ΛΙΣΤΕΣ

Δεν θα πιστέψεις που κατέληξαν αυτοί οι stars των ’80s

Κανείς δεν έχει πάντα την εξέλιξη που ελπίζει, αλλά αυτοί οι teen icons το πήγαν ένα βήμα παραπέρα.

Όλοι εκείνοι που χάθηκαν νωρίς, ξέπεσαν πολύ ή άλλαξαν εντελώς ρότα. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο από την διάρκεια και τίποτε πιο σπάνιο, σε αυτή τη δουλειά, από το happy ending.

O υπεύθυνος για το χειρότερο sex tape όλων των εποχών

Ποιος να το περίμενε ότι έτσι έμελλε να μείνει στην ιστορία ο πάλαι ποτέ Screech του ‘Saved Βy the Bell’. Αλλά όταν είσαι απελπισμένος, όπως ο Dustin Diamond πίσω στο 2006, αυτά κάνεις. Το ‘Screeched – Saved by the Smell’, που τον δείχνει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με μια -και καλά- νύφη και παράνυφο, είναι το ‘επιστέγασμα’ της καριέρας του. Αν και το 2014 ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα επειδή μπήκε φυλακή γιατί έβγαλε μαχαίρι σε bar. Μπόνους το απόσπασμα στην αυτοβιογραφία του που επιμένει ότι κοιμήθηκε με 2.000 γυναίκες, την πλειοψηφία των οποίων βρήκε στην DisneyLand.

Αντιθέτως ο έτερος sitcom nerd των ’80s, Steve Urkel του ‘Family Matters’, είχε σαφώς καλύτερη τύχη. Συνέχισε και συνεχίζει σταθερά να βρίσκει αξιοπρεπή δουλειά στην τηλεόραση. Χωρίς καν να χρειαστεί να του ‘φυτέψουμε μια σφαίρα στο κεφάλι’, όπως μας ζήτησε να κάνουμε αν τον δούμε ποτέ ξανά να παίζει τον συγκεκριμένο χαρακτήρα.

O άνθρωπος με τις 10.000 φωνές

O Michael Winslow έπαιξε τον Sgt. Larvelle “Motor Mouth” Jones και στα επτά ‘Police Adacemy’. Πλέον, στα 57 του, είναι μεταξύ άλλων δημιουργός δυο επιτυχημένων iPhone apps με ειδικά εφέ και ενός mobile παιχνιδιού, ενώ συνεχίζει να δουλεύει κανονικά ως ηθοποιός και stand up comedian.

Από sex symbol ιδιοκτήτρια μπουτίκ

Η σκηνή με το κόκκινο μπικίνι από το ‘Fast Times at Ridgemont High’ μετέτρεψε την Phoebe Cates, πρώην μοντέλο, σε sex symbol μιας ολόκληρης γενιάς.

 

Κάτι που εκείνη -που έπαιξε επίσης και στα δυο ‘Gremlins’- προτίμησε να μην εξαργυρώσει. Πρώτα γνώρισε (σε μια ανεπιτυχή audition για το ‘The Big Chill’) και παντρεύτηκε τον Kevin Kline και μετά αποσύρθηκε από το χώρο (τελευταία της εμφάνιση το 1994). Πλέον, στα 52 της, είναι μητέρα και ιδιοκτήτρια της μπουτίκ Blue Tree στην Νέα Υόρκη που πουλάει ρούχα, κοσμήματα, αρώματα, αντίκες, κεριά και βιβλία.

Μιλώντας για ’80s sex symbols, η Kelly McGillis του ‘Top Gun’ ανακοίνωσε το 2009 ότι είναι λεσβία και πλέον ζει σε μια ξύλινη καλύβα στα βουνά της Βόρειας Καρολίνας.

Μακριά από τα φώτα και η ‘γυναικάρα με τα κόκκινα’ Kelly Le Brock (‘Woman In Red’, ‘Weird Science’) η οποία, μετά το διαζύγιό της από τον φιδέμπορα Steven Seagal στα μέσα της δεκαετίας του ’90 έγινε, κατά δική της δήλωση, ερημίτισσα. Κλείστηκε στο ράντσο της στη Santa Barbara μαζί με τα παιδιά της και άρχισε να καλλιεργεί τα δικά της λαχανικά και να φτιάχνει τυρί και γιαούρτι.

O παλαιστής με την καρδιά από χρυσό

Μπορεί, στα 64, να μην θυμίζει σε τίποτα τον ‘I pity the fool’ με την Μοικάνα που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε στο ‘A-Team’, αλλά ο πάλαι ποτέ σωματοφύλακας των Muhammad Ali, Steve McQueen, Michael Jackson και Diana Ross (που παίζει να παίξει στο επόμενο ‘Expendables’) έχει αποδειχθεί πολύ σκληρό καρύδι- ξεπέρασε ακόμα και καρκίνο. Επίσης χρυσό παιδί αφού υποσχέθηκε δημοσία αμέσως μετά τον τυφώνα Κατρίνα -υπόσχεση που τηρεί ως και σήμερα- να μην φορέσει ξανά δημοσίως τις αγαπημένες του χρυσές αλυσίδες γιατί το θεωρεί προσβολή στο Θεό.

Κρέμασαν τα γάντια, ή ίσως και όχι

Όλοι και όλες οι παραπάνω μας έχουν λείψει, όπως και ο Joe Pesci που έχει αποσυρθεί από την υποκριτική από το 1999 προκειμένου να αφοσιωθεί στην μουσική του και να απολαύσει τη ζωή του. Συγκεκριμένα έκανε μόνο ένα cameo, για χάρη του De Niro, στο ‘The Good Shepherd’ και ένα διαφημιστικό για Snickers.

 

Ή ο Rick Moranis, όντως μεγάλος superstar των ’80s (‘Honey, I Shrunk the Kids’, ‘Parenthood’, ‘Little Shop of Horrors’, ‘The Flintstones’, ‘Spaceballs’) , που, όπως δήλωσε, δεν έχει αποσυρθεί απλώς ‘δεν ξέρει πως να αλλάξει τη σελίδα του στην wikipedia’. Πάντως στο remake των ‘Ghostbusters’ δεν δέχθηκε να παίξει, σε αντίθεση με σύσσωμο το υπόλοιπο καστ. Αλλά μοιάζει έτοιμος, αν του έρθει το κατάλληλο project, να βάλει τέλος στην παύση 18 χρόνων που έκανε το 1997 (μετά τον θάνατο της γυναίκας του, από καρκίνο του στήθους) προκειμένου να μεγαλώσει τα δυο παιδιά του.

Οι αυτοκτονίες μάνας και γιου

Υπάρχουν αρκετοί σταρ των ’80s, ειδικά child stars, με τραγικές καταλήξεις (βλέπε και Corey Haim). Αλλά μάλλον η πιο θλιβερή ιστορία είναι αυτή της Dana Plato του ‘Diff’rent Strokes’ που απολύθηκε από τη σειρά το 1984, είδε την καριέρα της να εξαφανίζεται, πόζαρε για το Playboy, έπαιξε σε softcore πορνό, λήστεψε κι ένα βιντεοκλάμπ με όπλο (“μόλις με λήστεψε η κοπέλα που έπαιζε την Kimberly στο ‘Diff’rent Strokes’,” είπε ο υπάλληλος στην αστυνομία) και όταν τίποτα δεν έφτανε για να πληρώσει τη δόση της, πήγε και φυλακή για πλαστογράφηση συνταγής. Τελικά στα 34 της αυτοκτόνησε.

Το πιο τραγικό; 11 ακριβώς χρόνια μετά, στην επέτειο του θανάτου της, αυτοκτόνησε επίσης ο 25χρονος ηθοποιός γιος της Tyler Lambert.

Εξίσου τραγική η ιστορία της MacKenzie Phillips, σταρ του sitcom ‘One Day at a Time’, που αποκάλυψε ότι την βίαζε επί 10 χρόνια ο πατέρας της, frontman του group Mamas and the Papas. Μια κατάσταση που συνεχίστηκε ακόμη και όταν εκείνη ήταν παντρεμένη. Πλέον δουλεύει ως σύμβουλος απεξάρτησης σε γνωστή κλινική.

O ‘Goonie’ που έγινε δικηγόρος

‘Δεν παράτησα εγώ την υποκριτική, η υποκριτική παράτησε εμένα’, δήλωσε ο Jeff Cohen, γνωστός ως ο Chunk από τα ‘Goonies’, που όταν μπήκε στην εφηβεία αδυνάτισε και άρχισε να βλέπει τους ρόλους παχουλών παιδιών να στερεύουν. Πρότιμησε τότε να ακολουθήσει τη συμβουλή του σκηνοθέτη Richard Donner, να τελειώσει δηλαδή τη νομική και να γίνει δικηγόρος με ειδίκευση την show business.

Από μυστικός μπάτσος, ζωγράφος

Αυτή, η ζωγραφική, είναι εδώ και μια δεκαετία και βάλε η βασική δουλειά του Richard Griecο. Στα 51 του πλέον ο πάλαι ποτέ σταρ του ’21 Jump Street’ παίζει σε b-movies για το κέφι του, αλλά το πραγματικό του πάθος είναι η ζωγραφική. Ένα πάθος που αποφάσισε να ακολουθήσει full time μετά από προτροπή του μακαρίτη Dennis Hopper. Έχει δική του gallery και όλα.

Άμα είσαι καλλιτέχνης.