FAST AND FURIOUS

Στη σειρά: Όλοι οι χαρακτήρες του ‘Fast & Furious’

7 ταινίες μετά, κάποιος πρέπει να βάλει μια τάξη. Με αφορμή την κυκλοφορία του "Furious 7", κατατάσσουμε τους γρήγορους, τους εξοργισμένους, τους περαστικούς.

Όπως συμβαίνει κάθε φορά που ένα νέο “Fast & Furious” βγαίνει στις αίθουσες, έτσι κι αυτό το ΣΚ το πέρασα βλέποντας για χιλιοστή φορά όλες τις ως τώρα ταινίες του franchise. Και ετούτη τη φορά είπα να κάνω και κάτι χρήσιμο(*), και να βάλω στη σειρά όλους τους χαρακτήρες της σειράς.

(*Χρήσιμο με την έννοια του καθόλου χρήσιμου δηλαδή.)

Έβαλα μέσα κάθε χαρακτήρα που έχει παίξει σε τουλάχιστον 2 ταινίες, τους κεντρικού ήρωες και villains της κάθε μίας, και τη Ρίτα Όρα επειδή είναι η Ρίτα Όρα.

Προσοχή, spoilers για όλες τις 6 πρώτες ταινίες. (Ασφαλές για την 7η.)

 

37, Τέγκο & Ρίκο (4-5). Βλέπω τη σειρά κάθε χρόνο και κάθε μα κάθε φορά έρχεται το σημείο που με πιάνω να αναρωτιέμαι ποιοι είναι αυτοί.

36, ‘Λίον’ (1). Από το crew του Ντομ στην πρώτη ταινία αλλά όχι ο Βινς (που είναι αδερφός), ούτε εκείνος που πήρε το αμάξι κι έφυγε. Ο άλλος, ο τρίτος.

35, Τζέσι (1). Εκείνος που πήρε το αμάξι κι έφυγε.

34, Ρόμαν (2, 5-7). “Πήγα να δω το καινούριο F&F για να γελάσω,” είπε ποτέ κανένας. Χαρακτήρας-comic relief σε ταινίες με κακό χιούμορ, καλύτερα να κοπανάω το κεφάλι μου στον τοίχο για 2 ώρες.

33, Τζακάντε (7). Ο Τζιμόν Χουνσού έχει πραγματικά αρχίσει να δουλεύει άψογα τον ανησυχητικά συγκεκριμένο ρόλο του villain-που-απλά-κοιτάζει-απειλητικά-αλλά-δεν-ξέρουμε-καν-το-όνομά-του-παρότι-παίζει-στη-μισή-ταινία.

 

32, Ίγκι-Ίγκι (7). Αυτή τη φορά δεν είχε την Charli XCX να την σώσει.

31, Βερόνε (2). Βαρετός κακός βαρετής ταινίας.

30, Σούκι (2). Τη θυμάστε τη Ντέβον Αόκι;

29, Μοριμότο (3). Φαντάσου να είσαι στη γιακούζα, να έρθει ένας μαθητής να σου πει “θα τρέξω μια κούρσα με τον ανιψιό σου και αν τον κερδίσω θα φύγει από την πόλη” κι εσύ να πεις “ναι, μουα-χα-χα”. Για κλωτσές.

28, Μπίλκινς (1, 3).

 

27, Νίλα (3). Η Νίλα περνάει όλη την ταινία κοιτάζοντας με μειδίαμα εντυπωσιασμού και μουτσούνα απογοήτευσης. Σπουδαίος χαρακτήρας, να μας ξανάρθει.

26, Μόνικα Φουέντες (2, 6). Πάντα ξεχνάω ότι έχει περάσει κι Εύα Μέντεζ από το franchise αλλά για να είμαστε δίκαιοι κι εκείνη μάλλον το ίδιο.

25, Σον Μπόζγουελ (3). Πραγματικά μαγικό το γεγονός πως το “Tokyo Drift” ήταν τόσο καλό έχοντας αυτό τον τύπο για πρωταγωνιστή.

 

24, Χέκτορ (1, 7).

23, Τζόνι Τραν (1). Ο πρώτος furious της σειράς.

22, Ράμσεϊ (7).

21, Φένιξ (4, 6). Τίμιο πρωτοπαλίκαρο και με τέλειο θάνατο.

20, Τουίνκι (3).

 

19, Όουεν Σω (6, 7). Ο Λουκ Έβανς είναι ο απόλυτος ‘κάπου τον έχω ξαναδεί αυτόν και θυμάμαι ήταν γαμάτος’. Παντού γαμάτος είναι αλλά με κάποιο περίεργο τρόπο δεν ξεπηδά ποτέ μέσα από τις ταινίες του όπως άλλοι action stars. Επίσης μοιάζει σαν τη Νόλαν εκδοχή του Γιούαν ΜακΓκρέγκορ.

18, Ντέκαρτ Σω (6, 7). ΣΤΕΪΘΑΜ.

17, Μία (1, 4-7). Τζορντάνα Μπρούστερ.

 

16, Τεζ (2, 5-7). Νιώθω πως σε κάθε ταινία παίζει κάποιον διαφορετικό χαρακτήρα αναλόγως τι λείπει κάθε φορά από την ομάδα, αλλά mad props για το look που είχε στο “2 Fast 2 Furious”.

15, DK (3). Επιτέλους ένας απολαυστικά, αναίτια douchebag κακός.

14, Κος Κανένας (7). Βέλγικη ale αδερφέ μου, καλά τα λες.

13, Ρέγιες (5). Καλοί αυτοί οι έντονοι villains που απλά προχωράνε και καταστρέφουν, αλλά κι ο αηδιαστικός Ρέγιες έδωσε το κάτι παραπάνω στην καλύτερη ταινία του franchise.

 

12, Λέτι (1, 4, 6-7). Επειδή καμία υπερηρωική μυθολογία δεν είναι σοβαρή αν δεν έχει έναν τουλάχιστον χαρακτήρα που να έχει γυρίσει από τους νεκρούς ή/και από αμνησία.

11, Τζιζέλ (4-6). Άξια Wonder Woman και awesome θάνατος.

 

10, Ρίτα Όρα (6). Ναι.

 

9, Στάζιακ (4, 6). Ο άνθρωπος εμφανίστηκε αθροιστικά 10′ σε όλο το franchise και πρόλαβε να ρεζιλευτεί 2-3 φορές από τον Μπράιαν και να σπάσει τη μύτη του από μια φορά σε κάθε ταινία. ΤΙΜΙΟΣ.

8, Έλενα Νέβες (5-7). Δεν ξέρω, εμένα αυτά τα cheesy της σειράς για οικογένειες και καθήκον και εμπιστοσύνες και απώλειες κλπ, με πιάνουν, με πείθουν. Μπράβο στους ανθρώπους δηλαδή, αλλά μπράβο και στους ηθοποιούς που τα πουλάνε. Όπως η Έλσα Πατάκυ (συγκλονιστικό όνομα) σε έναν κρυφά δυναμικό β’ ρόλο της σειράς.

 

7, Μπράγκα (4, 6). Τζον Ορτίζ, από τους εκφραστικότερους καρατερίστες αυτή τη στιγμή στο Χόλιγουντ. Έκανε τον Μπράγκα απειλητικό με την ίδια ευκολία που, πχ, στο “Togetherness” είναι ο κουλ χήρος της διπλανής πόρτας.

6, Βινς (1, 5). Ο Βινς ήταν ο douchebag ανταγωνιστής στην πρώτη ταινία (και δεν είναι ότι είχε κι άδικο ο άνθρωπος, καλά τους έλεγε ότι ήταν μπάτσος ο Μπράιαν) και μετά ήταν ο μετανοημένος Σκοτεινός Αντιήρωας Με Τα Επιμελώς Αξύριστα Μούσια που προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή του βοηθώντας τους δικούς μας. Από τα πολύ καλά κομμάτια του “Fast Five”, όχι ότι έχει τίποτα άλλο εκτός από πολύ καλά κομμάτια το “Fast Five” βέβαια.

 

5, Μπράιαν Ο’ Κόνερ (1-2, 4-7). Το τύπου “Point Break” bromance του Μπράιαν με τον Ντομ είναι που πούλησε τη σειρά σε όσους από εμάς δεν νιώθουν από αυτοκίνητα. Το τέλος του “Furious 7” είναι μόνο κλάμα.

 

4, Ράιλι Χικς (6). Η Τζίνα Καράνο δεν παίζει με τα λόγια, παίζει με το ύφος της και με το σώμα της. Η διπλή της πράκτορας είναι ο λόγος που δε θα βαρεθώ ποτέ το “Furious 6”.

 

3, Λουκ Χομπς (5-7). THE ROCK. Η αρχική του κόντρα και μετέπειτα συμμαχία με τον Ντον στο “Fast Five” είναι το απόλυτο peak της σειράς. (Υποψιάζομαι πως η σειρά έχει ωστόσο φτάσει στο σημείο που δεν έχει τι να τον κάνει, αλλά αυτό είναι ένας προβληματισμός για το μέλλον.)

 

2, Χαν (3-6). Ένας χαρακτήρας τόσο απολαυστικά κουλ που όχι μόνο έφτιαξε το “Tokyo Drift”, αλλά εξανάγκασε τις επόμενες 3 ταινίες να διαδραματίζονται στο παρελθόν απλώς και μόνο επειδή όλοι ήθελαν να τον απολαύσουν λίγο ακόμα.

 

1, Ντόμινικ Τορέτο (1, 3-7). Ε, ναι, τι.

*Το “Furious 7” βγαίνει στις αίθουσες αυτή την Πέμπτη και θα τα πούμε αναλυτικότερα τότε.