ΣΙΝΕΜΑ

Το Αυτό: Φτιάχνουμε το δικό μας ενήλικο Losers Club για το σίκουελ

Διαλέγουμε τους ηθοποιούς που θα θέλαμε να δούμε να ξεφορτώνονται το Αυτό μια για πάντα.

Το φαινόμενο του ‘It’ και τα 500 σχεδόν εκατομμύρια που μάζεψε παγκοσμίως τα έχουν σαρώσει όλα.

Έχουμε και λέμε: Μεγαλύτερο άνοιγμα για ταινία τρόμου στην ιστορία του box office, μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας για Σεπτέμβριο, μεγαλύτερο άνοιγμα φθινοπωρινής ταινίας γενικότερα, μεγαλύτερη R-rated ταινία που κυκλοφόρησε ποτέ. Ο Andy Muchietti έφτιαξε το ‘Star Wars’ του τρόμου κι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Στην αναμονή για δεύτερο γύρο το 2019, λοιπόν.

Τότε θα κυκλοφορήσει το ‘Chapter 2’ με ενήλικο πια καστ κοντά στα 40 και φλάσμπακ από το 1989 με τα παιδιά. Ιδανικά θα προτιμούσαμε να ενσαρκώσουν άγνωστοι ηθοποιοί το Losers Club, αλλά αν δε μπορούμε να έχουμε αυτό, ας έχουμε τουλάχιστον κάποιους από τους παρακάτω. Παρέα με τις δικές μας επιλογές θα βρεις και αυτές που έκανε το παιδικό καστ.

(Αν δε θες να γνωρίζεις την παραμικρή λεπτομέρεια για το μέλλον του κλαμπ, ώρα να αποχωρήσεις. Αντισταθήκαμε σθεναρά στην αποκάλυψη του τέλους τους, αλλά ακολουθούν σύντομες περιγραφές της ενήλικης εκδοχής του κάθε χαρακτήρα).

Bill Denbrough

Ο αρχηγός της παρέας πέρασε ολόκληρο το ‘Chapter 1’ του ‘It’ ψάχνοντας τον αδερφό του, το πρώτο θύμα της αφύπνισης του Pennywise στο Derry. Με τόσα που πέρασε για να τον βρει και να μείνει ζωντανός, η εμπειρία του που έμεινε κρυφή έπρεπε να βρει διέξοδο. Στη δική του περίπτωση αυτό σήμαινε δημιουργία. Ο ενήλικος Bill είναι ένας άλλος Stephen King, ένας συγγραφέας τρόμου με τεράστια επιτυχία. Οι εφιάλτες του όμως σύντομα θα επιστρέψουν (όπως κι ο ίδιος στο Derry).

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ JAEDEN LIEBERHER: CHRISTIAN BALE

(Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)

H ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ (1): Hugh Dancy

(Photo by Richard Shotwell Invision/AP)

Όσα χρειαστήκαμε γι’ αυτήν την επιλογή τα βρήκαμε στο ‘Hannibal’. Ευάλωτο παρουσιαστικό, ενσυναίσθηση και εσωτερική δύναμη. Επίσης το τραύλισμα του Bill επανέρχεται μόλις γυρνάει στη γενέτειρά του και μπορούμε να φανταστούμε τον Dancy να σκίζει τη μετάβαση.

H ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ (2): Colin Hanks

(Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

Έχει εμπειρία στον τρόμο, εκπέμπει ανεπιτήδευτα αίσθηση ελέγχου και ηγεσίας χωρίς να είναι alpha male, και μοιάζει με τον Lieberher 30 χρόνια από τώρα.

Beverly Marsh

Το κορίτσι της παρέας δεν επέδειξε απλά το μεγαλύτερο θάρρος μπροστά στον Pennywise. Χρειάστηκε να βρει τρομερή δύναμη για να αντιμετωπίσει τον κακοποιητικό της πατέρα. Πλησιάζοντας τα 40 η καριέρα της ως σχεδιάστρια μόδας είναι στρωμένη, αλλά η προσωπική της ζωή μοιάζει επικίνδυνα με αυτήν της παιδικής της ηλικίας.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ Sophia Lillis: JESSICA CHASTAIN

(Photo by Arthur Mola/Invision/AP)

H ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ (1): Mireille Enos

Τη γνωρίσαμε καλύτερα στο ‘The Killing’ και την αγαπήσαμε για τη νταρκίλα της. Τραυματισμένη παιδική ηλικία της ηρωίδας της; Check. Πηγές του παρελθόντος που πρέπει να κλείσουν; Check. Καταλληλότητα για horror περιβάλλον; Check. Η Enos θα ήταν απρόβλεπτη επιλογή, αλλά ταιριάζει γάντι.

H ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ (2): Amy Adams

Η αλήθεια είναι ότι και για μας η πρώτη σκέψη διάσημης ηθοποιού ήταν η Chastain. Εκτός από τη λατρεία μας, είχε αρχίσει να ακούγεται πριν γυριστεί το ‘Chapter 1’ και έχει δουλέψει ξανά με τον Andy Muchietti στο ‘Mama’. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε πως θα της γίνει η πρόταση και λογικά θα είναι τέτοια που δε θα μπορέσει να την αρνηθεί. Και θα είναι μια υπέροχη Bev, απλά η ομοιότητα της Adams (ακόμα και στη φωνή!) με τη Sophia Lillis είναι εντυπωσιακή. Την έχουμε δει σε πληθώρα από genres, ας τη δούμε και σε ταινία τρόμου.

Ben Hanscom

Ο Ben ήταν στόχος εκφοβισμού για τα κιλά του, αλλά η ταινία δεν τον χρησιμοποίησε ποτέ για φτηνά αστεία. Δε θα το κάνει ούτε στο ‘Chapter 2’ γιατί ούτως ή άλλως τα χάνει. Και η δική του διέξοδος θα βρεθεί στη δημιουργικότητα. Συγκεκριμένα στην αρχιτεκτονική.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ Jeremy Ray Taylor: CHRIS PRATT

(Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

H ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ (1): Josh Hartnett

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Δες τα σχιστά τους μάτια. Δες το λεπτό τους στόμα. Δες το ‘Penny Dreadful’ για υπεράνετο Hartnett σε horror περιβάλλον.

H ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ (2): Jason Segel

Ο Segel ξέρει από τρυφερό κι αμήχανο. Αποπνέει και μια ηρεμία που δεν έχει συχνά την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί στους ρόλους του που συνήθως βασίζονται σε αστεία ξεσπάσματα (το ‘The End of Tour’ είναι εξαίρεση). Ο ενήλικος Ben είναι ένα χαλαρό care bear οπότε τικάρονται όλα τα κουτάκια.

Eddie Kaspbrak

Ο Eddie του ‘Chapter 1’ ήταν το θύμα μιας υπερπροστατευτικής, δεσποτικής μητέρας που τον γέμισε φοβίες. H ενήλικη εκδοχή του τελικά δεν κατάφερε να ξεφύγει από το φάντασμα της κας Kaspbrak, οπότε παντρεύτηκε γυναίκα που τη θυμίζει σε πολλά. Σε μία από τις πιο χαρισματικές ερμηνείες της ταινίας, ο Jack Dylan Grazer έπαιξε τον Eddie σαν 40χρονο δημόσιο υπάλληλο σε σώμα 11χρονου, με γλώσσα ροδάνι και νεύρα σπασμένα. Είναι ο μοναδικός από το Losers Club που δεν έκανε τη δική του επιλογή για τον ενήλικο χαρακτήρα του, αλλά του έχουμε προτάσεις.

H ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ (1): Zachary Quinto

(AP Photo/Itsuo Inouye)

Ο Quinto έχει τη μοντερνιά στο αίμα του, αλλά βάλτου καρό πουκάμισο με πουλοβεράκι και μεταμορφώνεται στο μεγαλύτερο νέρντουλο που έχεις δει. Αν κάτι ξέρει να παίζει καλά αυτό είναι η εμμονή. Επιπλέον μπορεί άνετα να υποστηρίξει ταχύ μονόλογο. Το παραπολυέντονο φρύδι του το λύνουμε με movie magic.

H ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ (2): Charlie Cox

(Stones of Destiny, 2008)

Είναι ο Daredevil πια στο μυαλό σου το ξέρω, αλλά πριν τον μαρβελικό υπερήρωα ο Cox το είχε πολύ με τους διστακτικούς πλην όμως παράτολμους γκρινιάρηδες. Ειδικά έμπαινε το κωμικό στοιχείο στο παιχνίδι. Ταυτόχρονα μοιάζει να κουβαλάει το βάρος του κόσμου στους ώμους του και έχει αλάνθαστη αμερικανική προφορά. Στη φωτογραφία που βάλαμε για να στον πουλήσουμε λόγω του styling είναι σαφώς μικρότερος, αλλά πλέον τον χωρίζουν μονάχα 4 χρόνια από την ηλικία των Losers.

Richie Tozier

Ο Finn Wolfhard είναι το δώρο της τελευταίας διετίας αλλά γι’ αυτό θα μιλήσουμε σε άλλο άρθρο. Ο Richie του μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικός αλλά είναι καλός φίλος και ξεχωρίζει για την αθυροστομία και τις κωμικές φωνές του. Η εξάσκηση στις τελευταίες θα του φανούν πολύ χρήσιμες στην καριέρα του ως σταρούμπα παραγωγός του ραδιοφώνου και θα του αποφέρουν πολλά χρήματα.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ Finn Wolfhard: Bill Hader

H ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ (1): Bill Hader

Δες το βίντεο.

H ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ (2): Michael Rosenbaum

Τον έμαθες ως βασανισμένο, φονικό Lex Luthor, αλλά εάν τον έχεις δει στο ‘Impastor’ ή σε όποια συνέντευξη έχει δώσει ποτέ, ξέρεις ότι ο τύπος είναι σούργελο. Κάνει και μιμήσεις στο podcast του οπότε είναι ήδη μάγος πίσω από το μικρόφωνο. Λείπουν οι μαύροι φακοί επαφής και κάμποσες τρίχες παραπάνω.

Mike Hanlon

Ο Mike είναι ο μοναδικός από το Losers Club που παρέμεινε στο Derry και θα είναι αυτός που θα μαζέψει ξανά πίσω την παρέα. Στα βιβλία ήταν εκείνος που είχε συλλέξει τα στοιχεία για την καταραμένη πόλη και όχι ο Ben, αλλά ο ρόλος του υπαλλήλου της βιβλιοθήκης που κατέχει στο μέλλον θα μείνει απαράλλαχτος. Μάλιστα σύμφωνα με τον Muschietti η παραμονή του στο Derry θα τον κάνει σκοτεινότερο και εκείνον που θα μπορεί να βρει τις απαντήσεις για την ολοκληρωτική νίκη εναντίον του Αυτού.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ Chosen Jacobs: CHADWICK BOSEMAN

(Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)

H ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ (1): David Oyelowo

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Ο Boseman είναι πολύ καλή επιλογή, μπράβο παιδί μου Jacobs, σε ακούμε και προσυπογράφουμε. Ο Oyelowo όμως σου μοιάζει πάρα, πάρα πολύ. 

H ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ (2): André Holland

(Photo by Christopher Smith/Invision/AP)

Ο Holland βρίσκεται ήδη στο σύμπαν του Stephen King. Θα πρωταγωνιστήσει για 10 επεισόδια στη σειρά ‘Castle Rock’ του J.J. Abrams που βασίζεται σε ιστορίες του συγγραφέα. Τον ξεχωρίσαμε στο οσκαρικό ‘Moonlight’ και περιμέναμε να τον δούμε σύντομα σε κάτι ακόμα. Ας τον βλέπουμε παντού λοιπόν.

Stanley Uris

Ο Stan ήταν το πιο διστακτικό μέλος του Losers Club σε σχέση με καταδίωξη του Pennywise και είχε κάθε λόγο. Μπορεί να θες να είσαι οι Bill ή οι Bev του κόσμου, αλλά καμιά φορά είσαι απλά ο Stan. Όταν τον χρειάστηκαν ωστόσο στην τελική μάχη, βρήκε το κουράγιο να κατέβει στους υπονόμους για να στηρίξει τους φίλους του. Όταν τον ξαναδούμε θα βρίσκεται σε ευτυχισμένο γάμο και τίποτα δε θα προμηνύει την επιστροφή του στο Derry. Ένα τηλέφωνο του Mike όμως θα τον επηρεάσει όσο κανέναν άλλον.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ Wyatt Oleff: JOSEPH GORDON-LEVITT

(Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

H ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ (1): Aden Young

Ο πιο παραγνωρισμένος από τα βραβεία ηθοποιός στην τηλεόραση την τελευταία τετραετία. Ο Young μπορεί να ενσωματώσει στον ύπνο του τον ενήλικο Stan και τους δαίμονές του. Αν το πρότζεκτ ανεβάσει και τις μετοχές του ακόμα καλύτερα.

H ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ (2): Ben Foster

(Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)

Ο Foster είχε Oscar buzz για το ‘Hell or High Water’, αλλά τελικά δε στάθηκε τυχερός. Ήταν από τα highlight της οσκαρικής ταινίας ωστόσο και θα μπορούσε άνετα να ερμηνεύσει το ψυχολογικό ρολερκόστερ του ενήλικου Stan.

Henry Bowers

Νόμιζες ότι έχεις τελειώσει με τον υπερbully του Derry, Henry Bowers; Για μάντεψε. Ο Nicholas Hamilton δε ρωτήθηκε την ενήλικη εκδοχή του, αλλά εμείς έχουμε υποψήφιο.

H ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ: Jesse Plemons

Η ομοιότητα του Plemons με τον Hamilton είναι φοβερή. Τόσο που δε μπορούμε να σκεφτούμε δεύτερο επιλαχόντα. Ο Plemons έχει διαπράξει κάμποσα φονικά στην καριέρα του μέχρι στιγμής αλλά τέτοιον σαδιστή δεν έχει παίξει ακόμη. Ευκαιρία.

***

* Το ‘It: Chapter 2’ θα κυκλοφορήσει το 2019.