Photo by Amy Harris/Invision/AP
ENTERTAINMENT

Με τι κολλήσαμε αυτή την εβδομάδα

Κωμικοί, αυτοκίνητα και ένας σκασμός μουσική. Για περάστε.

Κάθε βδομάδα το πλήρωμα του PopCode θα μοιράζεται τα πιο πρόσφατα κολλήματά του. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ή οτιδήποτε άλλο οποιουδήποτε pop culture που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής.

Για να παίρνεις ιδέες.

Με την επανεκτέλεση του ‘Africa’, ο Θοδωρής Δημητρόπουλος

Εννοώ, το καταλαβαίνω. Αν το είχα σκεφτεί ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως θα ήμουν ο τύπος που θα αφιέρωνε ένα twitter account σε έναν και μόνο σκοπό, στο να διασκευάσουν οι Weezer το ‘Africa’. Αυτό το ακάουντ υπάρχει και ύστερα από επίμονο τουιτάρισμα εδώ και μισό χρόνο, τα κατάφερε. Έκανε τους Weezer να διασκευάσουν το ‘Africa’:

Φυσικά το αποτέλεσμα είναι τέλειο, είναι απλό θέμα μαθηματικών. Οι Weezer (των οποίων το ομώνυμο του 1994 είναι ένα από λιγοστά κυριολεκτικά τέλεια άλμπουμ) διασκεύασαν το ‘Africa’ των Toto (ένα από λιγοστά κυριολεκτικά τέλεια τραγούδια) οπότε ξέρεις, #science. Τρεις μέρες τώρα δεν έχω ακούσει άλλη μουσική στα αυτιά μου και, για να είμαι και απόλυτα ειλικρινής δε νομίζω ότι χρειάζεται κιόλας στην πραγματικότητα.

H διασκευή πήγε κατευθείαν στο #1 του iTunes chart επειδή, well:

Με τη Rina Sawayama, η Ιωσηφίνα Γριβέα

Όλο το άλμπουμ είναι θεϊκό, αλλά το ‘Alterlife’ είναι το anthem της εβδομάδας και λογικά του καλοκαιριού μου. Throwback ήχος με σημερινά aesthetics και ένα κορίτσι που κερδίζει τη σκηνή. Πάμε για τα τουρ, πάμε για τα στάδια, πάμε για τις αρένες, Rina μου.

Με το ‘Comedians in Cars Getting Coffee’, ο Πάνος Κοκκίνης

Το Seinfeld το λατρεύω. Τον Jerry τον ίδιο, όχι τόσο. Μου κάνει λίγο βαρετό και κοινότυπο το χιούμορ του. Εξού και δεν είχα μπει ποτέ πριν στον κόπο να παρακολουθήσω αυτή τη σειρά που συνδυάζει όσα αγαπά. Δηλαδή ωραία αυτοκίνητο, δυνατό καφέ και κουβέντα για το τίποτα μέσα σε diner. Το γεγονός ότι τα είδα όλα σε μια νύχτα αποδεικνύει πόσο λάθος έκανα. Άσε που, παραδόξως, οι καλύτερες στιγμές του δεν ήταν όταν βρισκόταν με τους κολλητούς του, όπως π.χ. τον Larry David, αλλά με κωμικούς εκ διαμέτρου αντίθετους με εκείνον, όπως τον Jim Carey, τον Chris Rock και τον πανταχού παρών Kevin Hart.

Με τον νέο δίσκο του Albert Hammond Jr., ο Κώστας Μανιάτης

Το μέλος των Strokes, έχει εδώ και καιρό μπει στη μικρή λίστα με τους κιθαρίστες που κατάφεραν να βγάλουν όμορφα άλμπουμς και εκτός της μπάντας τους, πλάι στον Frusciante, Graham Coxon κτλ. Με αυτό το άλμπουμ όμως καταφέρνει να εδραιωθεί και ως σόλο καλλιτέχνης, να ξεχωρίσει και να συναγωνιστεί ΣΤΑ ΙΣΑ (που θα ‘λεγε και ο Αλέφας) τα άλμπουμς της μπάντας του (εκτός βέβαια του πρώτου). Το ‘Muted Beatings’ είναι αυτό που θα προσέξεις πρώτο, το ‘Τea For Two’ είναι κόλλημα, μπορεί να παίζει επί ένα μισάωρο χωρίς σταματημό, τα ‘Rocky’s Late Night’ και ‘Strangers’ θα σε πείσουν ότι είναι δίσκος που πρέπει να ακούσεις προσεκτικά και όχι ως ακόμη μία προσθήκη στην αλλοπρόσαλλη λίστα σου του Spotify. Μόνο μπράβο μπράβο μπράβο.

Με τον Richard Ashcroft, ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

1997

A post shared by kostaba (@kostaba) on

Πάντα θα είμαι sucker για έναν αληθινό ροκ σταρ. Έναν τύπο σούπερ ταλαντούχο, αυτοκαταστροφικό, με γνώση του ποιος ήταν κάποτε και ποιος είναι σήμερα. Κι ένας τέτοιος τύπος είναι ο κύριος Verve, αυτός ο αγέραστος αγγλάρας. Εμφανίστηκε στην πλατεία νερού πιο κουλ από ποτέ και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: τον κόσμο να περάσει καλά, με τα τραγούδια που είχε πάει να ακούσει. Όταν χρειάστηκε χόρεψε, αστειεύτηκε, έπαιξε κιθάρα με τα γυαλιά ηλίου του και μας γύρισε πίσω στο 1997. Έστω κι αν από τότε έχουν περάσει 21 ολόκληρα χρόνια, καιρός ήταν Richard, ευχαριστούμε για το πάρτι νοσταλγίας και που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τραγουδήσαμε live μαζί σου τις στιχάρες σου.

Με το ταχίνι με μέλι, ο Γιώργος Μυλωνάς

Όχι το ετοιματζίδικο. Εκείνο που το φτιάχνεις μόνος. Παίρνεις το μέλι που σου έχουν στείλει από το ένα χωριό και το ανακατεύεις με το ταχίνι που σου έχουν στείλει από το άλλο. Μπορεί ν’ αποκλείονται αυτομάτως όσοι έχουν ένα χωριό, αλλά τι να κάνουμε; Το ταχίνι με μέλι δεν είναι για την πλέμπα. Είναι για αρχόντους.

Το μείγμα, λοιπόν, που δημιουργείς το τρως σκέτο, το αλείφεις στο ψωμί, το βάζεις αποβραδίς μαρινάρισμα στις μπριζόλες. Δεν υπάρχει λάθος χρήση του συγκεκριμένου μείγματος, το οποίο μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά ο συνδυασμός του είναι πιο πετυχημένος από αυτούς του Λούπου με τον Βαζέχα.

Αν δεν σου αρέσει το μέλι ή το ταχίνι -βασικά το ταχίνι, αφού το μέλι είναι κάτι σαν τις τηγανιτές πατάτες, αρέσει σ’ όλους- φτιάξε το μείγμα μόνο και μόνο για να γεμίζεις κάθε τρεις και λίγο το κουτάλι και μετά να το αφήνεις να χύνεται από ψηλά μακρόσυρτα και βασανιστικά μέσα στο βάζο. Οπτική απόλαυση που προκαλεί ίσως μεγαλύτερη ευφορία από την αντίστοιχη γευστική.

Με το ‘Αλλού Να Μ’ Αγαπάς’, ο Ευθύμιος Σαββάκης

Για τον Απόστολο Κίτσο και τον Μιχάλη Καλογεράκη τα έχουμε ξαναπεί σε προηγούμενο κόλλημα. Οι τύποι παίρνουν ποίηση, τη μελοποιούν και φτιάχνουν διαμαντάκια. Πριν από λίγες ημέρες έβγαλαν ακόμα ένα στο youtube, σε ποίηση αυτή τη φορά του Αχιλλέα Παράσχου.  Κι είναι τόσο ωραίο! Αν συνεχίσουν, μάλιστα, να ανεβάζουν με τον ίδιο ρυθμό τα τραγούδια του δίσκου τους στο Youtube κάτι μου λέει ότι έχω κλείσει με τα κολλήματά μου μέχρι 15Αυγουστο. 

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.