ENTERTAINMENT

Οι 36 φωτογραφίες με τον John Malkovich που πρέπει να δεις

Ο φωτογράφος Sandro Miller συνεργάζεται με τον John Malkovich στο δεύτερό τους πρότζεκτ μαζί και το αποτέλεσμα είναι απίστευτο.

Η αναπαραγωγή και αναδημιουργία διάσημων φωτογραφιών δεν είναι κάτι καινούριο. Η πιο πρόσφατη, μάλιστα, περίπτωση ήταν αυτή του James Franco, με τον ηθοποιό να βάζει τον εαυτό του στις φωτογραφίες της βραβευμένης Cindy Sherman, με εξαιρετικά αμφίβολα αποτελέσματα.

Ο Sandro Miller, όμως, και η εμμονική σημασία του στη λεπτομέρεια, δημιούργησαν μία έκθεση re-photography με μοντέλο τον John Malkovich, που έχει ταξιδέψει από την Αμερική μέχρι τη Γαλλία και την Πολωνία και πρόσφατα προσγειώθηκε και στη γκαλερί της Yancey Richardson.

Η έκθεση Homage: Malkovich and the Masters δεν είναι η πρώτη αφορμή συνεργασίας του Malkovich με τον φωτογράφο. Το 2011, μάλιστα, πρωταγωνίστησε στο σύντομο βίντεο Butterflies του φωτογράφου, το οποίο βραβεύτηκε στο Cannes Lions International Festival of Creativity.

Η εικοσαετής πλέον επιτυχημένη συνεργασία και στενή φιλία των δύο, οδήγησε σε ακόμα ένα κοινό πρότζεκτ, μία ωδή σε άλλους μάστερ της κάμερας, όπως η Annie Leibovitz, ο Yousuf Kash, η Diane Arbus και ο Andres Serrano. Άλλωστε, πόσα άλλα πρόσωπα μπορείς να σκεφτείς τόσο εκφραστικά όσο του Malkovich, που να μπορούν να μορφοποιηθούν σε 30 διαφορετικούς ανθρώπους;

O Miller δεν έμεινε μονάχα στις πρωτότυπες φωτογραφίες για να πετύχει το τελικό αποτέλεσμα. Ξόδεψε ενάμιση χρόνο μαζί με τους συνεργάτες του να ψάχνουν για τους τύπους των φωτογραφικών μηχανών που είχαν χρησιμοποιήσει οι καλλιτέχνες, τα ειδικά φιλμ, τον φωτισμό, το μακιγιάζ, τα κουστούμια, τις περούκες που όλες μαζί κόστιζαν κάπου 150.000 δολάρια και, φυσικά, το κατάλληλο σετ.

Κι επειδή δε θα ήταν δυνατόν να εξασφαλιστεί η καθημερινή παρουσία του Malkovich επί 1,5 έτος, όλα τα παραπάνω συγκεντρώθηκαν σ’ ένα σημείο επί έξι ημέρες, με τον ηθοποιό να αλλάζει κουστούμια και μακιγιάζ ανά 2 με 2,5 ώρες, όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο.

Ενδεικτικά, μοιραζόμαστε παρακάτω κάποιες από τις αγαπημένες μας. Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες εδώ.

Ως Jack Nicholson – Herb Ritts – Λονδίνο (1988)

Ως Meryl Streep – Annie Leibovitz – Νέα Υόρκη (1981)

Ως Identical Twins – Diane Arbus – Νιού Τζέρσεϊ (1967)

Ως Piss Christ – Andres Serrano (1987)