FAST AND FURIOUS

Η Furiosa έρχεται ως κακιά στα ‘Fast & Furious’

Αυτό το κάστινγκ είναι από μόνο του καλύτερο από τις μισές ταινίες της σεζόν.

Αυτό μας έρχεται κατευθείαν από την κατηγορία σπουδαίων πραγμάτων που δεν ήξερες πως είχες ανάγκη. Το “Fast & Furious” franchise, το οποίο όπως έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν υπεραγαπώ (έστω κι αν το “Furious 7” δεν ήταν το αγαπημένο μου κεφάλαιό του), προσθέτει διαρκώς φανταστικούς action ηθοποιούς με κάθε νέα ταινία του, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει πλέον σε μάχες σε ταράτσες με πολυβόλα και φλογοβόλα ανάμεσα σε Βιν Ντίζελ, The Rock και Τζέισον Στέιθαμ. Σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Τι θα ακολουθούσε μετά; Ποιος σύγχρονος τιτάνας θα γινόταν μέρος αυτού του ζηλευτού πάνθεον που οι χολιγουντιανοί θεοί έχουν ζωγραφίσει με ιδρώτα και βενζίνη;

Φυσικά και η Σαρλίζ Θερόν. Δε θα γινόταν να έχει συμβεί κάτι καλύτερο.

Η ίδια η Furiosa αυτοπροσώπως καταφθάνει στο franchise, λογικά όχι ως Furiosa βέβαια, αν και ζούμε σε μια τόσο meta εποχή όπου ο Τζόελ ΜακΧέιλ θα ερμηνεύσει τον Τσέβι Τσέις, οπότε ειλικρινά δεν είναι να είσαι και σίγουρος για τέτοια πράγματα. Δυο-τρία κλεισίματα του ματιού θα αρκέσουν ώστε να θεωρήσουμε πλέον κι επίσημα τα ‘Fast’ ως την κυρίαρχη μυθολογία της Γης του “Mad Max” πριν την Αποκάλυψη.

Αυτό σημαίνει πως ο The Rock θα εμφανιστεί στο επόμενο “Mad Max”;

Συγγνώμη, σκεφτόμουν.

 

Επιστρέφουμε. Η Θερόν θα ακολουθήσει σε ένα franchise που έχει αναδείξει την Γκαλ Γκαντότ (Wonder Woman), έχει για επίσης κεντρική ηρωίδα της Μισέλ Ροντρίγκεζ, ενώ είχε μεγάλο ρόλο για την Τζίνα Καράνο, την Μέρυλ Στριπ των ηρωίδων δράσης.

Στη σειρά:

Το “Fast8: Fast & Furiosa” θα ξεκινήσει γυρίσματα σε λίγες μέρες με σκηνοθέτη τον Γκάρι Γκρέι του “Straight Outta Compton” (εγκρίνω και στηρίζω) και θα βγει στις αίθουσες τον επόμενο Απρίλιο. Σε ένα χρόνο από τώρα φίλοι μου θα βλέπουμε την Σαρλίζ Θερόν και τα αμάξια της να τα βάζει με τον Βιν Ντίζελ και τον The Rock. Έτσι, μια σκέψη για να μας βοηθήσουμε να βγάλουμε ένα δύσκολο 2016.

Και τώρα, γκιφάκια από το “Mad Max: Fury Road”.