ΣΙΝΕΜΑ

Άβολες συνεντεύξεις με σταρς που απλά δε νοιάζονται

Ή κι αυτοί που νοιάζονται, δεν ήταν αρκετό. Κάποιες φορές μια συνέντευξη απλά πάει κατά διόλου και δε μπορείς να κάνεις τίποτα γι'αυτό.

Τα κινηματογραφικά τζάνκετ είναι φανταστική περίπτωση. Δεν είναι η ιδανική κατάσταση για συνέντευξη, με την έννοια πως είναι όλα υπερβολικά προγραμματισμένα και μηχανικά. Συνήθως οι σταρς κάθονται σε μια καρέκλα για ώρες, κάνοντας διαλείμματα απλώς για κανά μπισκότο ή καμιά τουαλέτα, ενώ μια ορδή από ρεπόρτερ (που συχνά απαρτίζονται από ημι- ή εντελώς άσχετους) περνάει από μπροστά τους καταθέτοντας τη μία μετά την άλλη, συνήθως τις ίδιες τυπικές ερωτήσεις.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως δε μπορεί να βγει κάτι ωραίο, αλλά κάποιες φορές απλά δε νοιάζεται για το κάτι παραπάνω ούτε ο δημοσιογράφος, ούτε το ‘talent’. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Στην καλύτερη, έχεις ένα συμπαθές πεντάλεπτο με τυπικές ερωτοαπαντήσεις. (“Πώς ήταν τα γυρίσματα με τον Τάδε;”, “Τι σε έκανε να ενδιαφερθείς για τον ρόλο;”) Στην χειρότερη;

Στην χειρότερη μπορεί ο ηθοποιός να είναι βιδωμένος με κάτι ή να τον βιδώσεις εσύ- ή απλά μπορεί πραγματικά να μη νοιάζεται. Και προκύπτουν διαμάντια.

Πιο πρόσφατη αφορμή είναι μια συνέντευξη του Bruce Willis για το “Red 2”, στην διάρκεια της οποίας αποφάσισε πως θα το παίξει έξυπνος στο τυπάκι που του ρώταγε εντελώς ακίνδυνες χαζο-ερωτήσεις, απαντώντας πράγματα όπως “ξέρεις, αυτό που κάνουμε εδώ δεν είναι ηθοποιία”. Άλλες φορές η αδιαφορία δίνει καύσιμο για να βγουν όχι άβολα, αλλά φανταστικά interviews, όπως εκείνο το θρυλικό προ μηνών με τη Mila Kunis.

Σε κάθε περίπτωση, αυτές είναι 11 αξέχαστες, φοβερά άβολες συνεντεύξεις από junkets.

Ο Bruce Willis βαριέται

Και την πληρώνει ο περιχαρής φίλος που μιλάει μαζί του. Ευτυχώς υπήρχε η (φανταστική) Mary Louise Parker για να σώσει λίγο την κατάσταση, αλλά δεν ήταν αρκετό. O Bruce είχε μπει σε αυτό το δωμάτιο με αποστολή. “Σήμερα θα κάνω έναν τυχαίο δημοσιογράφο να αναρωτιέται τι ήθελε και ξύπνησε το πρωί.”

Ο Morgan Freeman δε νοιάζεται

Προμοτάροντας το “Now You See Me” ξέκλεψε έναν υπνάκο. Εντάξει ήταν και πρωί, ποιος έχει όρεξη να μιλάει για μάγους τώρα. Φέρτε ένα καφεδάκι στο παλικάρι.

Ο Morgan Freeman ίσως και να νοιάζεται υπερβολικά

Ναι, ο Freeman πραγματικά δεν είχε πολλή όρεξη να μιλήσει για αυτή την ταινία, έτσι; Εδώ τον βλέπουμε να κάνει υπερ-άβολο πέσιμο σε δημοσιογράφο.

Ο Samuel L. Jackson θέλει να ακούσει τη λέξη, διάβολε

Εδώ ο άνθρωπος έχει τα δίκια του (μάλλον), αλλά το στιμιότυπο εξακολουθεί να είναι διασκεδαστικά άβολο. Σε διάρκεια συνέντευξης για το “Django Unchained” , ο Jackson υποχρέωσε έναν δημοσιογράφο να πει την “n-word”, μόνο που εκείνος δεν ήθελε. Ύστερα από 40″ διαρκούς πίεσης “πες το!” – “μα δε θέλω!!!”, προχώρησαν στην επόμενη ερώτηση.

Η Megan Fox δε διασκεδάζει με χαζά αστεία

Δε φαντάζεστε τι ανοησίες λέγονται σε τέτοιες συνεντεύξεις, και τι πράγματα μπορεί να ζητάνε οι δημοσιογράφοι από τους σταρ. Αυτό εδώ το τυπάκι προφανώς το παράκανε, αγνοώντας τη Fox σε μια συνέντευξη για το θρίλερ “Jennifer’s Body” (όπου πρωταγωνιστεί), περνώντας όλη την ώρα σε μια βλακώδη κουβέντα για μια παλιότερη ταινία του συμπρωταγωνιστή της, φτάνοντας ως το σημείο να της ζητήσει να καλύψει το κεφάλι της με μια σακούλα. Εκείνη από την πλευρά της σίγουρα δεν το διευκόλυνε όλο αυτό, αφήνοντας να φανεί το πόσο δεν γούσταρε. Γενικά είναι όλο μια καταστροφή.

Ο Rock είναι “awesome!!”

Οι Screen Junkies έστειλαν έναν τρελαμένο φαν του Rock να κάνει τις συνεντεύξεις για το “Pain & Gain” και το αποτέλεσμα ήταν ένα μπαράζ από “πώς ήταν να παίζεις με τον Rock; ο Rock είναι γαμάτος!!” ερωτήσεις σε κάθε ηθοποιό της ταινίας. Αυτά τα στημένα γενικά δεν έχουν πλάκα, αλλά ο τύπος έχει κάτι τόσο αγνό στον φανατισμό του, που σίγουρα το διασκεδάζεις.

Ο Tim κι ο Eric σατιρίζουν τις ανούσιες συνεντεύξεις

Ο δημοσιογράφος πιθανότατα περίμενε ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο (γιατί το κωμικό ντούο κάνει συχνά τέτοια καψώνια), αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο άβολο. Η αγαπημένη μου στιγμή είναι όταν ψιθυρίζει “είστε jerks” , παραιτημένος στο αδύνατον της αποστολής του, λίγο πριν οι δυο κωμικοί αποφασίσουν να ‘αποχωρήσουν από τη συνέντευξη’.

Η Mila Kunis δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την ταινία

Είναι η καλύτερη συνέντευξη όλων των εποχών; Μπορεί και να είναι, φίλοι. Η Mila Kunis διασκεδάζει αφάνταστα το τρακ του πρωτάρη δημοσιογράφου που είχε απέναντί της, ο οποίος παραληρώντας σαν κωμικός β’ ρόλος ταινίας του Hugh Grant, της λέει πόσο όμορφή είναι, την προσκαλεί σε αγώνα της Watford, της συστήνει ονομαστικά την παρέα του, και μιλάει μαζί της για μπύρες, πριν εκείνη αναγκαστεί από την publicist (ακούγεται προς το τέλος) να μιλήσει ‘υποχρεωτικά’ για την ταινία, ξερνώντας σε fast-forward όλες τις ‘τυπικές’ απαντήσεις, προτού ζητήσει από τον φίλο μας να συνεχίσουν να μιλάνε για μπύρες και μπάλα.

O Tommy Lee Jones πραγματικά δεν ενδιαφέρεται για τίποτα

Φίλε. Φίλε; Ο Tommy Lee Jones δεν πρόκειται να δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για εσένα, για εκείνον, ή γενικότερα για οτιδήποτε συμβαίνει. Άει τώρα.

Ο Jesse Eisenberg δεν ενδιαφέρεται για παιχνιδιάκια

Σοβαρά, τους έβαζαν κάτι στο νερό στα γυρίσματα του “Now You See Me”; Ο Morgan Freeman έκανε τα δικά του, αλλά ο Eisenberg ξεσπάθωσε. Όταν μια δημοσιογράφος του ζήτησε να απαντήσεις σε 2-3 gimmick ερωτήσεις (όπως άπειροι δημοσιογράφοι ζητούν από άπειρους σταρς σε αντίστοιχα junkets), ο Eisenberg δεν άφησε ευκαιρία να πέσει κάτω χωρίς να προσβάλει χιουμοριστικά την δημοσιογράφο. Αμέσως μετά τη συνέντευξη εκείνη πόσταρε στο tumblr της ένα κείμενο που περιέγραφε το σκηνικό και ξεκινούσε με τη φράση “ο Jesse Eisenberg δεν είναι καλός.”

Ο John Cusack δεν έπαιζε στο “American Beauty”

Δηλαδή σοβαρά. (Ό,τι πιο αστείο.)