ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Και Avenger και κτηματομεσίτης

Βρήκαμε την πραγματική υπερ-δύναμη του 'Hawkeye' Jeremy Renner: να σουλουπώνει και μετά να πουλάει σπίτια, κάτι που κάνει με τρομακτική επιτυχία εδώ και 14 χρόνια.

“Την εποχή της Οσκαρικής καμπάνιας για το ‘The Hurt Locker’ ήμουν άφραγκος και κοιμόμουν, όπως συνήθως, σε ένα από τα σπίτια που αγοράσαμε,” θυμάται ο Jeremy Renner. “Συγκεκριμένα σε μια σκηνή στο σαλόνι για να μην γεμίζω σκόνη από το ξύλινο πάτωμα. Δεν υπήρχε νερό οπότε ερχόταν η λιμουζίνα να με πάρει, φορούσα το σμόκιν και έλεγα στον οδηγό να σταματήσει σε ένα Starbucks για να βουρτίσω τα δόντια μου.”

Αυτό δήλωσε στο Forbes, που τον έκανε πρόσφατα εξώφυλλο ακριβώς λόγω της επιτυχίας του ως κτηματομεσίτης, ο 45χρονος ηθοποιός με τις δυο Οσκαρικές υποψηφιότητες (‘The Town’, ‘The Hurt Locker’) που έκανε το breakthrough του μόλις το 2009.

Μια δραστηριότητα, το να αγοράζει δηλαδή σπίτια (μεταξύ άλλων το δικό του, που το αγόρασε το 2007 έναντι 7 εκ. δολαρίων και το πούλησε 25) που τον έχει κάνει πολυεκατομυριούχο πολύ πριν σκάσει μύτη το πρώτο τσουπωτό τσεκ από τους ‘Avengers’.

To πρώτο σπίτι που αγόρασα ήταν το 2002 έναντι 640.000 δολαρίων, το οποίο πουλήσαμε λίγους μήνες μετά για 900.000 δολάρια. Από τότε έχουμε ανέβει κατηγορία. Πλέον τα περισσότερα σπίτια που πουλάμε κοστίζουν γύρω στα 5 εκ, δολάρια, ενώ έχουμε φτιάξει και πουλήσει και κάποια πολύ πιο ακριβά.

Όλα αυτά δεν τα κάνει μόνος του, αλλά πάντα μαζί με τον κολλητό του ηθοποιό και πρώην συγκάτοικο του Kristoffer Winters, για τη σχέση του με τον οποίο είχαν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες. Ενώ στην εταιρία του πλέον έχει βάλει την μητέρα του και την μικρότερη αδελφή του.

Στην αρχή κάναμε πολλά λάθη. Πλέον γνωρίζουμε ότι π. χ. δεν θέλεις ποτέ να είσαι αυτός που έχει πουλήσει το μεγαλύτερο σπίτι στη γειτονιά. Εκείνο που πρέπει να σε νοιάζει είναι να πάρεις το πιο άσχημο σπίτι σε μια ωραία γειτονιά και να το μεταμορφώσεις. Σε αυτό είναι που είμαστε καλοί.

Μπράβο στον Renner, ο οποίος είναι επίσης μουσικός και έχει κόλλημα με τις μηχανές (“είμαι περήφανος για την Norton Commando που έχω στο γκαράζ μου, μια από τις 50 που έχουν φτιαχτεί ποτέ”, λέει), για το γεγονός ότι δεν περίμενε πότε θα του κάτσει το τζόκερ ως ηθοποιός αλλά φρόντισε να κάνει κάτι ώστε να μην καταλήξει άφραγκος και πικραμένος όπως οι γονείς του.

Το να φτιάχνω ταινίες και σπίτια είναι για μένα παρόμοιες δραστηριότητες. Και τα δυο μπορούν να είναι, δημιουργικά και οικονομικά, πολύ προσοδοφόρα. Αρκεί να τολμάς να ρισκάρεις.

Τώρα το μόνο που μένει είναι να ψήσει τον Robert Downey Jr. ή κάποιον άλλο από τους δισεκατομμυριούχους Avengers να αγοράσει κάτι από τα χεράκια του.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βλέποντας από κοντά όλους τους ‘Avengers’

Στα σπίτια που φτιάχνουμε παίρνω όλες τις αποφάσεις σχετικά με το design, τα υλικά, τα έπιπλα, τα πάντα. Και πάντα δίνω προσοχή στο να είναι άνετο το κρεβάτι και μεγάλο το bar. Τα σπίτια στα παραδίδουμε με το κλειδί στο χέρι. Έχουν μέσα τα πάντα, μέχρι και φρέσκια λουλούδια στα βάζα. Παίρνεις μερικά ρούχα και έρχεσαι και μένεις.

Κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμη. Κάτι που, φαντάζομαι συμφωνείς, ότι θα αποτελούσε την καλύτερη διαφήμιση και ψήφο εμπιστοσύνης στο πόσο, τελικά, κόβει το μάτι του.

Αλλά και αυτό να μην συμβεί, δεν τρέχει τίποτα. Ο Renner έχει φτιάξει τέτοιο κομπόδεμα που του επιτρέπει, για πρώτη φορά στη ζωή του, να χαλαρώνει στο σπίτι του στην Lake Tahoe, αυτό με το καταρράκτη και την -φτιαγμένη από τους υπεύθυνους του San Diego Zoo- λίμνη, δηλώνοντας:

Είναι ωραίο συναίσθημα το ότι, αν δεν θέλω να δουλέψω ποτέ ξανά ως ηθοποιός, μπορώ να το κάνω. Αυτή τη στιγμή θέλω να μείνω κοντά στην κόρη μου και όχι να πρέπει να ταξιδέψω στο εξωτερικό για τα γυρίσματα κάποιου action blockbuster.

Κάτι που, βεβαίως βεβαίως είναι ελαφρώς γελοίο να το ακούς από ένα τύπο οι επόμενες ταινίες του οποίου είναι τo ‘Arrival’, το επόμενο ‘Bourne’, το επόμενο ‘Mission: Impossible’ και το ‘Avengers: Infinity War’.

ΚΙ ΑΛΛΟΣ JEREMY RENNER

Γιατί το ‘Arrival’ δεν ξεκολλάει από το μυαλό μας
Jeremy Renner από κοντά, μαζί με τους υπόλοιπους Avengers
Jeremy Renner από κοντά, στη Βενετία
Q&A με τον Jeremy Renner
Review: ‘Avengers: Age of Ultron’
Review: ‘Mission: Impossible – Rogue Nation’