ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πώς να αποκτήσεις το δωμάτιο της αγαπημένης σου σειράς

H Vivechrom σου λέει τι απόχρωση να βάψεις το δωμάτιό σου για να είναι, όπως το βλέπεις στις ταινίες.

Ήρθε καλοκαίρι και είναι η πιο κατάλληλη εποχή για βάψιμο σπιτιού και ανανέωση. Πόσες φορές έχεις ζηλέψει το διαμέρισμα της αγαπημένης σου παρέας στη σειρά ή στην ταινία που παρακολουθείς;

Εδώ σου έχουμε τη λύση φίλε καταναλωτή της ποπ κουλτούρας. Είσαι ένας επίμονος εργένης; Είσαι μια ρομαντική ψυχή; Είσαι ο τύπος που αντί να βγαίνει κάθεται σπίτι και παίζει επιτραπέζια; Είσαι ο τύπος που είναι συνέχεια έξω, αλλά θέλει να αφήνει κάτι όμορφο πίσω του για το κατοικίδιό του; Δεν έχεις κατοικίδιο; Δεν έχει καμία σημασία, γιατί κανείς από τους παρακάτω δεν έχει κατοικίδιο. Ποιοι είναι οι παρακάτω;

Μαζέψαμε τα καλύτερα και τα πιο χαρακτηριστικά δωμάτια, αγαπημένων πρωταγωνιστών, που κυκλοφορούν σε μικρές και μεγάλες οθόνες, και σου δείχνουμε τον τρόπο να τα αποκτήσεις. H νέα βεντάλια Vivechrom, Colour Palette, διαθέτει 2079 αποχρώσεις για να βρεις ακριβώς εκείνη που θες.

To σαλόνι της Monica

Το σαλόνι της Monica από τα ‘Φιλαράκια’ είναι από τα πιο χαρακτηριστικά δωμάτια σε σειρά. Πριν λίγο καιρό ο σχεδιαστής του διαμερίσματος John Shaffner αποκάλυψε ότι δυσκολεύτηκε να πείσει την παραγωγή να δεχτεί να βάψει το σαλόνι μωβ. Ο Shaffner πίστευε ότι το χρώμα θα έκανε τον χώρο να ξεχωρίζει από τα τηλεοπτικά σετ των υπόλοιπων σειρών. Η παραγωγή από την άλλη φοβόταν ότι είναι πολύ τολμηρό, τελικά όμως τον άκουσε και το αποτέλεσμα φυσικά ήταν ένα από τα πιο διαχρονικά και όμορφα διαμερίσματα που έχουμε δει στην οθόνη μας.

Πώς να τολμήσεις το τολμηρό μωβ: Χρησιμοποίησε την απόχρωση 16RB 38/235 της Vivechrom.

To κόκκινο δωμάτιο στο Twin Peaks

Ένα από τα πιο έντονα στη σκέψη μας δωμάτια είναι φυσικά το απόκοσμο κόκκινο δωμάτιο του ‘Twin Peaks’. Μπορείς να αποκτήσεις το βελούδινο κόκκινο χρώμα που έχουν οι κουρτίνες με  μια βαθιά απόχρωση από τη Vivechrom. Για τους πιο αποφασισμένους, ένα από τους τοίχους του δωματίου μπορεί να βαφτεί ασπρόμαυρoς, όπως το πάτωμα του ‘Twin Peaks’.

Πώς να αποκτήσεις το πιο βαθύ κόκκινο: Χρησιμοποίησε την απόχρωση 99RR 12/469 της Vivechrom.

Πώς να αποκτήσεις το ασπρόμαυρο ζιγκ ζαγκ:  Χρησιμοποίησε τις αποχρώσεις ΛΕΥΚΟ 30 και 81ΥR 06/003 της Vivechrom.

Το μπλε δωμάτιο της carrie bradshaw

Η πιο στυλάτη σειρά που έχει υπάρξει στην τηλεόραση είχε και τα πιο στυλάτα διαμερίσματα. Αν έχεις όρεξη και για χρώμα και για λίγο class, τότε η λύση είναι το γαλαζομπλέ δωμάτιο της Carrie.

Πώς να αποκτήσεις το νεοϋορκέζικο μπλε: Χρησιμοποίησε την απόχρωση  54BG 56/236 της Vivechrom.

To δωμάτιο της Penny από το ‘Big Bang Theory’

Η Penny είναι η αιώνια έφηβη της καρδιάς μας. Το υπνοδωμάτιό της είναι πολύχρωμο και με γεμάτο πράγματα, για να αντικατοπτρίζει την έντονη και ενθουσιώδη προσωπικότητά της. Και στο φόντο ένα ωραιότατο βεραμάν που τα δένει όλα μαζί.

Πώς να αποκτήσεις το χαρωπό βεραμάν: Χρησιμοποίησε την απόχρωση 74GG 60/059 της Vivechrom.

Το δωμάτιο του Barney Stinson

Το υπνοδωμάτιο του Barney στο ‘How I met your mother’ ήταν κάτι σαν τον προσωπικό του ναό. Σε ένα από τα πιο μπάτσελορ σπίτια που έχουν σχεδιαστεί για σειρά, το γκριζομώβ φόντο ταίριαζε απόλυτα με τις διαθέσεις του επικού αυτού χαρακτήρα.

Πώς να αποκτήσεις την πιο legen -wait for it- dary απόχρωση: Χρησιμοποιώντας την απόχρωση 54BB 39/103 της Vivechrom.

The Umbrellas of Cherbourg

Η ταινία ‘The Umbrellas of Cherbourg’ είναι μια ταινία που σε κάθε πλάνο της μπορείς να βρεις χίλιες ιδέες για διακόσμηση δωματίου. Η παστέλ, ρομαντική του διάθεση απεικονίζεται υπέροχα στο μαγαζί με τις ομπρέλες που έχει η νεαρά Catherine Deneuve με τη μητέρα της. Άλλωστε το ροζ με το λαχανί είναι δύο χρώματα που αγαπήθηκαν από τη στιγμή που γνωρίστηκαν.

Πώς να τολμήσεις τον πιο ρομαντικό συνδυασμό: Χρησιμοποιώντας τις αποχρώσεις 14RR 48/276 και 30RR 23/270 και 30GY 51/294 της Vivechrom.

To Hotel Chevalier

Το ‘Hotel Chevalier’ είναι μια 13λεπτη ταινία μικρού μήκους που χρησιμοποιήθηκε ως πρόλογος της ταινίας ‘The Darjeeling Limited’. Τελικά η μικρού μήκους απέκτησε περισσότερο hype από την κυρίως ταινία. Ο Jason Scwartzman και η Natalie Portman έιναι δύο πρώην εραστές που ξανασυναντιόνται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Παρίσι. Το χρώμα που κυριαρχεί είναι το βαθύ κίτρινο, αγαπημένο γενικότερα του σκηνοθέτη Wes Anderson.

Πώς να αποκτήσεις το κυριευτικό κίτρινο: Χρησιμοποιώντας την απόχρωση 51YY 61/792 της Vivechrom.

Το δωμάτιο της Amelie

Όταν είδαμε την ταινία, όλοι ζηλέψαμε τη ζωή της αλλοπρόσαλλης Amelie, που έβρισκε νόημα και χαρά στα πιο μικρά και φαινομενικά ανούσια πράγματα. Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να αποκτήσεις κάτι από τη διάθεσή της είναι το δωμάτιό της. Το εφέ της ταπετσαρίας που έχει η Amelie επιτυγχάνεται βάφοντας πρώτα με το κόκκινο χρώμα και μετά σχεδιάζοντας με στένσιλ σε αυτό το κίτρινο.

Πώς να αποκτήσεις το εφέ μιας παριζιάνικης ταπετσαρίας: Χρησιμοποιείς τις αποχρώσεις 16YR 16/594 και 43ΥΥ 65/687 και ακολουθώντας τις οδηγίες τις Vivechrom για το στένσιλ.

*Μπορείς κάνεις like και στην Facebook σελίδα της Vivechrom για να ανακαλύπτεις συνεχώς νέες ιδέες διακόσμησης.