ENTERTAINMENT

Με τι κολλήσαμε αυτή την εβδομάδα

Μουντιάλ, φωτογραφίες, superzoom και μία σούπερ ληστεία. Για περάστε.

Κάθε βδομάδα το πλήρωμα του PopCode θα μοιράζεται τα πιο πρόσφατα κολλήματά του. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ή οτιδήποτε άλλο οποιουδήποτε pop culture που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής.

Για να παίρνεις ιδέες.

ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ, Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ

Μουντιάλ παρόντος, παν άλλο κόλλημα παυσάτω. Μέχρι τις 15 Ιουλίου, σειρές, μουσικές, βόλτες, ζωή, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και δίνουν τη θέση τους στην μόνη ποδοσφαιρική διοργάνωση που έχω ακόμα ενδιαφέρον να παρακολουθώ. Μεγαλώνοντας, έχω κόψει εντελώς το ελληνικό ποδόσφαιρο (για ευνόητους λόγους), βλέπω πια ελάχιστα ματς του Τσου Λου και ξένων πρωταθλημάτων, αλλά για την γλυκιά ιεροτελεστία του Μουντιάλ δηλώνω παρών. Για τη μπάλα, για την τηλεόραση έξω, για τα αυτοκόλλητα, για τις προβλέψεις. Καλά να περάσουμε.

Με το κινηματογραφικο Μουντιαλ, ο Θοδωρης Δημητροπουλος

Όλη τη βδομάδα, στο σπίτι, στο γραφείο, σε αεροδρόμια, όπου κι αν βρέθηκα, είχα στο μυαλό μου μια απίστευτα επική σαχλαμάρα που ετοιμάζουμε στο PopCode για αυτό το καλοκαίρι παράλληλα με το ποδοσφαιρικό Μουντιάλ. Το κινηματογραφικό Μουντιάλ! Καλύτερο είναι το ποδόσφαιρο δηλαδή; Γιατί να μην έχουμε και στο σινεμά μια διοργάνωση ανά 4ετία όπου η κάθε χώρα θα στέλνει μια ταινία για αντιπρόσωπο με στόχο να βγει η παγκόσμια πρωταθλήτρια; Με τη βοήθεια λοιπόν ενός εκλεκτού πάνελ κριτικών στήσαμε το δικό μας Μουντιάλ, το οποίο σημαίνει πως εδώ και μέρες το μόνο που έχω στο κεφάλι μου είναι να βρίσκω (ή να μαθαίνω) ταινίες από κάθε γωνιά της ηπείρου, ακόμα κι από χώρες που μόλις φέτος την άνοιξη άνοιξαν το πρώτο τους σινεμά (γεια, Σουδική Αραβία). Είναι μια συναρπαστικά αναίτια διαδικασία που θέτει τα ζόμπι του ‘Train to Busan’ απέναντι στο ‘Toni Erdmann’ και τα μοντέλα του ‘Neon Demon’ απέναντι στην K-Stew του ‘Personal Shopper’ και την Furiosa του ‘Mad Max’. (Α, και το κυριότερο; Το δικό μας Μουντιάλ ΕΧΕΙ ιταλική εκπροσώπηση, άιντε να πούμε.) Από τη Δευτέρα ξεκινάμε με τη δική μας φάση των ομίλων.

ΜΕ ΤΟ SUPEZOOM ΤΟΥ INSTAGRAM, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Βρήκα το νόημα της ζωής. Εδώ και 3 μέρες (μην βαράς, το Instagram γενικά το ανακάλυψα μόλις πέρυσι) που έχω εντοπίσει το Superzoom του Instagram, η ζωή μου έχει αποκτήσει άλλο νόημα. Ό,τι και να βρεθεί στο διάβα μου: από τον πατέρα μου μέχρι τα μπρόκολα στον ΑΒ, το τραβάω με Superzoom. Αν δεν έχεις καταλάβει ήδη σε τι πράγμα αναφέρομαι, πρόκειται για μία από τις επιλογές που σου δίνει η φωτογραφική του κινητού σου μέσω Instagram. Επιλέγοντας το Superzoom τραβάς ένα μίνι βίντεο αυτού πάνω στο οποίο έχεις εστιάσει, με την κάμερα να κάνει στο τέλος ένα Superzoom πάνω του σε ροζ φόντο και με την ανάλογη μουσική από intro μεξικανικής σαπουνόπερας. Σκέτη μαγεία.

ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΓΙΑ, Ο ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΣΑΒΒΑΚΗΣ

Τις τελευταίες εβδομάδες η Θεσσαλονίκη δεν έχει αποφασίσει αν (μέσα της) έχει φθινόπωρο ή καλοκαίρι. Όταν λοιπόν αφήνεται στο φθινόπωρο και δεν μπορεί να συγκρατήσει τα συναισθήματά της κάτι κλικ σαν αυτό του φωτογράφου Γιώργου Κόγια μας υπενθυμίζουν το πόσο όμορφη μπορεί να γίνει. Κι ας μην ξέρει τι καιρό έχει μέσα της. Ποιος αλήθεια ξέρει;

ΜΕ ΤΟ ‘LA CASA DE PAPEL’ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ

Είναι από τις πιο κολλητικές σειρές που έχω δει τον τελευταίο καιρό. Μια ‘τέλεια ληστεία’ στο Εθνικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας, εκατοντάδες αστυνομικοί, όμηροι, χρήμα, πολύ χρήμα και γεγονότα που δεν μπορείς να τα προβλέψεις. Δεν ψηφίστηκε τυχαία ως η πιο επιτυχημένη ξενόγλωσση σειρά που έχει προβάλει ποτέ το Netflix και κέρδισε δικαίως και ανανέωση και για τρίτη σεζόν. Αν είσαι φαν του είδους πρέπει οπωσδήποτε να τη δεις. Και να φροντίσεις να μη δουλεύεις την επόμενη από την ημέρα που θα το ξεκινήσεις.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.