ENTERTAINMENT

Η J.K. Rowling μας προσκαλεί: Πρώτο μεγάλο τρέιλερ ‘Fantastic Beasts’

Το περιμέναμε καιρό. Το πρώτο τρέιλερ του νέου χαριποτερικού franchise έφτασε. Και κάτι κουβαλάει στη βαλίτσα του.

Φυσικά το ξέραμε. Εννοώ, ναι, η saga του Χάρι Πότερ ολοκληρώθηκε, αλλά πάντα ξέραμε πως δεν ολοκληρώθηκε οριστικά και ερμητικά, επειδή αυτού του βεληνεκούς οι ήρωες ζουν για πάντα. Το ζητούμενο για την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και τον μαγικό της κόσμο δεν ήταν ποτέ το αν θα συνεχίσει να λέει ιστορίες σε αυτόν, αλλά οι όροι με τους οποίους θα το έκανε. Είναι πραγματικά δύσκολο όταν ελέγχεις ένα από τα μεγαλύτερα franchise του Χόλιγουντ να διατηρήσεις μια δημιουργική συνέπεια, όμως η συγγραφέας μοιάζει αποφασισμένη να το καταφέρει.

Έτσι, το μεν επίσημο στόρι του Χάρι συνεχίζεται με έναν αναμφίβολα ξεχωριστό τρόπο, με το ‘Cursed Child’ σε θεατρικό στο Λονδίνο, που θα το δούμε όταν έρθει η ώρα και θα σας γράψουμε για αυτό. Αλλά σε κάτι πιο μαζικό και άμεσο, ο κόσμος του Χάρι μεγαλώνει και στο σινεμά, επειδή φυσικά και θα έπρεπε να συμβεί κι αυτό. Αντί λοιπόν η Ρόουλινγκ να κανιβαλίσει την ιστορία και τους ήρωές της, επέλεξε να μεταφέρει τη δράση στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, και μάλιστα σε άλλη χώρα.

Το ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ ακολουθεί τον Νουτ Σκαμάντερ στη Νέα Υόρκη, κι αν αυτό το τρέιλερ είναι ένδειξη, τότε πρόκειται να μεγαλώσει εντυπωσιακά το σύμπαν του Πότερ. Η πλοκή της ταινίας, που σηματοδοτεί μάλιστα το συγγραφικό ντεμπούτο της ίδιας της Ρόουλινγκ στο σινεμά, δεν είναι ακόμα απόλυτα σαφής, όμως εκτός από μια πιο εκτεταμένη ματιά στο έξοχο καστ (που συμπεριλαμβάνει και τον Κόλιν Φάρελ, αλλά και Σαμάνθα Μόρτον, Έζρα Μίλερ, Κάθριν Γουότερστον, και φυσικά τον Έντι Ρεντμέιν στο κέντρο), αφήνει υπόνοιες και για ένα έντονα πολιτικό στόρι με νύξεις περί μεταναστών και κουλτούρας φόβου- θεματικές που η Ρόουλινγκ έτσι κι αλλιώς άγγιζε και στα βιβλία του Χάρι Πότερ, ιδίως τα 3 τελευταία.

Ιδού και το υποτιτλισμένο τρέιλερ:

 

Γνώριμες νότες αντηχούν από την αρχή ως το τέλος, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Το τρέιλερ ανοίγει με αναφορές στο Χόγκουαρτς και στον Άλμπους Ντάμπλντορ, πριν καταλήξει στην επαναφορά του θρυλικού μουσικού θέματος του Τζον Γουίλιαμς. Στο τέλος, ο Νουτ Σκαμάντερ βουτάει μες στη βαλίτσα των θαυμάτων του και μας προσκαλεί, με μια κίνηση του χεριού, να τον ακολουθήσουμε.

Πάμε;

Duh.

*Το ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 17 Νοεμβρίου.