή στη δισκογραφία με το 9o album της, “The Hope Six Demolition Project” και τις ζωντανές εμφανίσεις να αποτελούν ήδη το γεγονός της χρονιάς στον κόσμο της μουσικής.

THE BRIAN JONESTOWN MASSACRE

Χωρίς αμφιβολία, οι Brian Jonestown Massacre αποτελούν το όνομα – ορόσημο ολόκληρης της ψυχεδελικής σκηνής των τελευταίων 25 ετών και βασική επιρροή σχεδόν όλων των σύγχρονων psych-rock συγκροτημάτων, όπως οι Black Angels, Black Rebel Motorcycle Club, Allah-las, Dead Meadow, Wooden Shjips, Crystal Stilts, Asteroid #4, Black Lips, Night Beats, White Hills, Moon Duo, Follakzoid, Underground Youth, Wall Of Death, The Lucid Dream.

Απότο 1995, έχουν κυκλοφορήσει μία σειρά από εκπληκτικά albums από τα οποία ξεχωρίζουν το “Their Satanic Majesties’ Second Request” (1996), το “Give It Back” (1997), το “Bravery, Repetition and Noise” (2001), το “…And This Is Our Music” (2003), το “Aufheben” (2012), το “Revelation” (2014).

Ο ιδιοφυής Anton Newcombe και η πολυπληθής παρέα του, θα βρίσκονται στη σκηνή του Release Athens 2016 λίγες εβδομάδες μετά την νέα headliner συμμετοχή τους στο Levitation (πρώην Austin Psych Fest), το μεγάλο ψυχεδελικό φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο η Reverberation Appreciation Society των Black Angels, όπως άλλωστε και οι… αμέσως επόμενοι Slowdive.

SLOWDIVE

Ο αργός και ζαλιστικός ήχος τους σε παρασύρει σε μια δίνη από κιθάρες, με “κρυμμένες” μελωδίες που ανακαλύπτεις σε κάθε ακρόαση. Στέκουν ισάξια δίπλα από τους Ride, My Bloody Valentine, The Verve, Cocteau Twins και The Jesus and Mary Chain στο shoegaze – ή dreampop, αν προτιμάτε – ρεύμα, που επικράτησε στα τέλη των 80’s και μέχρι τα μέσα των 90’s. Αυτό που αποκαλείται συχνά “The Scene That Celebrates Itself’, καθώς οι μουσικοί των shoegaze συγκροτημάτων της εποχής δεν ήταν ουδέποτε ανταγωνιστικοί μεταξύ τους.

Oι Slowdive πλέον έχουν επιστρέψει για τα καλά, κοντά 20 χρόνια μετά. Μπορούν να συστήσουν εκ νέου τον ονειρικό κόσμο τους σε πολύ περισσότερο κοινό και, κυρίως, στις νεώτερες γενιές. Και με τη δική τους παρουσία, η βραδιά της 7ης Ιουνίου δεν θα έχει λόγια για να περιγραφεί!

Closer

Οι Closer αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερα σύνολα στο χώρο της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής, εδώ και δύο δεκαετίες. Έχουν μοιραστεί την σκηνή με τους Doves, Echo And The Bunnymen, Jesus And Mary Chain, Sonic Youth, Pulp, Garbage, Patti Smith, Moby, Puressence, Mercury Rev κ.α. To ντεμπούτο τους, “In The Market” (1998), θεωρείται ένας δίσκος ορόσημο. Μέσω της Chrysalis / ΕΜΙ, κυκλοφόρησαν διεθνώς  το “Suddenly Comes”  και το 2007 το τρίτο ολοκληρωμένο album που φέρει το όνομα του συγκροτήματος.  Οι Closer επιστρέφουν δυναμικά στην δισκογραφία με μια τριλογία  με το πρώτο μέρος, με τίτλο “Renaissance”, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2016.

The Noise Figures

Το αθηναϊκό psych rock δίδυμο έχει ήδη δύο δίσκους, τα “The Noise Figures” (2013) και “Aphelion” (2015), και συνεχείς περιοδείες σε Ελλάδα αλλά και Ευρώπη, με την φετινή (Mάρτιος και Απρίλιος) να αριθμεί 20 συναυλίες σε 10 χώρες, αφού αμέσως πριν είχε προηγηθεί περιοδεία σε πολλές ελληνικές πόλεις. Εχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους Black Rebel Motorcycle Club, Japandroids, Wooden Shiips. To συγκρότημα αποτελείται από τον Γιώργο Νίκα (φωνή, τύμπανα) και τον Στάμο Μπάμπαρη (κιθάρες, φωνή).

Δευτέρα 13 Ιουνίου: SIGUR ROS + THE BLACK ANGELS + DIIV + THEODORE + ΑFFORMANCE

SIGUR ROS

Η μεγαλύτερη post-rock μπάντα του πλανήτη προέρχεται από το Ρέυκιαβικ της Ισλανδίας και έχει πάρει το όνομά της από ένα κορίτσι, την αδελφή του τραγουδιστή / κιθαρίστα /πολυοργανίστα Jon Thor Birgisson, Sigurrós Elín. Οι Sigur Rós έγιναν γνωστοί με το δεύτερο album τους, “Ágætis Byrjun”, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1999 και γνώρισε πρωτοφανή παγκόσμια αποδοχή από κοινό, κριτικούς και, κυρίως, άλλους καλλιτέχνες και μπάντες. Παρότι τραγουδισμένος εξ’ ολοκλήρου στα Ισλανδικά – με χαρακτηριστικό γνώρισμα την σπάνια αιθέρια φωνή του Jonsi – και κυρίως αποτελούμενος από μακρόσυρτες ατμοσφαιρικές συνθέσεις, ο συγκεκριμένος δίσκος αιχμαλώτισε τους πάντες με τα απόκοσμα ηχοτόπια και την σχεδόν εξωγήινη ομορφιά του.

Πλέον, συνεχίζουν ως τρίο, όπως ακριβώς ξεκίνησαν πριν από 22 χρόνια, το 1994.Επιστρέφοντας στο τριμελές σχήμα με το οποίο ξεκίνησαν, πριν από 22 χρόνια στο Ρέυκιαβικ, και με τη συνοδεία εγχόρδων και πνευστών, έρχονται στο Release Athens 2016 για να παρουσιάσουν το μεγαλύτερο show της καριέρας τους, με κομμάτια από ολόκληρο τον κατάλογό τους, ακόμα και από το – παραγνωρισμένο στην εποχή του – ντεμπούτο τους,”Von”.

THE BLACK ANGELS

Ίσως η κορυφαία psych-rock εδώ και μία δεκαετία, οι Black Angels κατορθώνουν να αξιοποιούν τις επιρροές τους με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να ακούγονται απόλυτα σύγχρονοι και άμεσοι. Τα κομμάτια τους, άλλοτε μελωδικά και άλλοτε γεμάτα ένταση, αναγνωρίζονται αμέσως από όσους αρέσκονται στη συγκεκριμένη μουσική ενώ οι συναυλίες τους είναι αξέχαστες! Άλλωστε, μας έχουν προσφέρει ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά και κολλητικά κιθαριστικά riffs των τελευταίων ετών, που αμέσως μετά την πρώτη ακρόαση κυριολεκτικά σου στοιχειώνουν το μυαλό, όπως εκείνα στα “Young Men Dead”, “You On The Run”, Bad Vibrations”, “Love Me Forever” – για να θυμηθούμε τουλάχιστον ένα από κάθε album τους.

Σημείο αναφοράς για την ψυχεδελική σκηνή, όχι μόνο λόγω της αδιαμφισβήτητης καλλιτεχνικής τους οντότητας αλλά για την εν γένει δραστηριότητα και προσφορά τους, οι Τεξανοί θα επισκεφτούν ξανά τη χώρα μας συμμετέχοντας στο νέο φεστιβάλ της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί πως έρχονται στην Ευρώπη μόνο για αυτή την εμφάνιση, γιορτάζοντας 10 χρόνια από την κυκλοφορία του εμβληματικού πρώτου τους album, “Passover”!

DIIV

Οι DIIV έρχονται από τη Νέα Υόρκη στο Release Festival αμέσως μετά τη κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου δεύτερου δίσκου τους, “Is The Is Are”, που σηματοδοτεί – κυριολεκτικά – την αναγέννησή τους.

Το προσωπικό όχημα του Zachary Cole Smith – κιθάρα, φωνή, παραγωγή – έδωσε το στίγμα του με το ντεμπούτο του 2012, “Oshin”. Kάθε indie rock Μέσο, είδε το μέλλον με τους θριαμβευτικούς  χαρακτηρισμούς να συνοδεύουν κάθε εμφάνισή τους. Η αγάπη για το krautrock, το post-punk και το shoegaze, οι σκοτεινοί και γλυκόπικροι στίχοι, μετέτρεψαν σε ένα βράδυ τον Cole σε έναν νέο αντι-ήρωα, κάτι που ο ίδιος συντηρούσε με τη συμπεριφορά και τις δηλώσεις του. Ένα παιδί της Generation X των 90’s, είκοσι χρόνια μετά. Οι μαγικές μελωδίες παραπέμπουν στα τέλη των 80’s, η επανεφεύρεση του Αγγλικού new wave ήχου βρίσκει ιδανικούς εκφραστές, τέσσερις νεαρούς από το Brooklyn.

Theodore

O Theodore γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Συνδυάζει αρμονικά κλασσικούς με ηλεκτρονικούς ήχους και σε μια επαγγελματική πορεία 3 χρόνων έχει κυκλοφορήσει 2 προσωπικά albums (στα Abbey Roads Studios και Church Studios) και έχει συνθέσει μουσική για 6 θεατρικές παραστάσεις και ταινίες.

Ο Theodore ετοιμάζει μέσα στον Ιούνιο την ευρωπαϊκή κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου “It Is But It’s Not” (εδώ κυκλοφορεί από τον Οκτώβρη του 2015). Εχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων το Überjazz Festival του Αμβούργου, όπου η εμφάνισή του χαρακτηρίστηκε ως “μία από τις καλύτερες του φεστιβάλ” από τη γερμανική Die Welt.

Afformance

Οι Afformance το 2006 κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους, “A Glimpse To The Days That Pass” σε 500 αντίτυπα τα οποία εξαντλήθηκαν. Το 2013, διέθεσαν σε digital download μορφή τη δεύτερη δουλειά τους με τίτλο “Affection” και το 2015 το “Through Walls” σε CD. Συγκρότημα με πολύ δύσκολα κατατάξιμο ήχο και κινούμενοι στο χώρο του post-rock, οι Afformance  έχουν παίξει, σε Ελλάδα και εξωτερικό, μαζί με Maybeshewill, Grails, iLikeTrains, Maserati, Toundra, Kokomo, Labirinto, Syndrome μεταξύ πολλών ακόμα, ενώ έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως το Dunk! Festival στο Βέλγιο, το Plissken και το Defcon στην Αθήνα.