ΣΙΝΕΜΑ

Ο Robert Pattinson θα έκανε και catering για να παίξει στο ‘Good Time’

Εσύ πού θα έφτανες για τη δουλειά των ονείρων σου;

Σου γράψαμε ήδη για το εντυπωσιακό τρέιλερ του ‘Good Time’ και τον Robert Pattinson όπως δεν τον έχεις ξαναδεί. Μία και μοναδική νύχτα ενός απελπισμένου νεαρού άνδρα στη Νέα Υόρκη που βλέπει τον αδερφό του να καταλήγει στη φυλακή μετά από μια αποτυχημένη ληστεία, καταλήγει σε ένα χαοτικό heist θρίλερ που θα σου θυμίσει Χόλιγουντ από τα ‘70s.

Η ταινία χρηματοδοτήθηκε από το Hercules Film Fund που διευθύνεται από τον Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση και επικεντρώνεται στη χρηματοδότηση ανεξάρτητων κινηματογραφικών ταινιών και επιλέχθηκε από τις Κάννες για να συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ.

Οι σκηνοθέτες της, Josh και Benny Safdie, ο Pattinson, ο Buddy Duress και η Taliah Webster ταξίδεψαν μέχρι τη Γαλλία και μίλησαν για το πρότζεκτ τους σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με τον Pattinson συγκεκριμένα να δηλώνει ότι ήταν αποφασισμένος να παίξει σε ταινία των Safdie.

“Μου άρεσε η ενέργεια της δουλειάς τους. Έμοιαζε πολύ αυθεντική και άγρια – εκτός ελέγχου. Τους συμπάθησα και όταν τους γνώρισα κιόλας. Ήταν μονίμως προσβάσιμοι για μένα και μόλις ήρθε το σενάριο διαπίστωσα ότι ήταν από τα καλύτερα που είχα διαβάσει. Ήμουν μέσα εξαρχής”.

“Ο Robert μας πλησίασε και είπε ξεκάθαρα ότι θα έκανε μέχρι και το catering στην επόμενή μας ταινία αν αυτό ήταν που θα έπρεπε να κάνει για να δουλέψουμε μαζί. Δε μπορεί να φτιάξει ούτε hotdog οπότε δεν θα ενδιαφερόμασταν για κάτι τέτοιο. Ήθελε να κάνει κάτι φτιαγμένο γι’ αυτόν, οπότε ουσιαστικά δουλέψαμε με την εμμονή που είχαμε για ένα συγκεκριμένο κόνσεπτ, και το προσαρμόσαμε στον Rob”.

Τελικά μπορεί να μην ανέλαβε το catering, αλλά δεν έκανε μόνο χρέη πρωταγωνιστή. Εργάστηκε και πάνω στο σενάριο.

“Ήταν υπέροχο να γράφεις με τον Rob γιατί το δυσκολότερο κομμάτι της ταινίας ήταν η βιογραφία του κεντρικού χαρακτήρα. Γράψαμε μία που ξεκινούσε από το 1ο λεπτό της γέννησής του και τελείωνε στο 1ο λεπτό της ταινίας. Οπότε όταν τη στείλαμε στον Rob και εκείνος ρωτούσε, ας πούμε, ‘γιατί το έφαγε αυτό σε εκείνη την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στα 19 του;’, του εξηγούσαμε ότι η διαδικασία αυτή είναι δύσκολη, αν όχι όσο δύσκολη είναι η ίδια η συγγραφή του σεναρίου”.

“Το καλύτερο μέρος της συνεργασίας ήταν πόσο μέσα ήταν, πόσο αφιερωμένος σε όσα θέλαμε να κάνουμε. Με αυτή τη λογική μας είχε προσεγγίσει κιόλας. Πώς να πεις όχι σε κάτι τέτοιο; Σε κάποιον με τόσο πάθος, που θέλει να πάει ακόμα παραπέρα”.

Η ενέργεια επανήλθε πολλές φορές στην κοινή τους συνέντευξη και όχι με απόλυτα αναμενόμενο τρόπο.

Δεν τα πάνε απλά πολύ καλά με το χάος, το θρέφουν. Εάν οδηγούν ένα αυτοκίνητο στην υψηλότερη ταχύτητά του, θα σκεφτούν να βγάλουν και τα φρένα για να δουν τι θα γίνει. Αυτή είναι η αίσθηση όταν δουλεύεις μαζί τους.

Ο Duress, πάλι, που υποδύεται τον αδελφό του στην ταινία, ρωτήθηκε για την εμπειρία του δίπλα στον Pattinson και έδωσε μια απάντηση που προκάλεσε γέλιο στο πάνελ.

“Ο χαρακτήρας του και ο δικός μου δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά. Μετά από έξι εβδομάδες γυρισμάτων, έβλεπα τον Rob και σκεφτόμουν ‘κοίτα έναν μαλάκα πάλι’.”

Ενδιαφέρον έχει και η διαδικασία που ακολούθησε ο ένας εκ των δύο σκηνοθετών, Benny, για να παίξει στην ίδια του την ταινία.

“Ήταν μια απόφαση που προέκυψε μέσα από τη διαδικασία του σεναρίου και της ιστορίας, όταν σκεφτόμασταν τι θα ταίριαζε σε ένα σωστό αποτέλεσμα. Κάναμε κανονική οντισιόν με μένα ως τον χαρακτήρα μου. Ήταν κάτι σαν τεστ για τον εαυτό μου. Οπότε μιλήσαμε με τον παραγωγούς μας, τον Πάρι και τον Terry και μας ρώτησαν, ‘δηλαδή θα παίξει ο Benny τον χαρακτήρα;’. Δεν ήξεραν τι να σκεφτούν, οπότε τους στείλαμε την οντισιόν και ενθουσιάστηκαν, είπαν ότι πρέπει να το κάνουμε. Το τεστ ήταν ουσιαστικά μια συνέντευξη. Απαντούσα στις ερωτήσεις της, αλλά ένιωσα άβολα και κάποια στιγμή σηκώθηκα κι έφυγα. Το είδαν αυτό οι παραγωγοί και είπαν, ‘τον θέλουμε τον τύπο’.”

Για την ταινία θα πούμε σίγουρα περισσότερα όταν θα την έχουμε δει στις Κάννες. Προς το παρόν χαζεύουμε το τρέιλερ και το πόστερ της, που είναι από τα αγαπημένα μας του φετινού φεστιβάλ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Το PopCode είναι στις Κάννες: Όλη η κάλυψη